Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2018

31 січня 2018

Серед чисельних компактних кросоверів Toyota RAV4 завжди виділявся. Як транспортний засіб, який започаткував сегмент, RAV4 ніколи не позбувався статусу одного із найкраще продаваних автомобілів, на ряду з Honda CR-V, Ford Escape і Subaru Forester. Не такий здібний при їзді по бездоріжжю, як Jeep Cherokee, RAV4, між тим, є набагато більш надійним. Його чотирьохциліндрові двигуни гарантують необхідний запас потужності при хорошому рівні економії. Пристойний дорожній просвіт допомагає впоратися із сніговими заметами і незначними негараздами бездоріжжя. Бонусом стала наявність набору безпеки і допомоги Safety Sense-P від Toyota. Окремо представлена гібридна модель. Нажаль, RAV4 не підтримує «Android Auto» або «Apple CarPlay».

Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2018

Вам сподобається     

Творіння Toyota ідеально підходить тим, хто не хоче мати клопоту з автомобілем, але прагне отримати компактний кросовер з просторим салоном, хорошим рівнем економії і можливістю вигідного перепродажу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте невеликий кросовер зі справжнім талантом справлятися з примхами бездоріжжя, Subaru Forester або Jeep Cherokee стануть кращими варіантами. Нинішній RAV4 не може запропонувати V6 двигуна, отож його буксирувальні можливості обмежені, чого не скажеш про VW Tiguan.

Нове у 2018 році

Нова комплектація Adventure має: більший кліренс, 18-дюймові колеса і розетку на 120 Вт на додачу з опційним пакетом «Cold Weather», який подбає про передні сидіння з електроприводом і підігрівом, підігрів керма та пристрій, який не дає двірникам замерзнути. Пакет «Tow Prep» дозволить RAV4 буксирувати до 1.315 кг з приводом на передні колеса і 1.587 кг з повним приводом.

Враження від їзди

У той час, як суперники поступово збільшуються і нарощують потужність, RAV4 залишається вірним своїм витокам. Передбачено просторий салон з чималою кількістю вантажного простору та багато різноманітних опцій на будь-який смак. Сучасний Mazda CX-5 пропонує краще управління і більш сучасний інтер’єр, творіння Toyota відіграється за рахунок м’якшої, комфортнішої їзди і кращого запасу потужності. Це правда, що 2.5-літровий двигун кросовера не такий потужний як у деяких його конкурентів, але показники прискорення і рівень економії пального не поступається Jeep Compass, Subaru Forester і Chevrolet Equinox. Коли мова заходить про справжню економію, навряд чи знайдеться багато транспортних засобів, здатних обійти гібридного RAV4 з 5.0 л/100км.

Найкращі характеристики

Нова комплектація «Adventure» потішить кращими здібностями їзди по бездоріжжю, більшим дорожнім просвітом, доступними передніми сидіннями і кермом з підігрівом та пристроєм танення льоду для двірників. З таким оснащенням RAV4 добре себе почуває взимку.

Зосередженість компанії Toyota на безпеці дала про себе знати у RAV4 появою набору Safety Sense-P. Так, кожна модель оснащена: системою мінімізації наслідків зіткнення, функцією виявлення пішоходів, адаптивним круїз-контролем і автоматичними дальнім світлом.  

Детально про автомобіль Toyota RAV4

Інтер’єр

З високоякісним пластиком і м’якими поверхнями Toyota RAV4 пропонує комфортний і приємний інтер’єр. Базова модель LE може похвалитися контрастними кольорами, що додає відчуття якості. Між тим, особливого захвату оздоблення дверних порогів і перемикача передач штучним вуглецевим волокном не викликало. Цікаво, що шкіряна обшивка недоступна взагалі, але матеріал, який називається SofTex, досить добре її імітує. Водійське сидіння зручне і пропонує достатньо підтримки, особливо у моделях Limited і Platinum. У пасажирів позаду буде вдосталь місця, а у водія вантажного простору.

Екстер’єр

Загалом, більшості вигляд компактного RAV4 сподобається, особливо з урахуванням гострих ліній і позитивної агресивності. Власники більш старих версій одразу помітять відсутність запасного колеса у задній частині автомобіля. Хоча запаска і існувала з самої появи кросовера, Toyota вчинила досить розумно, відмовившись від неї, що дозволило встановити двері, які відводяться догори. Завантаження великих речей тепер не проблема. Моделі Limited і Platinum стандартно оснащені підсилювачем, доступним моделі XLE.

Базова комплектація

Модель початкового рівня LE постачається з системою Entune з 6.1-дюймовим дисплеєм, Bluetooth, AM/FM/CD системою на 6 динаміків і USB-входами. Моделі XLE додадуть: люк з електроприводом, покращену версію Entune з HD і супутниковим радіо, двозонний клімат-контроль і кращі передні сидіння. З моделлю SE водій отримає: спортивну підвіску, підрульові пелюстки, сидіння, обшиті SofTex, двотонне забарвлення і функцію попередження про об’єкти, які рухаються у поперечному напрямку. Моделі Limited потішать: електроприводом дверей багажника, обшивкою SofTex, аудіосистемою Entune Premium з навігацією і додатками, кнопковим запалюванням та іншими цікавими елементами. Гібридна модель пропонується у XLE, SE і Limited комплектаціях.

Опційне обладнання

Система повного приводу доступна для усіх моделей RAV4  і стандартна для гібриду. До загального переліку додатків увійшли: навігаційна система з телематиками Entune від Toyota, які мають функцію розпізнавання голосу і численні корисні додатки, високоякісна аудіосистема JBL на 11 динаміків, система паркування з камерою, яка дозволить водієві розгледіти все з висоти пташиного польоту. Модель XLE можна доповнити електроприводом дверей багажного відділення. Комплектація Platinum додасть: бічні молдинги у колір кузова, підігрів рульового колеса, аудіосистему JBL, розумний ключ і функцію відкривання багажника без рук.

Під капотом

На розсуд покупця передбачено два силових варіанти. Бензинові моделі використовують 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 176 кінських сил, доповнений шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Старань цієї парочки вистачає для розгону за 9.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.6 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.6 л/100км у змішаному циклах. Привід на передні колеса можна замінити на повний, що, до речі, покращує буксирувальні можливості. Гібридна модель використовує той самий 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 197 кінських сил у парі з технологією циклу Аткінсона. З приводом на передні колеса автомобіль розганяється за 8.3 секунд, витрачаючи 4.9 л/100км у змішаному циклі. З системою повного приводу гібридний RAV4 сотні досягне за 8.3 секунд, поглинувши 5.0 л/100км у змішаному циклі.

Відео тест-драйв Тойота РАВ4 2018

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2018
Огляд тест-драйву: Acura MDX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura MDX 2018