Огляд тест-драйву: Dodge Charger 2021

29 червня 2021

Мрієте стартувати із запаморочливою швидкістю та ефектним димом з-під коліс? Тоді Dodge Charger 2021 - ваш варіант. Це не спортивний автомобіль, але він добре справляється зі звивистими шляхами. Куди б ви не приїхали на Charger, опинитесь в центрі уваги. 

Купити новий автомобіль Додж Чарджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Шість комплектацій Charger настільки різноманітні, що важко повірити, що це одна і та ж модель. Додж Чарджер початкового рівня оснащені двигуном V6 і пропонують повний привід. В топі знаходиться 797-сильний (це не помилка) двигун V8 з наддувом, досить сміливі кольори та графічні пакети, щоб задовольнити найекстравагантніших покупців. Між цими двома крайнощами розташовані безліч опцій та варіантів силового агрегату, щоб адаптувати седан практично до будь-яких потреб. Але чи переважують сильні сторони Charger над його недоліками?

Нове в 2021 році 

Dodge Charger поповнив лінійку комплектацій новою версією - 797-сильним Hellcat Redeye.

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте найбільший та найпотужніший двигун, доступний в седані, широкофюзеляжний комплект з неймовірно широкими колесами і максимальною швидкістю, яка перевищує 320 км/год, ринок готовий запропонувати не так багато варіантів. Але автомобіль Додж Чарджер повністю задовольнить ваш запит. 

У жодному іншому американському седані немає такого поєднання характеристик, комфорту та стилю маслкара, як у Charger. Нестримна спортивна вдача в парі з практичністю підкорять ваше серце. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Головна новина для Dodge Charger в 2021 - це додавання в модельний ряд нової версії SRT Hellcat Redeye. З нею ви отримаєте авто з двигуном V8 потужністю 797 к.с., що перетворює його в найпотужніший седан на ринку. В іншому новий Dodge Charger практично ідентичний моделі 2020 року.

Якщо ви не готові до майже 800 "конячок" під капотом, подивіться б/у варіанти. Dodge Charger поточного покоління представляє сьому генерацію моделі, яка існує вже 10 років, з 2011 року. Пошукайте автомобілі, випущені 2-3 роки тому. Вони повністю відповідають сучасним стандартам. 

Dodge Charger або Chrysler 300

Chrysler 300 нагадує Dodge Charger в багатьох деталях. Обидва великих автомобіля мають просторі кабіни, просту у використанні інформаційно-розважальну систему Uconnect та варіанти двигунів V6 і V8. 300 не пропонує жодного з високопродуктивних силових агрегатів Hemi, які ви можете отримати в комплектаціях Charger, таких як Hellcat, однак, Chrysler пропонує вишуканіший салон. Вибір залежить від ваших пріоритетів: потужність або люкс?

Dodge Charger або Dodge Challenger

Хоча Dodge Challenger представляє клас спортивних автомобілів, він дуже схожий на Charger. Моделі мають аналогічну лінійку потужних двигунів, ту ж інформаційно-розважальну систему та однаковий об’єм багажника. У цих автомобілів Dodge також досить просторий салон. Кузов - головна відмінність. Charger - це практичний чотиридверний седан, а Challenger - дводверний маслкар, що робить його менш підходящим для сім'ї, але безумовно більш привабливим. Вибір знову зводиться до ваших пріоритетів та особистих вимог до машини.

Салон

Charger вміщує п'ять чоловік. В обох рядах достатньо місця навіть для високих людей. Передні сидіння Charger забезпечують надійну підтримку попереку. Вони гарантують комфорт в довгій поїздці та втримають вас на місці, коли дорога стане звивистою або машина зірветься зі старту. Задні сидіння зручні, з такою ж підтримуючою структурою, можуть з комфортом вмістити навіть трьох дорослих в коротких поїздках.

Dodge Charger відрізняється містким салоном, а кабіна оформлена функціонально. Однак багато інших великих автомобілів мають висококласніший інтер'єр і сучасніший дизайн.

Коли ви детально розглянете седан всередині, зрозумієте: велика частина бюджету розробки Dodge пішла на те, що знаходиться під капотом. Якість збірки хороша, але не відмінна. Dodge Charger отримав багато пластикових поверхонь, тому салон здається трохи дешевшим для свого цінника.

