Огляд тест-драйву: Audi TT 2021

11 грудня 2020

Audi TT 2021 року - хороший спортивний автомобіль класу люкс. TT вражає своєю маневреністю, точним рульовим керуванням і енергійним прискоренням. Модель доступна у варіантах кузова купе і кабріолет, але обидва мають першокласні матеріали салону, зручні передні сидіння і безліч інтуїтивно зрозумілих технічних функцій. 

Оновлена модель Audi TT 2021

Нове в 2021 році 

В 2021 році Audi розширила список стандартного обладнання для моделі TT - додала Apple CarPlay, Android Auto, навігацію і моніторинг сліпих зон. Палітра кузова поповнилася двома новими кольорами: Chronos Grey і Navarra Blue.

Кому варто купити? 

Audi TT 2021 року точно заслуговує на увагу, особливо якщо ви шукаєте спортивний автомобіль на кожен день. Він набагато дешевший, ніж його конкуренти, такі як BMW Z4, Jaguar F-Type, Porsche Cayman.TT стандартно поставляється з повним приводом, що робить його практичним малолітражним автомобілем як в гарну, так і в погану погоду. 

Нове або б/у авто? 

У 2021 році Audi додала Apple CarPlay, Android Auto, навігаційну систему, стереосистему Bang&Olufsen і моніторинг сліпих зон до базової моделі TT. Ці функції раніше були необов'язковими. В іншому серйозних відмінностей між моделями 2020 і 2021 років немає, тому можете вибирати Ауді ТТ минулих років випуску. 

Audi TT або Toyota Supra

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota Supra є одним з небагатьох розкішних спортивних автомобілів, які можуть конкурувати з Audi TT. Supra початкового рівня коштує дешевше, ніж базовий TT, але при цьому пропонує ширший спектр функцій безпеки, а наявність заднього приводу додає водінню драйву. TT дійсно пропонує аналогічні характеристики двигуна, високу якість матеріалів і перевагу повного приводу в вологу погоду, але цього недостатньо, щоб перевершити Supra в цьому порівнянні.

Audi TT проти  Porsche Cayman

Porsche Cayman часто розглядається в якості орієнтира в класі розкішних спортивних автомобілів. Cayman володіє точним управлінням, трьома потужними двигунами і доступною механічною коробкою передач, чого не пропонує TT. В цілому, Porsche забезпечує той рівень взаємодії з водієм, з яким Audi просто не може зрівнятися. Компроміс - це ціна. Cayman початкового рівня на пару тисяч доларів дорожчий, ніж базовий TT. Якщо ви шукаєте високу продуктивність при обмеженому бюджеті, зупиніться на TT.

Салон

Ця Audi доступна в кузовах купе і кабріолет. Купе TT має чотири сидіння, а кабріолет TT - два. Незалежно від типу кузова, передні сидіння мають хорошу амортизацію і зручну підтримку, а також досить місця для голови і ніг для високих пасажирів. Задні сидіння купе прямо-таки тісні. Ця зона краще підходить для перевезення сумок з покупками, рюкзаків і тому подібного.

Шкіряна обшивка салону є стандартною для Ауді ТТ 2021 року, а також передні сидіння з підігрівом і електрорегулюванням. М'який верх кабріолета з електроприводом відкривається і закривається приблизно за 10 секунд.

Інтер'єр Audi TT - це втілення мінімалізму. Компонування приладової панелі просте і лаконічне. Більшість поверхонь покрито якісними матеріалами, такими як чорна шкіра, приємний на дотик пластик і алюмінієва обробка. Шум вітру більш помітний в кабріолеті TT, ніж в купе, але ні те, ні інше не є критичним. 

В купе Audi TT 305 літрів в багажнику. Це набагато краще, ніж в середньому для розкішного спортивного автомобіля. Задні сидіння купе складаються, що дозволяє легко перевозити більше громіздкі предмети. З іншого боку, багажник у Audi TT кабріолет всього 212 літрів простору. 

