Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2018

4 вересня 2018

Все ще будучи серйозним гравцем на ринку великих пікапів, Toyota Tundra 2018 починає втрачати авторитет. Йому доводиться змагатися з новішими Ford F-150, Nissan Titan і Chevrolet Silverado, кожен з яких пропонує більше потужності і функцій. Між тим, нікуди не поділася репутація Tundra щодо надійності і вартості перепродажів, і поки пікап потроху оточують суперники, у нього ще вдосталь сил, щоб впоратися з тим об’ємом роботи, на який розраховують покупці. За відсутності дизельного двигуна або HD версії, творіння Toyota бере широким переліком моделей і силових агрегатів, хоча і втрачаючи варіант «Regular Cab» у поточному році.

Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2018

Вам сподобається

Якщо ви мали неприємності з вашим останнім пікапом, відмінна історія служби Toyota Tundra має стати серйозною причиною, щоб поглянути в його бік. Масивний, міцний, привабливий і здібний пікап пропонує вдосталь для більшості клієнтів.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте більш сучасний дизельний або бензиновий турбодвигун, варто розглянути варіанти брендів Ford, Ram і Chevy. Вони пропонують найкращі у класі буксирувальні здібності, вантажний об’єм і запас потужності. Те саме стосується Android Auto і Apple CarPlay.

Нове у 2018 році

У нинішньому році розпрощалися з варіантом «Regular Cab» і моделлю Tundra TRD Pro. Натомість до лінійки приєдналася комплектація TRD Sport. Набір систем активної безпеки «Safety Sense-P» став стандартним для всіх моделей. До його складу увійшли: система перед аварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, система попередження про зміну смуги руху, адаптивний круїз-контроль і автоматичне дальнє світло.

Враження від їзди

Пікап від Toyota знає як бути жорстким, коли це має значення, і комфортним, коли це найбільш потрібно. Стандартний V8 є унікальною пропозицією у сегменті, але ті, хто хочуть отримати більше потужності, ніж пропонує 4.6-літровий двигун, можуть розглянути варіант 5.7-літрового V8 з 383 кінськими силами і 547 Нм. Цього більш ніж достатньо для буксирування 4.627 кг, хоча показник Chevy Silverado у 5.669 кг переважає. Крім того, рівень економії пального не такий хороший, як, скажімо, у Ford F-150 і Ram 1500 з дизельними двигунами. При русі по звичайним дорогам Tundra дивує тишею салону і приємними манерами. На битих шляхах себе проявляє TRD Sport 4X4, змагаючись з примхами бездоріжжя, піднімаючись крутими схилами і перебираючись через струмки.

Найкращі характеристики

Пікапи найменш вибагливі автомобілі. Тому приємним бонусом стане пропозиція трикомпонентного бамперу від Toyota, що спрощує заміну подряпаної або пом’ятої частини.  

Стандартним для всіх Tundra став набір активних систем «Safety Sense-P» з системою перед аварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, автоматичним дальнім світлом, круїз-контролем з радаром та системою попередження про зміну смуги руху.

Детально про автомобіль Toyota Tundra

Інтер’єр

Як у випадку з більшістю пікапів, салон Toyota Tundra варіює від спартанських елементів на кшталт суцільного сидіння з тканини до вишуканих сидінь зі шкіри. Варіанти «Double Cab» і «CrewMax Cab» вміщують до шести людей з суцільним сидінням попереду або п’яти з більш комфортними ковшеподібними кріслами. Навіть базова SR модель пропонує 6.1-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Кнопки і перемикачі легші у використанні, ніж ті, що зустрічались у попередніх Tundra.

Екстер’єр

Півтонний Tundra 2018 доступний у двох варіантах довжини. Моделі Double Cab можна замовити зі стандартним кузовом у майже 200 см та подовженим у 247.9 см. Найбільшим представником лінійки став варіант «CrewMax». Моделі SR5 і 1794 отримали унікальну стилізацію передньої частини. Решітка радіатора Tundra стає все більшою і більшою з роками. Для уникнення хлопка кришка багажника автоматично опускається.  

Базова комплектація

Навіть при купівлі найдешевшої моделі, ви отримуєте: камеру заднього виду, електропривод вікон і дверних замків, 6.1-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з AM/FM/CD програвачем, USB-порт та Bluetooth. Ця ж модель постачається з суцільним переднім сидінням з тканини, яке складається у співвідношенні 40/20/40. Усі пікапи мають набір активних систем безпеки «Safety Sense-P».

Опційне обладнання

Більшість додаткових елементів розподілена по комплектаціям. Модель SR5 додасть 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи і відсік для зберігання під задніми сидіннями. Модель Limited потішить: кращою аудіосистемою, навігацією, шкіряними, ковшеподібними передніми сидіннями з електроприводом і підігрівом, 20-дюймовими колесами, хромованими дзеркалами і ручками дверей. Топові моделі Platinum і 1794 Edition можуть похвалитися: підігрівом і охолодженням передніх сидінь, люком даху, аудіосистемою «JBL» та моніторингом сліпих зон. Пакет «TRD Off-Road» варіанти «Double Cab» і «CrewMax» доповнить: універсальними шинами, амортизаторами «Bilstein», спеціально налаштованими ресорами, захисною пластиною попереду та унікальними емблемами.

Відео тест-драйв Тойта Тундра 2018

Під капотом

Усі нинішні двигуни Toyota Tundra мають конфігурацію V8. Стандартним є 4.6-літровий V8 силовий агрегат на 310 кінських сил і 443 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального Tundra з заднім приводом перебуває на рівні 15.7 л/100км у міському, 12.4 л/100км у заміському і 14.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 16.8, 13.1 і 14.2 л/100км відповідно. 5.7-літровий V8 двигун пропонує 383 кінських сили і 547 Нм. З приводом на задні колеса витрата обмежується 18.0 л/100км у місті, 13.0 л/100км за його межами і 15.7 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 18.1, 13.8 та 15.7 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2018
Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2018
Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018