Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020

25 лютого 2020

Модернізований Mercedes-Benz GLS 2020 року належить до класу розкішних великих позашляховиків. Він перевершує конкурентів за багатьма параметрами: хороша і плавна керованість, можливість вибрати один з 2 потужних моторів і звичайно ж просторий салон. Правда, автомобілісти відзначають, що буде потрібно чимало часу, щоб розібратися з інформаційно-розважальною системою.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2020

Нове в 2020 році

  • Повний редизайн 
  • Оновлені технічні характеристики

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz GLS 2020 року випуску безумовно заслуговує увагу водіїв, які шукають комфортне і технологічне авто.

Нове або б/у авто?

Відповідь однозначна: якщо ви можете купити новий Mercedes GLS, то зробіть це!

Ця модель із лінійки 2020 року приємно здивує власника кращою економією палива, оновленою системою підвіски і безліччю стандартних і додаткових функцій. До речі, в стандартну комплектацію входить 12,3-дюймовий цифровий дисплей приладової панелі.

Якщо ціна GLS 2020 року трохи виходить за межі вашого бюджету, зверніть увагу на попереднє покоління. Це все той же відмінний автомобіль, який коштує значно дешевше.

Відзначимо, що GLS 2017 року практично ідентичний моделям 2018 і 2019 років.

Автомобілі старше 2017 року називалися GL-Class. Це попередники GLS. Цим моделям не вистачає деяких функцій, а дизайн не такий стильний і сучасний, як у моделі 2020 року.

Вартість нового GLS 450 розпочинається від 75 200 доларів. Саме стільки коштує розкішний позашляховик.

Mercedes-Benz GLS або BMW X7?

BMW X7 - ще один великий позашляховик класу люкс. Він відрізняється інтер'єром високого класу і стандартним списком функцій, який можна порівняти з GLS. Однак Mercedes має перевагу у вигляді більш потужного мотору і зручного управління.

Mercedes-Benz GLS або Mercedes-Benz GLE?

Mercedes-Benz GLE - це розкішний позашляховик середнього розміру, тому GLS має значно більше місця в салоні і в багажному відділенні. Проте, Mercedes-Benz GLE вміщує 7 осіб і доступний з тим же двигуном, що і базовий GLS.

Основна відмінність між цими двома моделями - це ціна. GLE дешевше GLS приблизно на 21 500 доларів.

Салон

Mercedes GLS 2020 року вміщує до 7 осіб. Передні крісла мають функцію підігріву, а оббивка салону виконана з синтетичної шкіри.

Модернізація включає вентильовані сидіння першого і другого ряду з функцією масажу, підігрів сидінь другого і третього ряду, підігрів підлокітників першого і другого ряду, підігрів і вентиляцію підстаканників першого і другого ряду, а також підігрів рульового колеса.

Сидіння зручні, в перших двох рядах досить місця для голови і ніг. Більшість дорослих буде відчувати себе комфортно на задніх сидіннях під час коротких поїздок.

Багажне відділення GLS становить 480 літрів. Якщо скласти задні сидіння, в салоні машини простір збільшиться до 1200 літрів. Загальний обсяг становить майже 2400 літрів, що трохи менше, ніж у GLS 2019 року.

Стандартна інформаційно-розважальна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX) включає 12,3-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, Android Auto, навігацію, супутникове радіо, HD-радіо, стерео преміум-класу з 13 динаміками Burmester, дев'ять портів USB і бездротову зарядку. У стандартну комплектацію також входить 12,3-дюймовий цифровий приладовий блок. Ви також можете встановити 7-дюймовий планшет для управління інтерфейсом MBUX на спинки задніх сидінь і додати функцію управління за допомогою жестів.

Інші додаткові функції включають в себе точку доступу Wi-Fi, бездротову зарядку для пасажирів на другому ряду, аудіосистему Burmester з 26 динаміками і панорамний дах.

Інформаційно-розважальна система працює досить добре, але для того, щоб навчитися користуватися нею і розібратися в численних опціях, потрібен певний час і зусилля.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz 2020 року

Технічні характеристики

Для цієї моделі Mercedes-Benz є 2 варіанти двигунів. Стандартним є 3,0-літровий рядний шестициліндровий мотор з турбонаддувом, що розвиває 362 кінських сили і 500 Ньютон-метрів крутного моменту.

