Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018

6 вересня 2018

Доступний в кузові купе і кабріолет, Chevrolet Corvette 2018 пропонує великий V8 двигун, задній привід і неочікуваний рівень вишуканості, за рахунок якого може позмагатися з представниками Porsche, BMW і Mercedes-Benz. Із зовнішністю суперкару і чималим запасом коней під капотом, Chevy Corvette є одним з найпопулярніших і найпотужніших, двомісних спортивних автомобілів в Америці. Цей титул автомобіль утримує з 1950 років. Останнє покоління Chevrolet Corvette пропонує три моделі. Перелік починається з Stingray, продовжується Grand Sport, а закінчується неймовірною Z06. Налаштування кожної з них проходило на відомій гоночній трасі Нюрбургринг в Німеччині. Всі Corvette вражають продуктивністю, особливо у порівнянні з більш дорогими, європейськими суперниками.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2018

Вам сподобається

Якщо ви прагнете отримати максимум вигоди при купівлі автомобіля, Chevy Corvette запропонує те, з чим іншим важко посперечатися, а саме вражаючу продуктивність. Новий Corvette гарантує стиль, потужність і вишуканість спортивних автомобілів світового рівня, але коштує менше, ніж суперники з Німеччини, Японії чи Італії.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Незважаючи на те, що Corvette пропонує один з найкращих багажників класу, його салон вміщує лише двох людей. Бажаючим отримати задні сидіння, варто розглянути варіанти Dodge Challenger Hellcat, Porsche 911 і Nissan GT-R. Крім того, Porsche і Nissan пропонують повний привід, якого не знайдеш у Corvette.

Нове у 2018 році

У поточному році купе і кабріолет стали помітно кращими, отримавши більші колеса і шини, стандартне HD радіо і новий дизайн коліс. Магнітні амортизатори стали окремою опцією. Новинками стали доступні кольори і оздоблення салону. Модель Grand Sport доступна з карбон-керамічними гальмами.

Враження від їзди

Небагато спортивних автомобілів доставляють стільки задоволення як Chevrolet Corvette. Але це не дивно, оскільки ще у 1955 році автомобілі отримали вражаючий V8 двигун. Пройшло 63 роки, а легендарний спортивний автомобіль від Chevrolet не зрадив йому. 6.2-літровий силовий агрегат надихає гуркотом, компанію якому складають димлячі колеса. Таке поєднання залишить посмішку на обличчі і порцію адреналіну у крові. Останнє покоління, здається, досягло максимуму, із управлінням, входженням в повороти, гальмуванням і розгоном, які залишають багатьох суперників позаду. Практичність і комфорт також виділяють автомобілі на фоні конкурентів. Перед нами суперкар, придатний для повсякденного використання. Здатний вмістити лише двох людей, салон Chevy тішить простором та сидіннями, які однаково добре підходять для розслабленої поїздки і шалених перегонів.

Найкращі характеристики

Якщо раптом самої моделі Z06 виявиться замало, додайте пакет «Z07». Він пропонує: регульований аеродинамічний кузов для збільшення сили притиснення, шини «Michelin Pilot Sport Cup 2» та полегшені, карбон-керамічні гальмівні диски Brembo. Доповнити його можна автоматичною коробкою передач на вісім ступенів. З усім цим готуйтесь розміняти сотню за 3.0 секунди. Розробники почаклували над технічними характеристиками Chevrolet Corvette.  

Для відзначення 65-ї річниці розробники представили обмежену серію «Carbon 65 Edition», створену на основі моделей Grand Sport і Z06. Кількість автомобілів обмежена 650 екземплярами. Автомобілям пощастило отримати: спойлер і рульове колесо з вуглецевого волокна, спеціальну фарбу «Matrix Gray», чорні колеса і голубі гальмівні супорти.

Детально про автомобіль Chevrolet Corvette

Інтер’єр

Були часи, коли салон Corvette порівнювали з в’язничними камерами, але вони давно минули. Нинішній інтер’єр автомобілів вражає продуманістю і точністю співвіднесення деталей. Його можна назвати одним із найзручніших серед спортивних автомобілів. Незважаючи на лише два сидіння, спортивний Chevy має вдосталь внутрішнього простору. В базу увійшли 8.-дюймовий сенсорний екран і постійна точка Wi-Fi, доповнити які можна навігацією. Інформаційно-розважальна система MyLink легка у використанні і підтримує Apple CarPlay. Купе пропонує 0.4 м3 вантажного простору, кабріолет обмежується майже 0.3 м3.

Екстер’єр

Сьоме покоління Corvette вдало поєднує сучасність зі знайомими елементами: видовжений капот, занижений дах і скляна поверхня дверей багажника. Були подовжені головні фари. Виразні вигини проходять по капоту, виділяються на крилах і закінчуються на масивній задній частині. Квадратний вихлопний патрубок у центрі натякає на потужність. Моделі Z06 і Grand Sport трохи довші і ширші, ніж стандартна Stingray. Кабріолет пропонує тканинний дах з електроприводом.

Базова комплектація

Автомобіль доступний у трьох моделях. Витративши найменше на базову модель, ви отримуєте: семиступінчасту механічну коробку передач, 19-дюймові передні і 20-дюймові задні колеса, двозонний клімат-контроль, електропривод сидінь і керма. У базу також увійшли: камера заднього виду, аудіосистема «Bose» на 9 динаміків з Bluetooth, Android Auto і Apple CarPlay та постійна точка Wi-Fi.

Опційне обладнання

Базову модель можна доповнити пакетом «Z51 Performance» з кращими гальмами, підвіскою, системою змазки, шинами, охолоджуваною системою, диференціалом з обмеженим проковзуванням та вихлопною системою, розробленою для динамічної їзди. Магнітні амортизатори дозволять прямо з шосе виїхати на трек. Тим, хто розглядає варіант проїхатися по треку серйозно, варто звернути увагу на навігаційну систему з регістратором і камерою на лобовому склі, яка фіксує рух для подальшого відтворення на екрані високої роздільної здатності. Комфорту додадуть: замшева обшивка, підігрів/вентиляція сидінь і краща аудіосистема. Пакет «Z07» комплектацію моделей GS і Z06 розширить за рахунок карбон-керамічних гальм і магнітної підвіски.

Під капотом

За потужність Chevrolet Corvette відповідають два двигуна. Перший це 6.2-літровий V8 силовий агрегат на 466 кінських сил і 630 Нм. Компонується він стандартно семиступінчастою механічною коробкою передач. Сотня досягається за 4.2 секунди. Витрата пального становить 19.4 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 12.3 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою на вісім ступенів автомобіль розженеться за 4.1 секунду, витративши 12.4 л/100км у змішаному циклі. Ще один 6.2-літровий V8 двигун вразить 659 кінськими силами і 881 Нм. З автоматичною коробкою сотні Corvette досягає за 3.7 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 22.0 л/100км у місті, 9.5 л/100км за його межами і 14.1 л/100км у середньому. Привід виключно на задні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018
Огляд тест-драйву: Ford Fiesta 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018