Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2021

22 жовтня 2021

Kia Stinger 2021 року - незвичайний седан. З його купе-подібним стилем, стандартним заднім приводом і доступним двигуном V6 з турбонаддувом, який видає 365 кінських сил, Стінгер має стиль і продуктивність європейського спортивного авто. Тим не менш, він також досить практичний: дизайн хетчбека відкриває більше вантажного простору, ніж майже у будь-якого іншого однокласника. До того ж нова модель Stinger поставляється з відмінною гарантією Kia. 

Купити новий Кіа Стінгер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Звичайно, машина Кіа Стінгер не для всіх. Авто коштує дорожче традиційних варіантів, таких як Honda Accord і Toyota Camry, і поки поступається в престижності Audi або BMW. Але в цілому, Kia представила відмінний нішевий седан, який забезпечує вражаючу продуктивність за доступною ціною.

Нове в 2021 році 

Кіа Стінгер 2021 року не отримав істотних змін.

Кому варто купити? 

Stinger пропонує приголомшливий стиль і підкріплює його манерами істинного спортивного седана. Вам сподобається легке і швидке управління авто.

Гарантії Kia є одними з найтриваліших в галузі. Stinger сам по собі пропонує гарну віддачу від витрачених коштів. Він має унікальні елементи інтер'єру в порівнянні з рештою лінійки Kia. Від базової моделі до GT2, Stinger пропонує вам приємне поєднання розкоші і продуктивності. Обов'язково візьміть на тест-драйв Стінгер, якщо вибираєте неабиякий седан.

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Kia модернізує Stinger до 2022 року. На даний момент нова Kia Stinger залишається незмінним у порівнянні з тим, що було роком раніше. Тому, у вас два варіанти: або придбати б/у Стінгер на авторинку, або почекати, назбирати грошей і купити оновлений седан в наступному році. 

Kia Stinger або Genesis  G70

G70 використовує ту ж платформу, що Stinger. Однак, Genesis обійдеться на $ 3 000 дорожче. Автомобілі отримали однакову лінійку двигунів, але 2,0-літровий Genesis видає на три кінські сили менше. Так звідки ж береться різниця у вартості? Що ж, G70 має традиційнішу форму і являє собою справжній седан, а не хетчбек або фастбек. Причина його ціни - кращий салон. Подвійний декоративний шов контрастного кольору ідеально доповнює стьобану шкіряну оббивку сидінь і дверних карт. Проте інформаційно-розважальна система та ж, що і в Stinger. В цілому, Genesis дає вам преміальний значок і стильний інтер'єр. З Kia ви отримуєте такі ж технічні параметри і економите гроші. 

Kia Stinger або Ford Mustang Coupe

Насправді це не схожі автомобілі, але вони в одній ціновій категорії. Зверніть увагу, що це не Mustang GT, ми розглядаємо 2,3-літровий чотирициліндровий варіант, який видає 310 к.с. Він поставляється з шестиступінчастою механічною коробкою передач у стандартній комплектації. Mustang пропонує візуально приємний, хоча і мінімалістичний інтер'єр, кращу інформаційно-розважальну систему і правильний класичний стиль фастбека. Звичайно, задні сидіння непридатні для використання дорослими, а в багажнику не так багато місця для речей в порівнянні з Stinger. Проте Мустанг гарантує яскраві враження від водіння, і його завжди будуть цінувати як сучасну інтерпретацію американського символу. Природно, вибір тут простий: якщо ви сімейна людина і шукаєте практичність, варто купити новий Kia Stinger 2021. В інших випадках краще розглянути Форд Мустанг

Салон

Kia Stinger з комфортом вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння зручні. Задні крісла зразкові для цього сегмента, з достатнім простором під ногами. Висота стелі не така велика, але все ж її вистачає, щоб високим пасажирам було зручно сидіти в будь-якому ряду. 

Сідати і виходити з 4-дверного автомобіля теж досить легко, але на оглядовість ззаду впливає відносно невелике заднє скло. На щастя, моніторинг сліпих зон входить в стандартну комплектацію всіх моделей Kia Stinger.

На тлі приголомшливого зовнішнього вигляду нового Кіа Стінгер інтер'єр розчаровує. Салон, в порівнянні з екстер'єром, тьмяний. Проте в стандартній комплектації ви отримуєте натуральну шкіру і передні сидіння з підігрівом. 

Вибір кольорів інтер'єру невеликий. Незалежно від того, яку версію ви купуєте, будете вибрати між червоним або чорним, і все, що зміниться, це шкіра або наппа. 

Stinger максимально використовує дизайн хетчбека. Він легко перевершує за вантажопідйомністю типовий седан. Об’єм багажника авто становить 660 л. На папері це виглядає відмінно, але на практиці дивна форма вантажного відсіку заважає максимально використовувати простір. 

Інформаційно-розважальна система Kia називається UVO. Вона зарекомендувала себе як проста та ефективна. Apple CarPlay і Android Auto є стандартними, а аудіосистема Harman Kardon з 15 динаміками на більшості моделей забезпечує високоякісний звук.

Технічні характеристики 

У стандартній комплектації Кіа Стінгер пропонує 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, потужністю 255 к.с. У ньому використовується турбонагнітач з подвійною прокруткою, який гарантує, що затримка зведена до абсолютного мінімуму. 

3,3-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом під капотом моделей Кіа Стінгер GT виводить технічні характеристики на новий рівень. З ним авто прискорюється 0 до 100 км/год всього за 4,7 секунди і розганяється до максимальної швидкості 268 км/год. Це все завдяки потужності 365 к.с. 

Незалежно від вибору мотора, на всіх моделях встановлюється восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

Витрата палива базового Kia Stinger становить в середньому 9.4 л/100 км. Версія з V6 витрачає близько 11.8 л/100 км. В обох випадках Stinger відстає від інших автомобілів з такою ж продуктивністю.

Кіа Стінгер має стандартний задній привід для всіх моделей, а повний привід доступний в будь-якій комплектації.

Безпека

Stinger отримав п'ятизірковий рейтинг безпеки від NHTSA і нагороду Top Safety Pick від IIHS.

Більшість комплектацій оснащені Smart Cruise Control, адаптивною системою круїз-контролю, яка може повністю зупинити Stinger. 

Розміри і вага 

Розміри седану Kia Stinger типові для цього класу: довжина становить 4.83 м, а ширина - 1.87 м. Споряджена маса варіюється в залежності від вибору двигуна і приводу. Базова 2,0-літрова модель Kia Stinger з заднім приводом важить 1638 кг, GT2 V6 AWD - 1825 кг.

Можливі комплектації 

Kia Stinger 2021 року - це седан середнього розміру з задніми дверима в стилі хетчбека. Він продається в чотирьох комплектаціях: GT-Line, GT, GT1 і GT2.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Pace 2021
Купити новий Ягуар Ф-Пейс 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити нову Мазда СХ-30 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-30 2021