Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover Sport 2021

17 березня 2021

Land Rover Range Rover Sport 2021 року - розкішний позашляховик середнього розміру. Модель трохи менша і маневреніша, ніж флагманський Range Rover. 

Новий Land Rover Range Rover Sport 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Варіанти двигунів автомобіля варіюються від енергійного шестицилиндрового з турбонаддувом до гібридного чотирициліндрового і "звіра" V8 з наддувом. 

Всі комплектації Ленд Ровер Рендж Ровер Спорт 2021 стандартно поставляються з повним приводом і вражаючими позашляховими можливостями. Інтер'єр оздоблений першокласними матеріалами. Салон досить просторий для пасажирів, принаймні, в першому і другому рядах.

Однак щоб отримати всі ці переваги, доведеться піти на компроміс. Додаткове сидіння в третьому ряду тісне навіть для маленьких дітей. Інформаційно-розважальну систему Рейндж Ровер Спорт може бути складно використовувати під час водіння, а прогнозована надійність позашляховика оцінюється нижче середньої.

Нове в 2021 році 

Компанія Land Rover внесла кілька змін в Range Rover Sport на 2021 рік:

  • в салоні з'явився оновлений іонізатор повітря; 
  • до лінійки приєдналася модель HSE Silver Edition. Вона в стандартній комплектації поставляється з сріблястим зовнішнім оздобленням та унікальними 21-дюймовими чорними колесами;
  • пакет зовнішнього вигляду Premium Black Pack став доступний в версії HSE Dynamic. Він додає чорне зовнішнє оформлення і глянцеві 21- або 22-дюймові колеса, пофарбовані в чорний колір.

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Є кілька аргументів, щоб купити Ленд Ровер Рендж Ровер Спорт. Він поєднує в собі комфортний і розкішний інтер'єр з добре збалансованою керованістю і приголомшливими характеристиками двигуна. Модель оснащена багатьма стандартними технологіями і функціями безпеки, а також може похвалитися позашляховими характеристиками, з якими зрівняються не багато інших розкішних позашляховиків середнього розміру. 

Однозначно варто провести тест-драйв Range Rover Sport 2021 року, аби самостійно оцінити всі переваги автомобіля. 

Нове або б/у авто? 

Є тільки дві ключові відмінності між моделями Range Rover Sport 2020 і 2021 років. В 2021 році Land Rover поповнює модельний ряд комплектаціями HSE Silver Edition і SVR Carbon Edition. Silver Edition має сріблясту зовнішню обробку і глянцеві чорні колеса, а Carbon Edition додає зовнішні акценти з вуглецевого волокна до моделі SVR.

Вас зацікавили нові версії позашляховика? Вибирайте модель 2021 року. Якщо нові стилізації не приваблюють, можна підібрати комплектацію Рендж Ровер Ленд Ровер Спорт минулого року випуску. Позашляховик обійдеться дешевше. 

Range Rover Sport або Range Rover Velar

Велар має багато спільного зі Спорт. Обидва розкішних позашляховика середнього розміру відрізняються високими характеристиками двигуна, схожим стилем і першокласними матеріалами салону. Вони також оснащені багатьма однаковими технічними засобами і функціями безпеки. 

Однак є кілька великих відмінностей. Range Rover Sport може буксирувати більше і краще підходить для бездоріжжя. Він також може вмістити до семи пасажирів в крайньому випадку, тоді як Velar - тільки п'ять. З іншого боку, стартова ціна Velar набагато нижча, ніж у Sport початкового рівня. Якщо ви можете обійтися без додаткового місця для сидіння або без позашляхових здібностей, Velar стане кращим варіантом.

Range Rover Sport або Range Rover

Є дві основні відмінності між Range Rover і Range Rover Sport. Перше - це місце для сидіння. Рендж Ровер представлений тільки в п'яти-і чотиримісній конфігурації, а версія Спорт доступна в п'яти- і семимісному компонуванні. Друге - ціна. Вартість флагманської моделі на порядок вища, ніж меншого спортивного авто. В іншому обидва цих позашляховика дуже схожі, починаючи від варіантів двигуна і динаміки руху до технічних характеристик і функцій безпеки. 

Салон

У стандартній комплектації Range Rover Sport п'ять сидінь. Доступна пара крісел третього ряду, що збільшує кількість місць до семи. Однак цей останній ряд незручний для посадки і достатньо просторий тільки для маленьких дітей. До речі, він недоступний в моделях з плагін-гібридом. 

Передні сидіння комфортні навіть для високих пасажирів. Посадка водія забезпечує хорошу оглядовість дороги попереду. 

Шкіряна оббивка і передні сидіння з електрорегулюванням в 14 напрямках входять в стандартну комплектацію.

