Огляд тест-драйву: Acura TLX 2020

10 грудня 2020

Acura TLX - спортивний седан класу "люкс". Автомобіль має довгий список стандартних функцій безпеки і допомоги водієві. Однак деякі матеріали салону TLX не підходять для сегмента. Дорослим навіть середнього зросту може здатися тісно на задньому сидінні. Обидва варіанти трансмісії не вражають, і, хоча TLX забезпечує комфортну їзду, він не такий маневрений, як інші спортивні розкішні седани.

Спортивний седан Acura TLX 2020 року

Нове в 2020 році 

Acura не змінила в 2020 році характеристики TLX.  

Кому варто купити? 

Головна привабливість TLX - низька базова ціна для класу розкішних авто і солідний список функцій, який включає Android Auto, Apple CarPlay, автоматичне екстрене гальмування, допомогу при утриманні смуги руху, адаптивний круїз-контроль і автоматичне дальнє світло фар. Вам варто купити нову Acura 2020 року, якщо хочете люксовий седан, але не готові віддати за нього всі гроші. 

Нове або б/у авто? 

Acura представила TLX в 2015 модельному році і з тих пір не внесла в неї значних змін. На 2020 рік серйозних оновлень немає, як і на 2019 рік. У 2018 році Акура зробила рестайлінг ТЛХ: додала набір функцій активної безпеки AcuraWatch в стандартне оснащення і сумісність зі смартфонами Android Auto і Apple CarPlay. 

Якщо ви вирішили купити стару TLX, модель 2018 стане хорошим вибором. Авто майже ідентичне новому TLX, але набагато дешевше.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Acura TLX або BMW 3 серії

Повністю перероблений BMW 3 серії - це розкішний невеликий автомобіль, який демонструє неймовірні характеристики. Чітке управління і потужний двигун роблять 3-ю серію явним вибором в порівнянні з TLX. До того ж, BMW не жертвує простором. У нього просторіші задні сидіння і більший багажник, ніж у TLX. Хоча BMW краще, ніж Acura в цілому, він також дорожчий. 

Acura TLX або  Lexus ES

Lexus ES може похвалитися елегантним, просторим і ультра-тихим салоном, а також добре збалансованими характеристиками. ES - один з найменш дорогих варіантів в своєму класі. Це прекрасна альтернатива і краща покупка, ніж TLX.

Салон

Седан Acura TLX вміщує п'ять чоловік. Передні сидіння мають гарну бічну підтримку і досить просторі для більшості людей. Стандартні регулювання дозволяють легко знайти і налаштувати зручне положення. 

На задніх сидіннях все не так добре. У другому ряду вузькі крісла і мало місця для ніг. Високим пасажирам може бракувати висоти стелі. 

Оздоблення з синтетичної шкіри і передні сидіння з підігрівом входять в стандартну комплектацію Акура ТЛХ. Додаткові оновлення включають шкіряну обшивку Milano, вентильовані передні крісла, задні крісла з підігрівом і рульове колесо з підігрівом.

TLX має два комплекти роз'ємів LATCH для дитячих автокрісел на задніх бокових сидіннях і верхній ремінь на задньому центральному сидінні. 

Седану не вистачає багатства в інтер'єрі за мірками класу, і ви також можете помітити деякі проблеми з обробкою. Більшість матеріалів салону досить приємні, але є і твердий пластик. Вам доведеться заплатити більше, щоб отримати приємний бонус у вигляді шкіряного оздоблення, який є стандартним для деяких конкурентів.

Багажник TLX має об'єм 404 літри. Заднє сидіння з роздільним складанням 60/40 входить в стандартну комплектацію.

Акура TLX стандартно поставляється з двома екранами інформаційно-розважальної системи. Верхній 8-дюймовий дисплей містить навігацію та інтеграцію зі смартфоном через стандартні Android Auto і Apple CarPlay. Ви керуєте цими функціями за допомогою фізичної кнопки на центральній консолі. 

Нижній 7-дюймовий сенсорний екран знаходиться в межах досяжності водія. Тут ви регулюєте більшість налаштувань клімату, а також гучність і радіо. 

Інші стандартні функції включають панорамний дах, автоматичний двозонний клімат-контроль, безключовий доступ і супутникове радіо. 

Ви можете придбати додаткові поліпшення: аудіосистему преміум-класу ELS Studio з 10 динаміками, навігацію, HD-радіо, клімат-контроль з прив'язкою до GPS, бездротову зарядку пристроїв і дистанційний запуск.

Відео тест-драйв Acura TLX 2020 року

Технічні характеристики 

Виробник пропонує два двигуни для Acura TLX 2020. Базова модель оснащується стандартним 2,4-літровим чотирициліндровим силовим агрегатом потужністю 206 кінських сил. Він поєднаний з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, яка плавно перемикається і забезпечує стабільну потужність при прискоренні. Проте цей двигун здається досить слабким.

Ви можете вибрати 3,5-літровий V6 потужністю 290 кінських сил. З ним Акура ТЛХ зривається з місця до 100 км/год за 6,1 с. Цей двигун працює в парі з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач. На жаль, трансмісія не завжди знаходить правильну передачу і може повільно перемикатися, коли ви сильно натискаєте на педаль газу на високій швидкості.

TLX отримує одні з кращих оцінок економії палива серед розкішних автомобілів середнього розміру. Седан витрачає 8,7 л/100 км в змішаному циклі з базовим двигуном і 10,2 л/100 км з V6.

TLX стандартно поставляється з переднім приводом. Повний привід Super-Handling (SH-AWD) є опцією для моделей TLX з двигуном V6.

Безпека

Стандартні функції допомоги водієві в TLX 2020:

  • попередження про лобове зіткнення, 
  • автоматичне екстрене гальмування, 
  • попередження про виїзд з смуги руху, 
  • допомога в утриманні смуги руху, 
  • попередження про виїзд з дороги, 
  • адаптивний круїз-контроль, 
  • автоматичне дальнє світло фар,
  • камера заднього виду.

Додаткові технології активної безпеки включають моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, паркувальну камеру з круговим оглядом, датчики дощу, а також передні і задні датчики паркування.

Розміри і вага 

Acura TLX має довжину 4,87 м. Споряджена маса коливається від 1589 до 1740 кг.

Можливі комплектації 

Автомобіль Acura TLX 2020 року можна налаштувати кількома способами. Існує два основні варіанти: чотирициліндровий двигун або двигун V6, а також передній або повний привід. Ви можете придбати седан тільки з АКПП, так як Acura не оснащує модель "механікою". 

Замість рівнів обробки салону TLX, які додають більше функцій, виробник пропонує декілька додаткових пакетів. Можливо, вам не знадобиться жодний з них, тому що цей автомобіль поставляється з довгим списком стандартних функцій. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2021
Компактний позашляховик Honda CR-V 2021
Оновлена модель Audi TT 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi TT 2021