Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019

19 грудня 2018

Моделі Corolla тривалий час були одними з найпопулярніших у Toyota. Автомобіль мав вражаючі рейтинги продажів, на його користь свідчить навіть висока зацікавленість на американському ринку. Для утримання популярності компанія пішла на хитрість і на 2019 модельний рік запропонувала Corolla Hatchback. Що стосується Toyota Corolla 2019 в кузові седан, то значних змін він не зазнав. Автомобіль як завжди привертає увагу покупців завдяки привабливому дизайну, зручному та просторому салону та чималому переліку стандартного оснащення. Чого тільки вартий набір безпеки «Safety Sense» з системою попередження можливого зіткнення та адаптивним круїз-контролем.

Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019

Вам сподобається

Всі Corolla здобули репутацію, пропонуючи хороше співвідношення ціна-оснащеність, пристойний рівень економії пального та один з найкращих рівнів якості в індустрії. Таким седан побачать покупці у 2019 році, які мають можливість без проблем насолодитися пакетом безпеки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасним моделям Corolla важко конкурувати з суперниками в плані інформаційних технологій, оскільки вони не мають Apple CarPlay і Android Auto. Значної динаміки від Toyota теж очікувати не варто, особливо у порівнянні з Honda Civic і Volkswagen Golf.

Нове у 2019 році

Добре, що Toyota Corolla 2019 року зберіг всі свої принади, але не дуже добре, що не запропонував нічого нового.

Враження від їзди

У Toyota Corolla є чимало переваг, але це точно не автомобіль для тих, хто любить агресивну їзду. Седан пропонує те, що здебільшого називають «комфортне міське переміщення». Для тих, хто не бачить сенсу в шаленому виписуванні маневрів, це плюс. Нинішні Corolla гарантують плавність ходу, перевага яку особливо ціниш при тривалих подорожах. Між тим, автомобіль не тягнеться, як можна подумати, він має непоганий зворотній зв'язок керма. Базовий 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун пропонує 132 кінських сили. Модель вищої комплектації LE Eco потішить 140 конячками. Шаленого прискорення, між тим, з такими показниками очікувати не варто. Натомість не варто боятися шуму у салоні, він майже не відчутний навіть при витисканні з автомобіля максимуму.

Найкращі характеристики

Жоден інший компактний автомобіль не пропонує стандартного оснащення як у Toyota Corolla. Набір «Safety Sense-P» потішить системою попередження про можливе зіткнення, функцією виявлення пішоходів, системою попередження про виїзд за межі смуги руху, адаптивним круїз-контролем та автоматичним дальнім світлом.

Як для моделей компактного сегменту Corolla має на диво гарний салон. Елегантна приладова панель приємно вражає м’якими оздоблювальними матеріалами та якісним пластиком. Бонусом інтер’єру стане простір.

Детально про автомобіль Toyota Corolla

Інтер’єр

Компанія попала в точку з певними елементами салону декілька років тому, і тепер насолоджується плодами. Седан Toyota Corolla нового покоління, можливо, не найвиразніший в плані внутрішнього дизайну, але він точно має привабливий салон з приємними та якісними матеріалами. Незважаючи на купе-подібний профіль всередині чимало особистого простору, так само як вантажного об’єму. Передні сидіння пропонують гарну підтримку, що стане у нагоді під час тривалих подорожей. Водії оцінять фронтальну видимість.

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2019 року

Екстер’єр

Останні версії седану отримали досить привабливу стилізацію, відійшовши від простих і невиразних коренів. На 2019 Toyota Corolla має 2 версії екстер’єру. Перший це більш консервативні L/LE/XLE/LE Eco моделі, другий – спортивні SE/XSE з вертикальними вентиляційними отворами, світлодіодними фарами та повністю червоними задніми фарами.

Базова комплектація

Як вже зазначалося, усі сучасні Corolla отримали стандартний набір безпеки «Safety Sense-P». Окрім цього, базова модель Corolla L пропонує світлодіодні фари, камеру заднього виду, кондиціонер, круїз-контроль та кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, з елементами управління Bluetooth. Передбачені USB порт зарядка телефону та аудіо інтеграція. 6.1-дюймовий сенсорний екран гарантує «Entune» і «Siri Eyes Free». На жаль, Apple CarPlay and Android Auto не доступні. Водійське сидіння з шістьма режимами налаштування та решта салону оздоблена надійною  та приємною тканиною.

Опційне обладнання

Сучасні моделі Corolla LE отримали автоматичний клімат-контроль, мульти інформаційний дисплей між приладами та краще оздоблення. Моделі XLE і XSE потішать замінником шкіри, вісьмома режимами налаштування водійського сидіння, кращими приладами, кнопковим запалюванням та функцією доступу без ключа. Якщо ви хочете отримати більш спортивну Corolla, модель SE можна доповнити шестиступінчастою механічною коробкою передач. Загалом моделі SE мають трохи ширший перелік оснащення. Моделі XLE, XSE і SE з механічною коробкою стандартно отримують 7.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, який можна доповнити навігацією.

Під капотом

Базовим для Corolla 2019 став 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 132 кінських сили і 173 Нм. Компонується він варіатором, як альтернатива пропонується шестиступінчаста механічна коробка передач. Витрата пального перебуває на рівні 8.4 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 6.6 л/100км у змішаному циклах. З механічною коробкою витрата сягає рівня 8.7, 6.8 та 7.9 л/100км відповідно. Привід у всіх Corolla на передні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019