Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017

27 січня 2018

Одним із вражаючих SUV преміум-класу компанії Land Rover є Range Rover Sport. У 2017 році він наділений ексклюзивністю, поліпшеними експлуатаційними можливостями та неабияким потенціалом, а також пропонує турбодизель і сидіння для 7 пасажирів, орієнтовані на практичність. Інтер'єр поєднує в собі дерево, шкіру та інші високоякісні матеріали в британському дусі, виправдовуючи свою вартість, яка перевищує таких конкурентів, як Audi Q7 або BMW X5. З іншого боку, оснастіть його наддувним V8 – і Range Rover Sport перевершить навіть Porsche Cayenne. Але якщо ви шукаєте SUV преміум-класу, з аналогічною продуктивністю і високим статусом за нижчою ціною, в такому випадку Acura MDX, Audi Q7, Mercedes-Benz GLS-Class і BMW X5 можуть стати кращим вибором.

Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2017

Рендж Ровер Спорт 2017 року доступний у новій комплектації HSE Dynamic, яка прийшла на заміну торішній версії HST з обмеженим тиражем. Крім того, з'явилася модернізована інформаційно-розважальна система, і весь модельний ряд пропонує комплексні функції допомоги водієві.

Враження від поїздки

Позашляхові здібності повнопривідного Рендж Ровер дозволили нам наважитися їхати на ньому через глибоке болото, і ми навіть занурили його у воду настільки, що мимоволі піймали себе на думці, чи не доведеться скористатися люком на даху для екстреного виходу. В кінцевому результаті це не знадобилося, і Range Rover Sport витримав випробування без зайвої драматизації. На злітно-посадковій смузі аеропорту нам вдалося розігнати його до 230 км/год, і він проявив свої найкращі якості стабільності та врівноваженості. При їзді по місту Range Rover Sport вразив своєю динамікою, чуйною трансмісією і комфортабельним інтер'єром. З двигуном V8 ми оцінили унікальну настройку крутного моменту, яка подає більше енергії на задні колеса при поворотах. Це зроблено для більш жорстких поворотів в умовах бездоріжжя і більш швидких і плавних поворотів на сухому асфальті. Дизельний двигун Range Rover Sport – це більше, ніж просто економія пального, враховуючи значні розміри цього транспортного засобу. Варто зазначити, що даний SUV здатний буксирувати до 3500 кг, а з пневматичною підвіскою, призначеної для їзди по бездоріжжю, його кліренс досягає 278 мм.

Детальніше про новий Рендж Ровер Спорт

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Інтер'єр

Простота дизайну являється невід'ємною частиною його успіху. Не тільки внутрішні матеріали і збірка є першокласними, в Range Rover Sport 2017 року існує також різноманітне приладдя, яке ви можете індивідуально підібрати на свій смак. Майже весь салон обтягнутий преміальної шкірою і що б там не було – дерево, вуглецеве волокно, металева обробка або пластмаса – все має високу якість, і ви навряд чи помітите, що там є пластик. Інформаційно-розважальна система Touch Pro Duo з двома сенсорними екранами допомагає одночасно переглядати різну інформацію і з легкістю управляти декількома функціями. Для поліпшеного комфорту опційно пропонуються передні 22-позиційні передні сидіння з функцією пам'яті і навіть настройка масажу.

Екстер'єр

Стандартна комплектація

Базовий Range Rover Sport SE поставляється зі шкіряним салоном і 14-позиційними передніми кріслами, пневматичною підвіскою, багаторежимним налаштуванням Terrain Response, задніми сидіннями, розділеними за схемою 60/40, передніми/задніми датчиками паркування та 10.2-дюймовим тачскріном системи InControl. Також стандартними є: Bluetooth-телефонія та аудіо-з'єднання, дистанційне відкриття дверей і кнопковий старт. Automatic Access Height знижує висоту пневматичної підвіски при паркуванні. Все це, разом з двома USB-портами і системою навігації на жорсткому диску, змушує задуматися, чи варто було йому ще щось додавати.

Додаткове обладнання

Доступні кілька варіантів двигунів: від наддувних V6 і V8 до дизельного турбодвигуна V6, якщо ви просуватиметеся уздовж модельного ряду від SE до SVR. Range Rover Sport SVR оснащений: 550-сильним наддувом V8, адаптивним круїз-контролем, «автоматичним» паралельним паркуванням, поліпшеним моніторингом сліпих місць, розпізнаванням дорожнього знаку, системою камер об'ємного перегляду і комплексною панеллю приладів LCD. Для позашляхових можливостей передбачені такі функції, як: All-Terrain Progress Control, змінений крутний момент, а також Terrain Response 2 Auto. В якості елементів розкоші запропоновані: панорамний люк, сидіння третього ряду і 1700-ватна аудіосистема Meridian на 23 динаміка.

Технічні характеристики

У 2017 Range Rover Sport доступний з двигунами V6 і V8, або з наддувом, або з турбонаддувом. Версія початкового рівня SE оснащується 3.0-літровим V6 з наддувом, потужністю 340 л.с., а версія HSE також доступна з 380 к.с., обидві витрачають 11.6 л/100 км бензину в змішаному циклі. Дизельний V6 з турбонаддувом, потужністю 254 к.с., має двигун, об'ємом 3.0 л., і рівняється до V8, а пального витрачає в об’ємі 9 л/100 км. Також доступний 510-сильний 5.0-літровий V8 в Autobiography і Supercharged або високопродуктивна версія SVR, яка видає 550 кінських сил з показником 13.8 л/100 км. Кожен двигун поєднується з бездоганною 8-швидкісною автоматикою, а прекрасні характеристики Range Rover Sport доступні завдяки стандартному повному приводу.

Відео тест-драйв Рендж Ровер Спорт 2017

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017
Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Evoque 2017
Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2017