Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018

30 березня 2018

Масивний Volvo XC60 проіснував майже десять років без особливих змін, зумівши закріпити за собою місце у сегменті розкішних позашляховиків, тому компанія вирішила не сильно мудрувати під час повного редизайну для 2018 модельного року. Сучасна версія - це більш масивний і гідний сьогодення варіант автомобіля, який полюбився мільйонам. Нинішній повнопривідний Volvo позиціонує знайомі потужність і привабливу зовнішність, додавши від себе більше вишуканих деталей і сучасних технологій. Тепер XC60 конкурує з Lexus NX, BMW X3, Audi Q5 і Mercedes-Benz GLC.

Огляд тест-драйву: Volvo XC60 2018

Вам сподобається

Якщо ви є фанатом Volvo і надаєте перевагу його творінням класу люкс, зверніть увагу на XC60. Зовні і всередині новий позашляховик витриманий у шведському стилі з притаманною прямолінійністю.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо престиж бренду для вас на першому місці, варто розглянути варіанти BMW X3, Audi Q5 або Mercedes-Benz GLC. А тим, хто шукає більше простору, слід подивитися у сторону Buick Enclave або Honda Pilot.

Нове у 2018 році

Після 9 років існування, у 2018 Volvo XC60 постав перед нами абсолютно оновленим.

Враження від їзди

Якщо одразу починати з найкращого, варто побувати за кермом моделі вищої комплектації Inscription з T6 силовим агрегатом та повним приводом. Вишуканий і до дрібниць продуманий двигун поєднує наддув і турбонаддув для забезпечення необхідного крутного моменту, що виливається у чималий запас потужності за потреби. Водій може розраховувати на 320 кінських сил та 400 Нм. Підвіска гарантує комфорт і достатній рівень контролю, оскільки створювалася як для убезпечення від недостатньої реакції автомобіля на поворот керма, так і для забезпечення природнього відчуття у різних ситуаціях. Завдяки особливостям конструкції, параметри комфорту й управління не залежать одні від одних. Для ще більшої зручності можна обрати пневматичну підвіску з автоматичним налаштуванням висоти в залежності від швидкості. В решті водій отримує більше ніж прийнятний рівень їзди й управління на додачу з позитивними враженнями від динаміки.

Найкращі характеристики

У новому XC60 доступна система напівавтономного управління «Pilot Assist». Просунута система допомоги піклується про управління, набір швидкості та гальмування, якщо автомобіль перебуває на добре промаркованих дорогах, хоча це не означає, що водій не має бути уважним.

Інформаційно-розважальна система «Sensus» була переглянута і покращена для нового XC60. З поміж загальних змін тепер пропонуються більші іконки для кращої візуалізації. Були додані CarPlay і Android Auto, коли ви ними користуєтеся стандартні функції сенсорного екрану не зникають.

Детально про автомобіль Volvo XC60 

Інтер’єр

Салон справляє те саме враження високої якості, що і старший брат XC90, передаючи скандинавський дух. Головною дизайнерською деталлю стала «стрічка деревини», яка проходить вздовж приладової панелі. Прилади забезпечують зрозумілою інформацією, а у центрі між спідометром і тахометром передбачений інформаційний цент хорошого розміру. Сидіння просто неймовірні з відмінною підтримкою і достатніми режимами налаштування. Заднє сидіння вміщує трьох пасажирів, а позаду є вдосталь вантажного простору. Доповнити і без того приємний салон можна аудіосистемою «Bowers&Wilkins» на 15 динаміків і 1.100 Вт потужності.

Екстер’єр

Модульна платформа «Scalable Product Architecture», що у перекладі звучить як архітектура масштабованого виробу, яка вже встигла засвітитися у  60 і 90 серіях, зіграла на руку XC60, оскільки перейняла усі переваги вишуканого дизайну більшого XC90. Між транспортними засобами точно присутня сімейна схожість, але XC60 має більш плавні лінії та спортивну харизму. Раціоналізація шасі, підвіски і силового агрегату у свою чергу дозволила Volvo конкурувати зі значно більшими автовиробниками.

Базова комплектація

Базовим для XC60 став T5 турбодвигун. Усі XC60 укомплектовані: панорамним люком, шкіряною обшивкою, світлодіодними головними фарами та інформаційно-розважальною системою з 9.0-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay /Android Auto. Про безпеку дбають функція попередження про з’їзд з смуги руху та автоматичне гальмування на низьких швидкостях.

Відео тест-драйв Volvo XC60 2018

Опційне обладнання

Перерахувавши доступні комбінації двигунів і пакетів, загалом можна отримати приблизно дев’ять варіантів. Якщо розглядати все окремо, це може зайняти чимало часу, тому варто переглядати пакети у прив’язці до двигунів (T5, T6, T8). Так, модель Momentum має хороший перелік елементів, але не може похвалитися нічим особливим. Модель R Design для спортивних водіїв, а тому додасть елементів, спрямованих на покращення динаміки і управління. Джекпотом стане Inscription з неймовірним базовим переліком. З нею покупець отримує: шкіру Nappa, вентиляцію і масаж сидінь, аудіосистему «Bowers&Wilkins» та пневматичну підвіску.

Під капотом

Сучасний Volvo пропонує двигун на будь-який смак, починаючи невибагливого, тим не менше, потужного чотирьохциліндрового T5 турбодвигуна, закінчуючи чотирьохциліндровим T8 гібридом з прямим вприскуванням пального і літій-іонним електричним мотором. 2.0-літровий T5 пропонує 254 кінських сил та 350 Нм. З приводом на передні колеса сотні позашляховик досягає за 6.9 секунд, витрачаючи 7.1 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом показник розгону змінюється на 6.8 секунд, а витрати пального на 7.3 л/100км. З чотирьохциліндровим двигуном T6 можна розраховувати на 320 коней та 400 Нм. З повним приводом сотня досягається за 5.9 секунд. Витрата пального становить 9.7 л/100км у міському, 6.6 л/100км у заміському та 7.7 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим став T8, який у поєднанні з електричним мотором, гарантує 407 кінських сил. Йому вистачає 5.5 секунд для розгону до сотні. Пару перерахованим двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2018
Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2018