На відміну від більшості сучасних автомобілів, TT не має інформаційно-розважального екрану в центрі приладової панелі. Замість цього всі його інформаційно-розважальні функції інтегровані в 12,3-дюймову цифрову приладову панель автомобіля, яку Audi називає своєю системою Virtual Cockpit. Цей дисплей має яскраву графіку і швидко і плавно перемикається між декількома макетами. Екраном можна керувати за допомогою тачпаду на центральній консолі, кнопками на рульовому колесі і через систему розпізнавання голосу.

Клімат-контроль настільки простий, наскільки це можливо. Ви можете регулювати швидкість обертання вентилятора і температуру прямо на самому вентиляційному отворі.

Стандартні інформаційно-розважальні функції: 12,3-дюймовий цифровий приладовий кластер, навігація, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, два порти USB, HD-радіо, стереосистема Bang & Olufsen з 12 динаміками і зарядна панель для смартфона.

Додаткові функції: вхід без ключа, запуск з кнопки і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Технічні характеристики 

У Audi TT 2021 року має три варіанти двигуна. Стандартний TT оснащений 228-сильним чотирициліндровим агрегатом з турбонаддувом. TTS середнього рівня має модернізовану версію цього двигуна потужністю 288 кінських сил, а високопродуктивний TT RS - п'ятициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 394 кінських сили. Кожен з них працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням, і всі вони мають повний привід Quattro.

У цій лінійці немає поганого вибору. Стандартний двигун працює впевнено і розганяє TT від нуля до 100 км/год за 5,2 секунди. Автоматична трансмісія з подвійним зчепленням забезпечує швидке і відносно плавне перемикання передач, дозволяючи легко маневрувати на швидкостях. Трансмісія працює нормально, але перемикати передачі за допомогою підрульових пелюсток набагато цікавіше.

TTS додає драйву. Він забезпечує Audi TT розгін з нуля до 100 км/год всього за 4,4 секунди. 

Звук двигуна TT RS більш хрипкий, особливо з активним вихлопом в його спортивній настройці, а його потужність агресивніша, ніж у інших версій. TT RS може розігнатися до 100 км/год за 3,6 секунди.

Audi TT має витрату палива 10,2 л/100 км в місті і 7,6 л/100 км на шосе, в той час як TTS витрачає 10,2/8,1 л/100 км по місту/шосе. Audi TT RS вимагає в середньому 11,8/7,8 л/100 км для руху по місту/шосе.

Audi TT підтверджує свій спортивний вигляд спортивною керованістю. TT відчуває себе легким і маневреним на поворотах, а його підвіска відмінно справляється з мінімізацією нахилу кузова. Рульове управління чітке, а радіус повороту невеликий, що робить TT зручним для маневрування і парковки. Гальма забезпечують впевнене гальмування, а система повного приводу гарантує відмінне зчеплення з дорогою під час крутих поворотів і поїздок в сиру погоду. 

Audi TT має відмінні динамічні характеристики: базова версія розганятися з нуля до 100 км/год за 5,2 секунди, а максимальна швидкість складає 209 км/год. TTS може розігнатися до 100 км/год за 4,4 секунди, в той час як TT RS набирає 100 км на спідометрі за 3,6 секунди. Топові версії обмежені максимальною швидкістю 249 км/год.

Безпека

Стандартні розширені функції безпеки Audi TT:

  • камера заднього виду,
  • передній і задній парктроніки,
  • моніторинг сліпих зон.

Розміри і вага 

Кузов Audi TT становить 4191 мм в довжину. Споряджена маса коливається від 1450 до 1539 кілограм, залежно від конфігурації.

Можливі комплектації 

Audi TT 2021 року випускається в трьох комплектаціях: TT, TTS і TT RS. TT початкового рівня - хороший вибір для більшості покупців. У нього потужний двигун з турбонаддувом, він оснащений безліччю технічних і зручних функцій, і це єдина версія, доступна як для кузова купе, так і для кабріолета. Купе TT має чотири сидіння, а кабріолет TT - два.

Якщо ви шукаєте високу продуктивність, розгляньте продуктивні модифікації TTS або TT RS. TTS має 288 кінських сил, а TT RS - 394 кінські сили.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura TLX 2020
Спортивний седан Acura TLX 2020 року
Нова Audi A4 2021 року на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2021