Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018

12 вересня 2018

Як найбільший представник сімейства Mini, сучасний Cooper Countryman поєднує відмінну динаміку ходу менших братів з просторим і практичним інтер’єром. Підкреслюючи свої позашляхові здібності, кросовер має більший дорожній просвіт. Починаючи легендарною стилізацією і закінчуючи ретро салоном, Countryman позиціонує усі типові для Mini елементи. Свіженький після минулорічного редизайну, кросовер закликає відданих фанатів відкрити нові можливості та відволікає увагу від Subaru Crosstrek і Jeep Compass. Бонусом стане гібридна модель.

Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018

Вам сподобається

Нинішній Countryman позиціонує класичну стилізацію Mini, комфорт, хорошу керованість і пристойний внутрішній об’єм. Вишуканий інтер’єр вражає, так само як пакет «John Cooper Works» і доступний повний привід.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Mini Cooper Countryman 2018 не гарантує такого рівня комфорту, як більшість кросоверів і коштує помітно більше, ніж суперники з подібним оснащенням. Краще з примхами бездоріжжя впораються творіння Subaru або Jeep.

Нове у 2018 році

У поточному році кросовер отримав декілька новинок. Приладова панель з лобового скла перемістила на сенсорний екран, а дизайн датчик витрати пального змінили. На ряду з пакетом «John Cooper Works» до лінійки приєднався гібрид Cooper S E Countryman ALL4.

Враження від їзди

Навіть з додатковими габаритами і дорожнім просвітом Countryman рухається наче на гоночному треку, чого власне й очікуєш від автомобіля з емблемою Mini. Управління швидке і з хорошим зворотнім зв’язком, водій має можливість відчути себе учасником перегонів. Вистачить декількох хвилин на звивистих дорогах для того, щоб закохатися у кросовер. Стандартний трьохциліндровий двигун чудово підходить для повсякденної їзди, але більше потужності пропонує 2.0-літровий турбодвигун або, навіть, гібридна установка. З 189 і 221 кінськими силами відповідно обидва двигуна гарантують більш захопливу динаміку. Окремо представлена версія John Cooper Works з 231 кінською силою під капотом. Щоправда за додаткову потужність доведеться доплатити. Модель S у свою чергу пропонує хороший показник розгону, досить жорстку їзду в разі доповнення системою повного приводу, і надійне зчеплення. Технічні характеристики Mini Cooper Countryman потішать шанувальників якісної їзди.

Найкращі характеристики

На відміну від Mini Hardtop, нинішній Countryman пропонує просторий другий ряд зі зручними сидіннями. Навіть високі пасажири будуть почуватися зручно, до того ж, сидіння не лише посуваються вперед і назад, але складаються і відхиляються.

На ряду з продуманою навігаційною системою, проекційним дисплеєм, доступними Apple CarPlay і бездротовою зарядкою, Countryman пропонує такий класний елемент, як програмоване світлодіодне кільце, яке відображає рівень звуку, імітує рухи тахометра і працює у співпраці з системою попередження про можливе зіткнення.

Детально про автомобіль Mini Cooper Countryman

Інтер’єр

Творіння Mini створене на більшій платформі, ніж його попередники, що робить салон просторішим. Другий ряд отримав 10 додаткових сантиметрів, крім того, сидіння посуваються вперед/назад, нахиляються і складаються. Матеріали оздоблення і технічна оснащеність знаходяться на високому рівні. Опції на кшталт стьобаних, шкіряних сидінь, панорамного люку, зарядки телефонів, проекційного дисплею і нової навігаційної системи відносять кросовер до автомобілів класу люкс. Салон Mini Cooper Countryman типове творіння бренду з підсвічуванням салону і великими дисплеями.

Екстер’єр

Сучасний Countryman не дуже схожий на Hardtop, але це не означає, що він не має сімейних рис. Виглядає все так, наче традиційний Mini трохи розтягнули і підвищили. Кросовер має більш виразну зовнішність, довший капот і задню частину. Багажник Mini Cooper Countryman отримав електропривод дверей і подушки для пікніку. Ідентичний транспортний засіб на вулиці зустрінеш не часто. Якщо раптом базової ідентичності покупцеві не вистачає, бренд стверджує, що існує безліч способів урізноманітнити автомобіль. Шанувальникам експресивної зовнішності сподобається тюнінг  Mini Cooper Countryman, запропонований як варіант у John Cooper Works.

Базова комплектація

Усі Mini отримали: панорамний люк, двозонний клімат-контроль і задні сидіння, які посуваються. Усі Countrymen постачаються з вісьмома подушками безпеки, 17-дюймовими колесами, автоматичними фарами, Bluetooth, камерою заднього виду, функцією визначення дистанції при паркуванні, системою «Attentiveness Assist», автоматичними склоочисниками з сенсорами дощу, 6.5-дюймовим екраном з Mini Connected та режимами управління.

Опційне обладнання

Покупці можуть обрати: автоматичну коробку передач, більш потужний двигун або систему повного приводу. Деякі додаткові елементи доступні окремо, між тим, більшість розподілена по пакетам. Пакет «Cold Weather» подбає про наявність підігріву сидінь, пакет «Premium» додасть електропривод сидінь і дверей багажника, пакет «Technology» потішить доступом без ключа, навігаційною системою, Apple CarPlay, бездротовою зарядкою і проекційним дисплеєм, пакет «Sport» розширить комплектацію за рахунок 18-дюймових коліс, світлодіодних фар, протитуманних вогнів, спортивних сидінь і динамічною системи керування амортизаторами. Якщо є можливість, все це можна замовити як один пакет «Fully Loaded».

Під капотом

Стандартно за потужність кросовера відповідає 1.5-літровий трьохциліндровий двигун на 136 кінських сил і 220 Нм та шестиступінчаста механічна коробка передач. З приводом на передні колеса розгін відбувається за 9.6 секунд, витрата пального становить 5.5 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом кросовер розженеться за 9.8 секунд, витративши 6.1 л/100км у змішаному циклі. Більше потужності, а саме 192 кінських сили і 280 Нм, пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун моделі Cooper S Countryman. З шестиступінчастою механічною коробкою він розжене автомобіль приблизно за 7.3 секунди, витративши 7.0 л/100км. З автоматичною коробкою розгін відбувається за 7.2 секунди, витрата пального сягає 6.4 л/100км у змішаному циклі. Привід повний. Виразний John Cooper Works отримав 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу і  350 Нм. Зі стандартною механічною коробкою розгін відбувається за 6.5 секунд, витрат пального перебуває на рівні 7.4 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою показник розгону залишається незмінним, витрата пального зменшується до 7.0 л/100км. Гібридна модель отримала 3.0-літровий турбодвигун, електричний мотор і батарею, які разом гарантують 221 кінську силу. Відповідно до офіційних показників кросовер на електриці проїде приблизно 20 км. Привід у гібрида стандартно повний.  

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018
Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2018