Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2019

15 травня 2019

Масивні автомобілі це унікальний, американський феномен, тому, коли Dodge вирішили створити сімейний седан, вийшло ніщо інше як Dodge Charger. Маючи привід на задні колеса, Charger обходить на повороті таких суперників з приводом на передні колеса як Honda Accord і Chevrolet Impala. Як опція пропонується ще й повний привід. Під капотом Charger ви не знайдете невеликих двигунів або гібридних установок, виключно V6 і V8. Перед нами агресивно налаштований, потужний і добре оснащений седан, народжений у США.

Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2019

Вам сподобається

Якщо вам потрібний кузов на чотири двері і ви в захваті від ідеї потужного седана з винятковим американським стилем і манерою управління, Dodge Charger 2019 до ваших послуг. Широкий перелік моделей, кольорів, опцій та двигунів на додачу до щедрої базової комплектації те, що треба для більшості водіїв.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте розкішний, вишуканий і економний автомобіль бажано ще й з гібридною установкою, погляньте в сторону Ford Fusion чи Toyota Avalon. Будь-який суперник з переднім приводом краще впорається із проблемами засніжених доріг.

Нове у 2019 році

Модель Dodge Charger GT передала повний привід моделі SXT, в той час як моделі GT і R/T обзавелися капотом, сидіннями і спеціальними ефектами моделей вищої комплектації. Моделі R/T Scat Pack і Hellcat отримали нову решітку радіатора і допомогу при запуску,  а Hellcat окремо потішить системами «After Run Chiller» і «Torque Reserve».

Враження від їзди

Навіть базова модель Dodge Charger 2019 готова вражати з 3.6-літровим V6 двигуном на 305 кінських сил. До речі, система повного приводу є опцією, але лише для моделей з V6 двигунами. Перейшовши до моделі R/T і вище, ви отримуєте V8 двигун Hemi, кількість кінських сил у якого варіює від 375 до 707 у варіанті Dodge Charger SRT Hellcat 2019. Усі Charger використовують восьмиступінчасту автоматичну коробку передач, яка з якихось причин не створює тих проблем, з якими можуть зіткнутися власники автомобілів Fiat і Chrysler. Відмінною рисою усіх Dodge є їх здатність підкорювати повороти. Бонусом стане хороший зворотній зв'язок керма і потужні гальма. Бажаючим отримати особливе задоволення варто випробувати модель R/T Scat Pack з її вражаючим 6.4-літровим V8 Hemi двигуном на 485 кінських сил. На водія чекає неймовірний момент розгону, сотні седан домчить за 4.4 секунди.

Найкращі характеристики

Який сенс обирати грозу доріг, якщо колір настільки нудний, що хочеться відвернутися? Тому, Dodge Charger забезпечений широкою палітрою кольорів, серед яких особливо виділяються «Plum Crazy», «Go Mango», «F8 Green», «White Knuckle», «Octane Red» і «Maximum Steel». Чого варті лише назви цих кольорів.

Американці люблять великі автомобілі і двигуни. Тому решті світу залишається тільки з подивом і захватом розглядати 6.2-літровий V8 турбодвигун на 707 кінських сил.

Детально про автомобіль Dodge Charger

Інтер’єр

Седан Dodge Charger 2019 може видавати багато шуму, але салону це не стосується. Привабливий інтер’єр отримав приладову панель наче з літака, яка до того ж спрямована на водія. В залежності від моделі ви можете розраховувати на анатомічні спортивні сидіння у шкірі чи «Alcantara». Екран можна налаштувати таким чином, щоб він відображав весь необхідний спектр інформації. Великий 8.4-дюймовий сенсорний екран пропонує продуману інформаційно-розважальну систему Uconnect. Позаду місця на диво багато, тому дорослим пасажирам немає чого боятися.

Відео тест-драйв Dodge Charger 2019 року

Екстер’єр

Перед нами не ніжна, весняна квіточка. Його навіть не назвеш вовком в овечій шкурі. Жодних кліше, Dodge Charger 2019 стовідсотково відображає свою натуру, а саме сучасного, американського седану з неймовірною потужністю. Він виглядає зосереджено і дещо агресивно. Складається враження, що він дивиться прямо вам у вічі. Лінія даху і загальна форма точно відповідає моделям, які створювалися у 1968-1970 роках, між тим, автомобіль не можливо назвати старомодним. Перед нами сучасна гроза доріг. Задля покращення аеродинаміки трохи округлили ніс. Моделі GT і R/T потішать оновленою решіткою радіатора і капотом.

Базова комплектація

Світлодіодні денні ходові вогні, акустичне вітрове скло, електропривод вікон, камера заднього виду, задні сенсори паркування, 7.0-дюймовий сенсорний екран з інформаційно-розважальною системо Uconnect 4, Apple CarPlay і Android Auto стали стандартними для базових Dodge Charger SXT. Також у їх базу увійшли хромовані вихлопні патрубки, автоматичні фари, електропривод дзеркал, 17-дюймові колеса та приладова група, яку можна змінити на власним бажанням.

Опційне обладнання

Комплектація на пряму залежить від вибору двигуна, тому з бажаними опціями ви отримуєте і збільшення потужності. Основними опціями стали люк даху з електроприводом, аудіосистема «Harman Kardon» та пакети «Performance Handling Group», «Technology Group», «Driver Confidence Group», «Navigation». Автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон доступні в складі пакету «Premium Group».

Під капотом

Базовим для моделей SXT і GT став 3.6-літровий V6 двигун на 305 кінських сил і 363 Нм. Витрачає седан з ним 12.4 л/100км у місті та 7.6 л/100км за його межами. Моделі GT з цим двигуном витрачають 12.8 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 10.3 л/100км у змішаному циклах. Наступним у переліку йде 5.7-літровий V8 Hemi двигун на 375 кінських сил і 556 Нм для моделей R/T і Daytona. Витрата пального сягає показників 14.7 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами. Останнім і самим потужним є 6.4-літровий V8 Hemi турбодвигун на 485 кінських сил та 644 Нм для моделі R/T Scat Pack. В даному випадку варто готуватися до витрати 15.7 л/100км у місті та 9.4 л/100км за його межами. Модель Dodge Charger SRT Hellcat перевершить попередній показник, вразивши 707 кінськими силами і 881 Нм. Витрата пального становить 18.0 л/100км у міському та 10.7 л/100км у заміському циклах. Пару усім двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford F-250 2019
Огляд тест-драйву: Ford F-250 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Navigator 2019