Огляд тест-драйву: Mazda 6 2020

18 лютого 2020

Новий Mazda6 це хороший автомобіль. Завдяки продуманому рульовому управлінню, плавній манері гальмування і продуктивним двигунам творіння Mazda стало одним з найвідоміших представників класу. Базовий силовий агрегат цілком підходить для повсякденного пересування в межах міста і виконання більшості завдань. При бажанні отримати більше потужності, варто розглянути доступний турбодвигун. На щастя, недоліків у авто небагато, але вони є. Так, інформаційно-розважальна система не надто тішить простотою використання. 

Огляд тест-драйву: Mazda 6 2020

Нове у 2020 році 

  • Значних змін не передбачено

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Для тих, хто хоче в першу чергу отримувати задоволення від перебування за кермом, Mazda6 стане достойним варіантом. Між тим, не варто ігнорувати чималу кількість конкурентів. Так, Honda Accord гарантує більше особистого і вантажного простору. Як і Mazda позитивною динамікою тішить Ford Fusion.

Нове чи б/у авто? 

За відсутності значних змін, існує небагато причин, щоб надати перевагу моделям 2020 року. Востаннє редизайн Mazda6 переживав на 2014 модельний рік. Інтерес можуть викликати моделі 2018, оскільки саме тоді автомобіль трохи освіжили і додали турбодвигун. Можна сказати, що Mazda6 2020 все ще у новому кузові. Більше стало елементів оснащення, включно з 8.0-дюймовим сенсорним екраном. У 2019 році доступними стали Apple CarPlay і Android Auto.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Mazda6 чи Toyota Camry?

Хоча Mazda6, без сумніву, хороший автомобіль, не варто ігнорувати таких гравців, як Toyota Camry. Представник Toyota не тільки гарантує ідентичний рівень динаміки, а й обходить Mazda6 в плані економії пального і простоти інформаційно-розважальної системи. У Camry більше простору позаду і потужний V6 двигун в якості опції. Обидва автомобіля мають майже однакову стартову ціну, але Toyota пропонує трохи більше оснащення.

Mazda6 чи Honda Accord?

Обираючи між Honda Accord і Mazda6, варто опиратися на власний смак. Представник Accord здатний доставити задоволення від їзди, але за Mazda він не встигає. Між тим, у Honda більше місця для пасажирів і вантажу. 

Салон 

Салон Mazda6 2020 розрахований на п’ятьох людей. Сидіння базових моделей оздоблені тканиною. Моделі вищої комплектації пропонують штучну чи справжню шкіру, підігрів задніх сидінь і керма, електропривод, вентиляцію і підігрів передніх сидінь. Попереду вдосталь місця навіть для високих людей. Питання об’єму залишається спірним. Одним пасажирам його вистачить, іншим – ні, все залежить від зросту. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Інтер’єр справляє приємне враження завдяки якісним матеріалам. Плюс, Mazda6 отримав сучасний, виразний дизайн. Багажник Mazda6 вміщує 396 літрів. Стандартною є інформаційно-розважальна система Mazda Connect з 8.0-дюймовим екраном, HD радіо, стерео на 6 динаміків, Bluetooth і двома USB портами. Доступними є Android Auto і Apple CarPlay, навігаційна система, стерео «Bose» на 11 динаміків, супутникове радіо, два додаткових USB порти і люк у даху. 

Відео тест-драйв Mazda6 2020 року

 

Технічні характеристики 

Базовим для Mazda6 є 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 145 кінських сил і 210 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою. Привід на передні колеса. До 100 км/год розгін відбувається за 9.9 секунд. Витрата пального становить 7.7 л/100км у місті, 5.3 л/100км за його межами і 6.2 л/100км у середньому. Одразу за ним йде ще один 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун, але з 165 конячками і 210 Нм. У пару йому дісталася шестиступінчаста автоматична коробка. До ста автомобіль розженеться за 10.5 секунд, витративши 6.2 л/100км у змішаному циклі. Увага завжди приділялася 2.5-літровому чотирьохциліндровому двигуну на 194 кінських сил і 258 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін відбувається за 8.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському і 6.7 л/100км у змішаному циклах. Як альтернатива пропонується 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу і 420 Нм. У пару йому також дісталася акпп на шість ступенів. Сотня з ним досягається за 7.0 секунд. На додачу до продуктивних двигунів автомобіль отримав точне рульове управління з хорошим зворотнім зв’язком і потужні гальма. Це допомагає Mazda утримувати звання автомобіля, який дійсно доставляє задоволення від їзди.

Безпека 

Усі Mazda6 отримали три роки або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Базовими елементами безпеки стали автоматичне дальнє світло, склоочисники з сенсорами дощу, попередження про виїзд за межі смуги руху, система допомоги руху по смузі, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і камера заднього виду. Проекційна приладова панель на вітровому склі, передні і задні сенсори паркування, система камер навколишнього огляду, функція розпізнавання дорожніх знаків та адаптивні головні фари є доступними. 

Розміри 

Довжина автомобіля становить 487.7 см. Вага перебуває в межах від 1.562 до 1.623 кг.

Можливі комплектації 

На наступний рік Mazda6 пропонується у п’яти комплектаціях: Sport, Touring, Grand Touring, Grand Touring Reserve і Signature. Модель Sport отримала 8.0-дюймовий сенсорний екран, стерео на 6 динаміків, два USB порти, Bluetooth, HD радіо, кнопку запалювання, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряне кермо і колеса з легкого сплаву. Про безпеку дбають склоочисники з сенсорами дощу, автоматичне дальнє світло, камера заднього виду та набір «i-Activsense». У нього увійшли попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів, система допомоги руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і адаптивний круїз-контроль. Модель Touring постачається з Apple CarPlay, Android Auto, двома USB позаду, штучною шкірою обшивки, підігрівом передніх сидінь, шістьма режимами налаштування водійського сидіння, електронним неконтактним ключем, люком у даху і більшими колесами з легкого сплаву. Модель Grand Touring вирізняється за рахунок турбодвигуна, супутникового радіо, стерео «Bose» на 11 динаміків і функції автоматичного затемнення дзеркала заднього виду. Модель Grand Touring Reserve додає справжню шкіру обшивки, вентиляцію передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, декілька режимів налаштування передніх сидінь, підігрів керма, проекційну приладову панель на вітровому склі та адаптивні головні фари. Топова модель Signature від початку оснащена навігаційною системою, обшивкою «Nappa», передніми і задніми сенсорами паркування, функцією розпізнавання дорожніх знаків і системою камер навколишнього огляду. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2020
Огляд тест-драйву: Chrysler Pacifica 2020
Огляд тест-драйву: Buick Regal 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Regal 2020