Додж Чарджер 2021 року має типовий для цього класу вантажний простір з багажником об'ємом 467 л. Задні сидіння складаються, що дає деяку гнучкість при транспортуванні великих предметів.

Мультимедіа Чарджера вас порадує. Інформаційно-розважальна система Dodge Uconnect одна з кращих. У сенсорного дисплея прості меню, чітка графіка та швидкі відповіді. Екран доповнений фізичними кнопками, що спрощує налаштування параметрів на ходу.

Відео тест-драйв Dodge Charger 2021 року

Технічні характеристики 

У стандартного Dodge Charger під капотом двигун V6, який більш ніж підходить для міста та шосе. Прискорення хороше - 6.5 с до першої сотні, максимальна швидкість - 200 км/год.

Двигуни V8 переміщують Charger на територію маслкарів. Вони відкинуть вас назад на сидіння, як тільки ви натиснете на педаль газу. Ці "пекельні коти" прискорюють серцебиття у всіх без винятку. Charger Hellcat 2021 може розігнатися до 100 км/год всього за 3.6 с. Charger SRT Hellcat Redeye - найшвидший з лінійки завдяки своєму майже 800-сильному двигуну. Redeye розганяється від нуля до 100 км/год на годину за ті ж 3.6 с, що і Hellcat. Цей "пекельний котик" мчить зі швидкістю 327 км/год. 

Всі двигуни працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка перемикається плавно і вчасно.

Dodge Charger стандартно поставляється з заднім приводом, але повний привід доступний в комплектаціях SXT і GT.

Купити новий Додж Чарджер можна в комплектації SXT з базовим 3,6-літровим V6 потужністю 292 к.с., або з одним з цих варіантів двигунів:

  • 3,6-літровий V6 потужністю 300 к.с.; 
  • 5,7-літровий V8 з 370 кінськими силами;
  • 6,4-літровий V8 з 485 "конячками";
  • 6,2-літровий V8 з наддувом, який видає 717 кінських сил;
  • 6,2-літровий V8 з наддувом на 797 л.с.;

Цей Dodge не для вас, якщо ви хочете заощадити на паливі. З двигуном V6 та заднім приводом Charger витрачає 9.8 л/100 км.

Виберіть будь-який з двигунів V8 і витрата різко зросте. Комплектації Hellcat з 700 к.с. вимагають 13.8 л/100 км. 

Динаміка руху Charger багато в чому залежить від комплектації. Моделі Charger SXT і GT початкового рівня комфортно поглинають нерівності, поводяться збалансовано на поворотах.

Версії Додж Чарджер з двигуном V8 мають жорсткішу підвіску, щоб краще справлятися з величезною вихідною потужністю. Це позначається на комфорті поїздки.

Гальмівні характеристики відмінні. У місті відгук педалі здається трохи м'яким, але короткий гальмівний шлях вселяє впевненість. А ось занадто чутлива педаль газу - проблема. Зігніть великий палець ноги і машина стрімко рвоне вперед. Єдине рішення - бути дуже ніжним.

Безпека

NHTSA поставила Dodge Charger 2021 року загальну оцінку безпеки 5/5. У тестах на зіткнення та перекидання автомобіль отримав 5/5, в лобових краш-тестах - 4/5.

Розміри і вага

Чарджер 2021 року має довжину 5.12 м. Маса авто 1795-2091 кг.

Можливі комплектації 

Асортимент комплектацій Dodge Charger дозволяє вибрати модель для будь-яких запитів. Всього виробник пропонує шість версій: SXT, GT, R/T, Scat Pack, SRT Hellcat і SRT Hellcat Redeye. Моделі SXT і GT - відмінний варіант для більшості покупців. Вони потужні та оснащені хорошим набором функцій, а також є єдиними варіантами з доступним повними приводом.

З іншого боку, якщо вам потрібен високопродуктивний маслкар, вибирайте комплектацію R/T або вище. Ці моделі мають великі двигуни V8, які наділяють Чарджера вражаючою потужністю та забезпечують швидке прискорення.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2021
Купити новий автомобіль Форд Експлорер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Джип Черокі 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Cherokee 2021