Огляд тест-драйву: BMW X4 2021

7 липня 2021

X4 - компактний позашляховик, хоча BMW називає його купе. Він точно має чим привернути вашу увагу: гарний інтер'єр, повний зручних високотехнологічних функцій, чотири варіанти потужних двигунів та відмінна керованість. Але цей BMW також страждає від недоліків. У нього менше місця в салоні та багажнику, ніж у інших люксових кросоверів. А ще новий BMW X4 2021 року коштує помітно дорожче, ніж більшість конкурентів. 

Купити новий автомобіль БМВ Х4 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • доданий Android Auto,
  • розширено список стандартних функцій безпеки.

Кому варто купити?

Шикарний інтер'єр та вражаючі технічні характеристики в комплекті з традиційною для бренду якістю вигідно виділяють новий BMW X4 на авторинку. Якщо ваша душа вимагає драйву та вражень, а гаманець дозволяє, чому б не купити новий BMW X4 2021?

Нове або б/у авто?

У 2021 року BMW додає до X4 більше стандартних функцій. За винятком Android Auto, всі опції раніше були доступні. Це означає, що на автобазарі точно є BMW X4, характеристики якого вам підійдуть. Правда, сумісність з гаджетами на Андроїд можлива тільки у нової моделі. 

БМВ Х4 2021 отримав мало змін по вагомій причині - в наступному році повинна з'явитися нова модель. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW X4 або BMW X3

BMW X3 - ще один люксовий компактний позашляховик баварського бренду, якого багато що об'єднує з Х4. У моделей однакові системи мультимедіа та лінійки силових агрегатів. Але між автомобілями не так складно знайти відмінності. Обтічний дизайн з похилою лінією даху X4 робить його схожим на купе. Від такого стилю помітно страждає практичність. З X3 ви отримуєте більше місця на задніх кріслах та в багажнику. Подумайте, чи дійсно стиль купе має для вас серйозне значення. Якщо так, купуйте Х4. Якщо немає - вибирайте Х3

BMW X4 або Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace - приклад енергійності та продуктивності. Як і BMW, у Jaguar є ряд потужних силових агрегатів та жвава керованість. F-Pace пропонує вантажопідйомність та просторі задні сидіння, в той час як X4 - плавну поїздку та якісні матеріали салону. Обидва позашляховики гарні, а на вибір впливає тільки ваш особистий смак та пріоритети.

Салон

БМВ Х4 2021 має дворядний п'ятимісний салон. Сидіння X4 міцні, зручні й відмінно підходять для довгих поїздок. Безліч регулювань крісел забезпечують комфорт для пасажирів будь-якої статури.

Оглядовість досить скомпрометована з усіх боків, особливо через вузьке заднє вікно, яке скоріше виконує декоративну функцію, ніж корисну. Чудова резервна камера з високою роздільною здатністю допомагає в маневруванні та паркуванні, але ви напевне захочете максимально використовувати систему моніторингу сліпих зон X4 на шосе або в місті.

Спортивний стиль X4 передбачає похилу лінію даху. Таке ефектне дизайнерське рішення "з'їдає" простір над головою на задніх сидіннях. 

BMW X4 отримав новий кузов в 2019 році, який вивів комфорт на новий рівень. Усередині дуже тихо. Іноді чути легкий шум вітру, але плавність ходу, енергійний двигун та безшумний салон змінюють сприйняття управління X4. Легко перевищити обмеження швидкості, навіть не усвідомлюючи цього. Будьте обережні за кермом цього красеня!

Приємне враження про інтер'єр БМВ Х4 завершують люксові матеріали. Вам точно сподобаються декоративні елементи з дерева дуба. У салоні цього БМВ навіть штучна шкіра виглядає преміально. 

Деякий загальний вантажний простір втрачається через похилу лінії даху, але все ж залишається пристойний об’єм, а також додаткова гнучкість за рахунок задніх сидінь з поділом 40/20/40. У X4 є 523 л в багажнику за другим рядом крісел 1430 л, якщо ви складете його.  

Інформаційно-розважальна система BMW iDrive традиційно проста у використанні. Доступні фізичні елементи управління, чутливий сенсорний екран, чітка графіка та зрозуміла компоновка меню - все це робить зручною взаємодію з мультимедіа та іншими налаштуваннями. 

Відео тест-драйв BMW Х4 2021 року

Технічні характеристики

Базовий X4 xDrive30i оснащений 2-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 248 кінських сил. Цих параметрів в поєднанні з розгоном до 100 км/год за 6.1 з більш ніж достатньо для повсякденних поїздок.

Якщо ви налаштовані на щось більш високооктанове, подивіться на варіант M40i. Ця модель має 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 382 кінських сили. Велика потужність дає швидкий розгін до сотні - 4.1 с. 

Спеціальні високопродуктивні X4 M, і M Competition також використовують цей двигун: перший збільшує потужність до 473 кінських сил, а другий - до 503 кінських сил.

Незалежно від силового агрегату, ви отримаєте восьмиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням.

Базовий xDrive30i витрачає 9.0 л/100 км. Потужні моделі M витрачають в середньому 13.8 л/100 км. 

І xDrive30i, і M40i забезпечують хороший баланс між комфортом і керованістю. Для ще більшого атлетизму розгляньте дві версії BMW M. Завдяки поліпшеним характеристикам, таким як переналаштована підвіска та диференціал підвищеного тертя, вони демонструють різке управління. Правда, для цього доводиться принести в жертву деякий комфорт поїздки.

Повний привід xDrive стандартний.

Безпека

Як і багато автомобілів класу люкс, BMW Х4 2021 року не проходив краш-тестів.

Розміри і вага 

X4 має кузов довжиною 4.75 м. У спорядженому стані авто важить від 1877 до 2082 кг.

Можливі комплектації 

BMW випускає X4 2021 року в чотирьох комплектаціях: xDrive30i, M40i, M і M Competition. Трансмісія - ключова відмінність між версіями. XDrive30i має 248-сильний чотирициліндровий двигун, а M40i - рядний 382-сильний шестициліндровий. X4 M оснащений шестициліндровим силовим агрегатом M40i, який налаштований на 473 л.с., а M Competition розвиває до 503 к.с. Всі двигуни агрегатуються з автоматом-восьмиступкою та фірмовим повним приводом. Незалежно від того, який X4 ви виберете, вам буде запропоновано потужний позашляховик з відмінною керованістю.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2021
Купити новий автомобіль Lexus GX 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді А8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A8 2021