Mercedes-Benz GLS 580 отримав 4,0-літровий турбований мотор V8 з віддачею 483 кінські сили і 700 Ньютон-метрів крутного моменту. У стандартну комплектацію входить автоматична трансмісія з дев'ятьма передачами.

Особливість Mercedes-Benz GLS полягає в тому, що обидва двигуни суміщені з 48-вольтовим електромотором. Ця гібридна силова установка називається EQ Boost, і вона дозволяє розвинути додаткову потужність - 21 кінську силу і 250 ньютон-метрів крутного моменту.

Базовий двигун потужний і енергійний. Він виробляє достатньо енергії для їзди по місту і шосе. Для бездоріжжя придивіться до Mercedes-Benz GLS 580 з двигуном V8. Який би агрегат ви не обрали, ви отримаєте потужну трансмісію і плавне перемикання передач.

Згідно з оцінками EPA, Mercedes-Benz GLS 450 2020 року витрачає 12 літрів на 100 км при експлуатації в міських умовах і 10 літрів на 100 км при їзді по шосе. Це дуже хороші показники для великого позашляховика.

GLS забезпечує плавність ходу і показує дивовижну маневреність. Автомобілісти особливо цінують функцію E-Active Body Control, яка використовує камери для виявлення дорожніх дефектів і відповідно регулює пневматичну підвіску. Налаштування режиму Curve допомагає цьому позашляховику входити в повороти з мінімальним нахилом кузова. Повний привід в автомобілях Mercedes називається 4Matic і є стандартним для цієї моделі.

Буксирувальна здатність Mercedes-Benz GLS 2020 року становить 3500 кг.

Безпека

Варто відзначити, що ні Національна адміністрація, ні Страховий інститут безпеки дорожнього руху не проводили краш-тести Mercedes-Benz GLS 2020 року випуску. Це характерно для автомобілів класу люкс.

Що стосується безпеки Mercedes-Benz GLS 2020 року, в набір стандартних функцій входять камери з об'ємним оглядом і система допомоги при бічному вітрі, а також чутливі до дощу склоочисники, моніторинг стану водія, автоматична допомогу при парковці, моніторинг сліпих зон і адаптивні фари. У стандартну комплектацію входить попередження про пряме зіткнення і автоматичне екстрене гальмування, яке називається Active Brake Assist.

Доступні активні допоміжні засоби для водія включають в себе адаптивний круїз-контроль, допомога в утриманні та зміні смуги руху, індикатор руху вперед і адаптивний круїз-контроль із зупинкою і ходом.

Можливі комплектації

Mercedes-Benz пропонує GLS у двох комплектаціях: 450 і 580. Mercedes-Benz GLS 450 оснащений шестициліндровим двигуном із турбонаддувом, а GLS 580 обладнаний мотором V8.

Початкова ціна Mercedes-Benz GLS 450 в базовій комплектації складає 75 200 доларів. Такий автомобіль оснащений такими стандартними функціями, як інформаційно-розважальна система MBUX, 12,3-дюймовий сенсорний екран, 12,3-дюймовий цифровий приладовий блок, бездротова зарядка пристроїв, Android Auto, Apple CarPlay, навігація, дев'ять портів USB, Bluetooth, супутниковий зв'язок, радіо і стереосистема об'ємного звуку Burmester з 13 динаміками. Також у набір стандартних функцій входить безключевий доступ до авто, дистанційний запуск, двозонний автоматичний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, панорамний дах, легкосплавні диски і задні двері з електроприводом.

Представницький пакет задніх сидінь доступний за 2200 доларів. Все, що він додає, відноситься до другого ряду: бездротова зарядка пристрою, 7-дюймовий планшет для управління інформаційно-розважальною системою і бічні подушки безпеки. Пакет Executive Seat Plus Plus коштує $ 3750. Він включає в себе все вищеперелічене, а також підігрів, вентиляцію та функцію масажу на сидіннях другого ряду. Багато з цих функцій доступні як окремі опції.

Початкова вартість Mercedes-Benz GLS 580 становить 97 800 доларів. На додаток до більш об'ємного двигуна, GLS 580 отримав автоматичний клімат-контроль, масажні передні сидіння і ряд інших функцій. Однак Mercedes-Benz не надав повний перелік обладнання GLS 580.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020
Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2020