Range Rover Sport може похвалитися салоном з першокласним інтер'єром. Більшість поверхонь оформлені високоякісними матеріалами: шкірою, алюмінієм і м'яким пластиком. Дизайн приладової панелі чіткий і лаконічний, а в салоні дуже тихо. Якість збірки чудова, м'які поверхні і елементи управління виглядають дорого. 

За третім рядом сидінь Range Rover Sport знаходиться вантажний простір об'ємом 305 літрів, за другим - 790 літрів. Якщо скласти всі пасажирські крісла, простір збільшується до 1670 літрів. Це середній показник для класу розкішних позашляховиків середнього розміру. Моделі PHEV пропонують 85 літрів менше вантажного простору. 

Одним з найбільших недоліків Range Rover Sport є його інформаційно-розважальна система Touch Pro Duo, яка складається з двох 10-дюймових сенсорних екранів. Верхній дисплей управляє функціями звуку, навігації та режиму руху, а також додатками Apple CarPlay і Android Auto. Нижній екран і два регулятора відповідають за налаштування кондиціонера і сидіння. 

Ця система виглядає простою, сучасною і привабливою, але може ускладнювати деякі прості дії водія. Дисплеї часто повільно реагують на введення.

Відео тест-драйв Land Rover Range Rover Sport 2021 року

Технічні характеристики 

Land Rover пропонує позашляховик Range Rover Sport з п'ятьма різними двигунами, включаючи дизельний, плагін-гібрид, м'який гібрид та V-8 з наддувом. В стандартній комплектації авто поставляється з шестициліндровим силовим агрегатом з турбонаддувом потужністю 355 к.с, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Цей рядний шестициліндровий двигун дозволяє Range Rover швидко і впевнено набирати швидкість. Розгін з нуля до 100 км/год займає всього 6,2 секунди.

Більшість водіїв будуть більш ніж задоволені цим стандартним двигуном. Проте доступні різні високопродуктивні трансмісії:

  • рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом і м'яким гібридом на 395 л.с .; 
  • V8 двигун з наддувом на 518 або 575 л.с .;
  • чотирициліндровий двигун в парі з плагін-гібридом, що видають 398 л.с.

Показники витрати палива Range Rover Sport варіюються від хороших до поганих. Базова модель з шістьма циліндрами витрачає 5.2 л/100 км в змішаному циклі, в той час як версія з дизельним V6 - 4.7 л/100 км. Позашляховик з V8 демонструє витрату від 6.0 л до 6.7 л на сотню.

Плагін-гібрид витрачає 12.4 л/100 км при комбінованому русі по місту/шосе, а також може проїхати до 30 км тільки від акумулятора. Зарядка літій-іонної батареї займає близько 7,5 годин при використанні розетки на 120 вольт. Зарядні пристрої рівня 2 або домашня розетка на 240 вольт можуть зарядити акумулятор приблизно за три години. 

Модель Sports з м'яким гібридним рядним шестициліндровим двигуном під капотом ніколи не потрібно заряджати.

На відміну від багатьох позашляховиків зі схожими назвами, Range Rover Sport справді заслуговує назви Sport. Позашляховик відчуває себе досить стійко на поворотах, рульове управління швидке і легке. Водію відносно легко може маневрувати автомобілем як для такого розміру. Всі моделі оснащені адаптивною пневматичною підвіскою, яка допомагає поглинати нерівності і провали на дорозі, забезпечуючи плавну і спокійну їзду.

Land Rover Range Rover Sport має відповідні технічні характеристики для бездоріжжя. Його регульована пневматична підвіска витончено переміщається по камінню і глибоких коліях, а 27 см дорожнього просвіту в максимальному положенні захищають днище від великих перешкод.

Всі моделі оснащені системою Terrain Response, яка включає режими контролю тяги для каменів, піску, снігу і бруду. Також є безліч поліпшень для бездоріжжя, в тому числі система управління уповільненим рухом на низьких швидкостях, диференціал підвищеного тертя і роздавальна коробка з передавальними числами високого і низького діапазону.

Безпека

Range Rover Sport не піддавався краш-тестам ні Національного управління безпеки дорожнього руху США, ні Страхового інституту дорожньої безпеки США, тому його характеристики в аварійних ситуаціях не задокументовані. Незважаючи на це Land Rover дійсно пропонує безліч бажаних технологій допомоги водієві. Але багато з них, як адаптивний круїз-контроль і допомога при утриманні смуги руху, є необов'язковими.

Розміри і вага 

Range Rover Sport має довжину 4,87 м. Його споряджена маса коливається від 2156 до 2463 кг.

Можливі комплектації 

Новий Land Rover Range Rover Sport 2021 року випускається в семи комплектаціях. Деталі уточнюйте у найближчого дилера.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2021
Нова Хонда Цівік 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Новая Тойота Пріус 2021 року в Україні на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2021