Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2021

24 вересня 2021

Land Rover Range Rover Evoque 2021 року вдало поєднує в собі привабливість розкішного міського авто з вражаючими позашляховими здібностями. 

Купити новий Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У моделі є тільки один варіант двигуна потужністю 246 кінських сил, але він забезпечує пристойну продуктивність. На жаль, Рендж Ровер Евок не надто економно витрачає бензин і не є еталоном спортивної керованості. 

Нове в 2021 році 

  • нова інформаційно-розважальна система;
  • 246-сильний двигун тепер входить в стандартне оснащення всіх комплектацій;
  • 296-сильний двигун виключений з лінійки;
  • незначні зміни в доступності стандартних і додаткових функцій.

Кому варто купити? 

Автомобіль Range Rover Evoque - це невеликий позашляховик преміум-класу. Вам слід його розглянути, якщо шукаєте стильний зовнішній вигляд, високотехнологічний інтер'єр і здатність рухатися бездоріжжям далі, ніж Audi Q3, BMW X2 і Volvo XC40.

Нове або б/у авто? 

Evoque був повністю перероблений в 2020 році, але все одно отримав кілька технологічних функцій і оновлень на 2021 рік. Найбільш значною зміною є інформаційно-розважальна система Pivi Pro. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Цей інтерфейс простіший у використанні і має більшу функціональність. Нова мультимедіа дозволяє, наприклад, отримати оновлення бездротовою мережею, щоб підтримувати актуальність системи, сервісів та додатків в актуальному стані. Додаткові пакети включають онлайн-пакет з бездротовою зарядкою, Spotify і точку доступу Wi-Fi, а також став доступний монітор заднього зіткнення.

Версія 4-циліндрового двигуна з турбонаддувом потужністю 296 к.с. була виключена з лінійки позашляховиків Range Rover Evoque 2021 року. Особливої переваги в продуктивності не було, так як 246-сильний мотор більш ніж здатний привести в рух невеликий кузов.

Land Rover, схоже, також має намір постійно оновлювати новий Evoque. І, звичайно ж, новий Рендж Ровер Евок 2021 відмінний вибір. Але можна зекономити і подивитися минулорічні б/у Evoque на авторинку. Вони належать до другого покоління, але коштують дешевше. 

Land Rover Range Rover Evoque або BMW X1

Спортивний BMW X1 пропонує максимальний вантажний простір в класі. Список переваг X1 продовжує маневреність, продуктивний двигун і економна витрата палива. Єдина характеристика, в якій Land Rover Range Rover Evoque перевершує баварську модель, - позашляхові характеристики. Якщо підкорення бруду не є вашим пріоритетом, вибирайте BMW. Тим більше, що він коштує дешевше Evoque.

Land Rover Range Rover Evoque або Audi Q3

Audi Q3 лідирує в класі завдяки надійності, безпеці, вишуканому інтер'єру і зручній системі мультимедіа. Хоча цій Ауді далеко до позашляхових можливостей Evoque, стандартна система повного приводу Quattro Q3 забезпечує зчеплення і впевненість, необхідні для більшості сценаріїв водіння. У кросоверів-конкурентів багато схожих параметрів: об'єм вантажного відсіку, простір у другому ряду, продуктивність. Козир у вигляді меншої вартості Audi Q3 робить її переможцем в цьому порівнянні. 

Салон

Range Rover Evoque - досить солідний автомобіль, тому у вас навряд чи виникнуть проблеми з комфортом в салоні. Водієві та передньому пасажирові будь-якого зросту можна зручно влаштуватися завдяки широкому діапазону регулювань крісел. 

Хоча новий Evoque невеликий за мірками Range Rover, насправді він досить просторий ззаду в порівнянні з більшістю інших сімейних позашляховиків. Відносно широкий салон робить перевезення трьох дорослих на задньому ряду простішим, ніж у багатьох конкуруючих автомобілях.

Що стосується солідності, інтер'єр Range Rover Evoque відповідає кращим в своєму класі, включаючи Volvo XC40. Всі матеріали виглядають досить м'якими, особливо шкіряні сидіння.

Цікаво, що обшивка керма зроблена з переробленого пластику (хоча на дотик вона схожа на замшу). Вас турбує, що все це звучить трохи дешево і не сходиться з очікуваннями від розкішного позашляховика? Не варто хвилюватися. Салон Range Rover Evoque 2021 виглядає престижно. 

Що стосується місця для зберігання речей, в інтер'єрі продумано безліч зручних відсіків: “бардачок”, лоток під центральним підлокітником, пара підсклянників між передніми сидіннями та безліч зручних кишень, розкиданих по салону. 

Ленд Ровер Рендж Ровер Евок 2021 пропонує багажник середнього для сегмента розміру - 610 л. Задні сидіння, розділені на 40/20/40, складаються і утворюють майже повністю плоский розширений вантажний відсік. Це допоможе вам, коли доведеться перевозити більше речей. Максимальна вантажомісткість цього авто складає 1430 л.

Кожен Range Rover Evoque оснащено 10-дюймовим центральним сенсорним дисплеєм. Другий дисплей, встановлений під ним, є опцією. В 2021 році Evoque отримав новий інформаційно-розважальний пакет Pivi Pro від Land Rover з бездротовими оновленнями. Apple CarPlay, Android Auto, навігація і точка доступу Wi-Fi є стандартними.

Базові моделі включають 7,0-дюймовий дисплей комбінації приладів, 12,3-дюймовий повністю цифровий приладовий щиток доданий в топові комплектації. Meridian пропонує варіанти звуку преміум-класу з 10 і 14 динаміками, стандартна версія оснащена аудіосистемою з шістьма динаміками.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Evoque 2021 року

Технічні характеристики 

М'яка гібридна модель P300 потужністю 296 к.с. була виключена з лінійки позашляховиків Range Rover Evoque, тому в 2021 модельному році не залишилося версій MHEV. Вам запропонований тільки один варіант трансмісії - 2,0-літровий рядний 4-циліндровий двигун з турбонаддувом, що видає 246 к.с. Він передає потужність в систему повного приводу через 9-ступінчасту автоматичну коробку передач.

Евок набирає швидкість в 100 км/год приблизно за 9 секунд. 

Витрата палива Land Rover Range Rover Evoque становить 9.2 л/100 км в комбінованому циклі. 

Поїздка Evoque в цілому дуже хороша, хоча моделі з великими 20-дюймовими колесами трохи жорсткі в місті. На щастя, все згладжується, коли ви виїжджаєте на автомагістраль. 

Схоже, що інженери Range Rover Evoque витратили багато часу на його підвіску і рульове управління. Цей позашляховик поводить себе дивно маневренно на звивистій дорозі і не сильно нахиляється.

Як і слід було очікувати від Range Rover, Evoque прекрасно справляється з усім, що бруднить його колеса. Кожен Евок оснащений повним приводом. Базова система може відключати привід на задні колеса для економії палива та передавати потужність на всі чотири колеса, коли вона відчуває, що вам потрібно додаткове зчеплення. Більш просунута система може передавати потужність на окремі колеса, якщо ви застрягли на розмоклій лісовій дорозі.

Безпека

Аварійні випробування Рендж Ровер Евок 2021 року поки не проводилися.

Розміри і вага 

Довжина кузова Range Rover Evoque - 4.35 м, споряджений вага - 1785 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете вибрати преміальний Land Rover Range Rover Evoque 2021 року в одній з в п'яти комплектацій: S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE і R-Dynamic HSE.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2021
Купити новий автомобіль Jaguar E-Pace 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тесла Модель Х 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2021