Огляд тест-драйву: Mazda 3 2021

19 березня 2021

Mazda 3 2021 року - хороший компактний автомобіль, доступний як седан і хетчбек. Дана модель - одна з найприємніших для водіння машин у своєму класі. Це особливо актуально в цьому році, оскільки Mazda представила новий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. 

Купити нову Мазда 3 2021

Нова Mazda 3 2021 пропонує динамічне рульове управління, надійні гальма і швидке прискорення. Усередині Мазда оснащена зручною інформаційно-розважальною системою, а салон оздоблений високоякісними матеріалами. Найочевидніша слабкість - це тісне заднє сидіння.

Нове в 2021 році 

В 2021 році для моделі Мазда 3 відбувся дебют двох нових двигунів: базового потужністю 155 к.с. і топового турбонаддувом, що видає 250 к.с.

Кому варто купити? 

Mazda 3 2021 року сподобається тим, кому потрібен ненудний автомобіль. Спортивна динаміка і салон, який виглядає дорожче своєї вартості, не залишать нікого байдужим. 

Нове або б/у авто? 

Mazda внесла кілька змін в Mazda3 2021 року. Дебютували три нові комплектації: 2.5 S, 2.5 Turbo і 2.5 Turbo Premium Plus. Вони доступні  для Мазда 3 як в кузові седан, так і хетчбек. Крім того, базова версія 2.0 тепер оснащена новим чотирициліндровим двигуном потужністю 155 к.с., а новий 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом входить в стандартну комплектацію двох топових версій.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Буде розумно купити нову Мазда 3 2021 року, аби отримати потужний автомобіль зі спортивним характером. 

Mazda 3 або Honda Civic

І Honda Civic, і Mazda 3 відомі завдяки точному рульовому управлінню і маневреністю, але між цими автомобілями є деякі ключові відмінності. Турбо-чотирициліндровий двигун Civic Type R, орієнтований на продуктивність, має більшу потужність, ніж топова турбо-четвірка Mazda 3 (306 к.с. проти 250). Крім того, моделі в кузовах седан і хетчбек у Civic просторіші, ніж у Mazda 3. Mazda 3 пропонує повний привід, якого немає в Civic, і має висококласніший салон, ніж у Honda. Ваш вибір між цими двома компактними автомобілями, швидше за все, буде залежати від особистих вподобань.

Mazda 3 або Toyota Corolla

Toyota Corolla буде відмінним вибором, якщо ви шукаєте надійну машину для щоденних комфортних поїздок з великою економією палива і багатьма стандартними функціями. Однак, якщо вам потрібен невеликий автомобіль, який додасть родзинку у ваші рутинні поїздки на роботу, Corolla - це не те. Mazda 3 пропонує чудову якість інтер'єру та енергійнішу поїздку.

Салон

Mazda 3 2021 як хетчбек, так і седан, вміщує до п'яти чоловік. На передніх сидіннях водієві і пасажирові буде дуже комфортно, а ось тим, хто сидить ззаду, пощастило менше. Задні крісла дійсно тісні. 

Mazda ретельно спроектувала салон автомобіля з використанням високоякісних матеріалів. Навіть базова версія відрізняється м'якими на дотик поверхнями преміум-класу. Покупці можуть оснастити будь-який тип кузова безліччю функцій комфорту, але кращі з них доступні для топових комплектацій. 

Багажник седана Mazda 3 трохи менший середнього для цього класу автомобілів - 370 літрів. Він пропонує широкий вантажний майданчик і достатню глибину, але колісні арки виступають і стискають ширину з кожного боку.

Mazda 3 хетчбек має 595 літрів в багажнику - пристойний показник для невеликого хетчбека. Незалежно від того, яку конфігурацію ви виберете, задні сидіння складаються, щоб спростити перевезення довгих предметів.

Інформаційно-розважальна система Mazda 3 управляється простою у використанні поворотною ручкою поруч з перемикачем передач. 8,8-дюймовий дисплей відрізняється чіткою графікою і простими меню. Android Auto і Apple CarPlay не є стандартними, тому вам доведеться вибрати як мінімум комплектацію 2,5 S, щоб їх отримати. Приладова панель Mazda 3 - класична, з циферблатами. 

Відео тест-драйв Mazda 3 2021 року

Технічні характеристики

На 2021 рік для Мазда 3 є три двигуни. 155-сильний атмосферний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун став новим стандартом базового седана Mazda 3. Комплектація середнього рівня оснащена єдиним двигуном попереднього модельного року - 2,5-літровим чотирициліндровим потужністю 186 к.с. Щоб отримати максимальну продуктивність від цієї Mazda, вам доведеться вибрати одну з двох топових комплектацій, які поставляються з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, здатним розвивати потужність 227 або 250 кінських сил, в залежності від того, чи використовуєте ви звичайне паливо або паливо преміум-класу. Шестиступінчаста автоматична коробка передач - стандартна, шестиступінчаста механічна коробка доступна, але тільки в комплектації Mazda 3 хетчбек Premium.

Стандартний седан Mazda 3 витрачає 7.6 100 км в комбінованому циклі, що знаходиться на одному рівні з оцінками економії палива конкурентів по класу. Базовий хетчбек Mazda 3 демонструє більшу витрата - 9.4 л/100 км в змішаному циклі. Додавання повного приводу або перехід до моделі з новим двигуном з турбонаддувом ще помітніше збільшує витрату.

Mazda 3 являє собою одну з найпривабливіших моделей в класі компактних автомобілів. Невеликий седан або хетчбек відрізняється чудовим проходженням поворотів, спортивною керованістю і добре збалансованим рульовим керуванням. Привід на передні колеса входить в стандартну комплектацію, також доступний повний привід (велика рідкість в цьому класі).

Безпека

Mazda 3 2021 року одержала п'ятизірковий рейтинг безпеки від NHTSA,а також нагороду Top Safety Pick + від Страхового IIHS. Кожна комплектація може похвалитися набором стандартних технологій допомоги водієві, таких як автоматичне екстрене гальмування і автоматичне дальнє світло фар. 

Розміри і вага 

Седан Mazda 3 має довжину 4.66 м, а хетчбек Mazda 3 - 4.45 м. Маса авто коливається від 1370 до 1534 кг.

Можливі комплектації 

Седан Mazda 3 2021 року випускається в 7 комплектаціях: 2.0 Sedan, 2.5 S Sedan, Select, Preferred, Premium, 2.5 Turbo і 2.5 Turbo Premium Plus. Хетчбек Mazda 3 представлений в 6 версіях: 2.5 S Hatchback, Select, Preferred, Premium, 2.5 Turbo і 2.5 Turbo Premium Plus.

Більшість моделей оснащено 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 186 к.с. Виняток становлять базова комплектація 2.0 Sedan, яка має 155-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун, і дві верхні версії 2.5 Turbo і 2.5 Turbo Premium Plus, які мають 2,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом.

Передньопривідний хетчбек Premium в стандартній комплектації поставляється з шестиступінчастою "механікою", а всі інші моделі - з шестиступінчастим "автоматом". Повний привід доступний в кожній комплектації, крім 2.0 Sedan, 2.5 S Sedan і 2.5 S Hatchback.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2021
Новая Тойота Пріус 2021 року в Україні на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий BMW X5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2021