Огляд тест-драйву: Lexus LX 2020

24 червня 2020

Новий Lexus LX 2020 року здатний здивувати своїми можливостями на бездоріжжі - він має потужний двигун і комфортний салон, а також зберігає відмінну маневреність у поворотах. Однак цього недостатньо, щоб вважатися лідером у класі розкішних великих позашляховиків.

Огляд тест-драйву: Lexus LX 2020

Нове в 2020 році

  • Ніяких серйозних змін

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Купуйте Lexus LX, якщо ви любите активний відпочинок, захоплюючі подорожі і швидку їзду. Цей кросовер поєднує у собі все, що необхідно для комфортної їзди по бездоріжжю - високий кліренс, продуктивний мотор і повний привід. Але Lexus LX має істотний недолік - велику витрату палива, тому для щоденної експлуатації підійде не всім.

Нове або б/в авто?

Lexus LX вперше з'явився на автомобільному ринку в 2008 році. За останні кілька років цей позашляховик практично не змінювався, але в 2018-му Lexus представили версію LX із двома рядами сидінь. У 2016 році модель отримала свіжий інтер'єр, восьмиступінчасту коробку передач, систему контролю сліпих зон і оновлену інформаційну систему.

Тому вибирайте старий Lexus LX не старший 2016 р.в., щоб заощадити гроші і зберегти бюджет.

Lexus LX або Mercedes-Benz GLS?

На відміну від Lexus LX, Mercedes-Benz GLS доступний з одним з двох моторів: 3,0-літровим V6 потужністю 367 к.с. або 4,0-літровим V8 із віддачею 489 "коней". Крім того, GLS має плавну їзду, відмінну маневреність і економну витрату палива, що не скажеш про Lexus. Однак Lexus LX має явну перевагу над Mercedes-Benz на бездоріжжі. Якщо вам необхідний автомобіль з продуктивною двигуном і сучасним технічним оснащенням, вибирайте Mercedes-Benz GLS. Але якщо ви шукаєте великий позашляховик для подорожей за межами міста, віддайте перевагу Lexus LX.

Lexus LX або Toyota Land Cruiser?

Toyota Land Cruiser і Lexus LX побудовані на загальній платформі і обладнані одним мотором, тому мають подібні технічні характеристики і можливості на бездоріжжі. Основна відмінність між цими позашляховиками полягає у кількості місць для пасажирів. Якщо вам потрібен автомобіль з просторим салоном і місткістю до 8 чоловік - вибирайте Toyota Land Cruiser. Третій ряд сидінь в Lexus LX доступний за додаткову плату.

Салон

Автомобіль Lexus LX з двома рядами сидінь вміщує п'ять чоловік, а варіація з трьома рядами - вісім.

Інтер'єр цього Lexus виконаний із матеріалів преміум-класу і відповідає його вартості. Однак інформаційно-розважальну систему моделі не можна назвати сучасною - її не оновлювали з 2016 року.

Об’єм багажника Lexus LX із двома рядами сидінь становить 1500 л, а з трьома - 455 л. При необхідності розмір вантажного відсіку можна збільшити до 2 295 л.

У список стандартних функцій входить панорамний дах, чотирьохзонний автоматичний клімат-контроль, навігація, аудіосистема з дев'ятьма динаміками, супутникове радіо, HD-радіо, USB-порт і Bluetooth. Управління інформаційно-розважальною системою з 12,3-дюймовим дисплеєм відбувається за допомогою контролера Lexus Remote Touch і може відволікати увагу водія під час руху.

За додаткову плату доступні такі функції, як інформаційно-розважальна система для пасажирів на задніх сидіннях, система об'ємного звуку Mark Levinson із 19 динаміками, бездротова зарядка пристроїв і центральна консоль з охолоджуваним відсіком.

Відео тест-драйв Lexus LX 2020 року

Технічні характеристики

Lexus LX оснащений 5,7-літровим V8 із віддачею 383 кінські сили, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і повним приводом.

Витрата палива Lexus LX значно гірша, ніж у інших позашляховиків преміум-сегмента. Цей автомобіль споживає 19.6 л на 100 км в місті і 14.7 л за його межами.

Мотор цього кросовера досить потужний як для їзди по рівному асфальту, так і для експлуатації по скелястій місцевості або в лісі. LX зберігає маневреність у поворотах, але має погану керованість.

Lexus LX може буксувати до 3175 кг. Цей показник нижче середнього для класу розкішних великих позашляховиків.

Безпека

Lexus LX 2020 року обладнаний системою паркувальної камери з об'ємним оглядом, передніми і задніми парктроніками, системою контролю сліпих зон, попередженням про перехресний рух ззаду, адаптивним круїз-контролем, попередженням про вихід зі смуги руху і попередженням при лобовому зіткненні з автоматичним екстреним гальмуванням.

Розміри і вага

Довжина Lexus LX570 становить 4.87 м, а його споряджена маса коливається від 2630 до 2720 кг.

Можливі комплектації

Lexus LX доступний тільки в одній комплектації. Модель із двома рядами сидінь обійдеться вам на кілька тисяч доларів дешевше, ніж з трьома.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo V60 2020
Огляд тест-драйву: Volvo V60 2020
Огляд тест-драйву: Chery Kimo 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chery Kimo 2020