Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2021

31 травня 2021

Mazda MX-5 Miata 2021 - класичний родстер. Не буде перебільшенням назвати Мазда MX-5 2021 автомобільною іконою, оскільки її спадщина налічує понад 30 років. Чотирициліндровий двигун Miata вражає поєднанням потужності та економічності, а його шасі чудово збалансовано, що ідеально підходить для поїздок по звивистих дорогах. 

Купити новий автомобіль Мазда МХ-5 Міата 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Салон Miata тісний для двох, а вантажний простір обмежений, але родстер і не призначений для подорожей. Маленький автомобіль створений для енергійних круїзів. Той факт, що Мазда Міата МХ-5 залишається одним з найдешевших спорткарів з відкидним верхом, тільки додає їй привабливості.

Нове в 2021 році

Mazda MX-5 Miata 2021 отримала незначну зміну - білу шкіряну оббивку. Тепер родстер виглядає ще розкішнішим і романтичнішим.

Кому варто купити? 

Цей автомобіль - насамперед іграшка вихідного дня. Хоча МХ-5 підійде і для щоденних поїздок на самоті, особливо якщо вибрати комплектацію з жорстким дахом. Якщо ви шукаєте легкий спортивний родстер для задоволення, придивіться до Mazda Miata.

Нове або б/у авто? 

На 2021 рік зміни в MX-5 Miata мінімальні. Mazda привернула увагу до моделі незмінно охайних і акуратних людей, додавши в якості опції білі шкіряні сидіння. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Останнє серйозне оновлення MX-5 Miata отримала в 2019, тому можете пошукати б/у авто від цього року. 

Mazda MX-5 Miata або Ford Mustang

Ford Mustang - великий спортивний автомобіль. У нього безліч варіантів потужних двигунів, в тому числі карколомний V8 на 760 кінських сил. У Ford також є задні сидіння, хоча вони настільки малі, що пасажирам буде складно дочекатися кінця поїздки. На додаток, Mustang пропонує більший багажник, ніж у Miata. Краще вибрати Форд.

Mazda MX-5 Miata або Nissan 370Z

Мало причин купувати Nissan 370Z замість Miata. Nissan - це застарілий автомобіль з посередніми матеріалами салону і відсутністю сучасних технічних характеристик. Наприклад, камера заднього виду - єдиний додатковий засіб допомоги водієві в 370Z. Це скоріше спортивна, ніж повсякденна модель, але Nissan не може зрівнятися в маневреності з жодним з конкурентів, включаючи Miata.

Салон

Сидіти в Miata затишно. Автомобіль вміщує лише двох, тому водієві і пасажиру краще бути близькими людьми. В салоні тісно і перемикання передачі може призвести до незручних ударів ліктем. Цілком очевидно, що спільне використання автомобілів не було пріоритетом під час проектування інтер'єру.

Близькість і доступність всіх органів управління і взагалі всього в салоні з місця водія вражає. Ніякі інші маленькі спортивні автомобілі не здаються такими компактними, як Miata. Той, хто не звик до крихітного салону, краще протестувати цю Mazda перед покупкою. 

Мінімалізм найкраще описує інтер'єр MX-5 Miata. Все зроблено максимально простим, щоб знизити вагу автомобіля. Салон добре зібраний, але є багато твердого пластика.

Ви також не знайдете багато місця для зберігання в Miata. У вузькі дверні кишені поміщається смартфон та шоколадка. Консоль і бардачок невеликі, але зручні для дрібних речей. Пасажири, котрі не переміщують сидіння в крайнє заднє положення, можуть заховати що-небудь в задній ніші. У багажнику об'ємом 130 літрів можна розмістити кілька пакетів з супермаркету або невелику спортивну сумку, але не все разом.

Інформаційно-розважальна система Mazda Connect представляє собою неоднозначну картину. Сенсорний екран зручно розташований і має просту структуру меню. Також є три тумблера для налаштування клімату. Однак сонячні відблиски ускладнюють зчитування показань на дисплеї, а сенсорне управління можливе тільки у разі зупинки автомобіля. 7,0-дюймовий дисплей приховує значки меню в кутку екрану і обмежує функціональність під час руху. У процесі поїздки ви керуєте системою за допомогою невеликого перемикача на консолі. Це втомлює і виглядає дивно.

Відео тест-драйв Mazda MX-5 Miata 2021 року

Технічні характеристики 

У Mazda MX-5 відсутній турбокомпресор, але це не заважає їй демонструвати приголомшливі технічні характеристики. 180-сильний чотирициліндровий двигун 2.0 забезпечує достатню потужність, щоб легкий автомобіль швидко рухався. Бездоганна робота механічної коробки передач також підвищує задоволення від водіння, але додатково доступний автомат-шестиступка.

Mazda MX-5, незважаючи на невеликий двигун, розганяється до сотні за 5,7 секунди. 

Mazda Miata 2021 року витрачає всього 7.8 л/100 км. Хоча це відмінні оцінки для класу спортивних автомобілів, майте на увазі, що в цьому використовується тільки бензин преміум-класу.

Поїздка Мазда МХ-5 заслуговує окремого опису. В спортивній керованості Miata важко перевершити. Потужні гальма, гостре рульове управління і спортивно налаштована підвіска ... Що ж тут говорити, потрібно сісти і та просто насолоджуватись поїздкою в кабріолеті!

Безпека

Нова Mazda MX-5 не піддавалася краш-тестам. 

Родстер отримав непоганий список функцій безпеки. Автоматичне екстрене гальмування, монітори сліпих зон і попередження про виїзд з смуги руху є стандартними для кожної Miata. Адаптивні фари і автоматичне дальнє світло йдуть в комплекті з топовою версією Grand Touring.

Розміри і вага

MX-5 Miata має довжину 3.9 м. Споряджена маса легкого спорткара коливається від 1061 до 1132 кг.

Можливі комплектації 

Вибрати Miata легко. Дайте відповідь, чи ви хочете спортивний автомобіль для треку, чи добре обладнаний кабріолет? Кожен варіант Miata відповідає цим потребам, але всі вони мають одну і ту ж неймовірну ДНК.

Мазда MX-5 в кузові кабріолет року можна купити в одній з трьох комплектацій: Sport, Club і Grand Touring. Всі авто отримують рядний чотирициліндровий двигун Mazda Skyactiv-G потужністю 181 к.с. Також є варіант купе з жорстким дахом під назвою Miata RF, який поставляється в комплектаціях Club і Grand Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2021
Купити новий автомобіль Порше Кайман 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Тойота Тундра 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2021