Огляд тест-драйву: Ford EcoSport 2020

29 жовтня 2020

Ford Ecosport 2020 - маневрений субкомпактний позашляховик. Він слухняний в керуванні, має пристойний об'єм вантажного простору і додаткову інформаційно-розважальну систему. Привабливість моделі сильно знижують мляві двигуни, обмежений простір для ніг і середній комфорт сидінь. 

Як виглядає оновлена модель Ford EcoSport 2020

Нове в 2020 році 

У 2020 у Ford Ecosport стала стандартною точка доступу Wi-Fi. 

Кому варто купити? 

Ford EcoSport - респектабельний вибір для активних городян. Компактний розмір Форд Екоспорт - благо для парковки і поїздок вузькими міськими вулицями. У Ford Ecosport 2020 неординарний екстер'єр, який виділить вас в мегаполісі.

Нове або б/у авто? 

Якщо виберете дорестайлінговий Форд Екоспорт - зекономите. При цьому пропустите незначні зміни екстер'єру і наявність точки доступу Wi-Fi. 

Ford EcoSport або Chevrolet Trax?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Chevrolet Trax має багато з тих же недоліків, що і Ecosport: не надто "живий" двигун, посередню манеру їзди, не найкращу економію палива. З іншого боку, в Trax стандартний Apple CarPlay, доступні розширені функції безпеки, такі як попередження про лобовому зіткненні. Trax трохи кращий автомобіль.

Ford EcoSport або Hyundai Kona?

Hyundai Kona - кращий субкомпактний позашляховик, ніж EcoSport. У Кона оптимально поєднуються якість і вартість, інтер'єр більш висококласний, ніж у більшості конкурентів в цій ціновій категорії. Hyundai Kona вражає набором стандартних технологій і функцій безпеки, забезпечує чудову продуктивність з бадьорою трансмісією і збалансованим управлінням. Між EcoSport і Kona вибирайте модель від Hyundai.

Салон

EcoSport має два ряди сидінь для п'яти чоловік. Субкомпактні позашляховики не славляться просторими салонами, і невеликий Ford нічим не відрізняється. Дорослі середнього зросту можуть їздити з комфортом в будь-якому ряду. 

Видимість погіршується через товсті стійки EcoSport і невеликі вікна.

На задніх бокових сидіннях є два набори роз'ємів LATCH для дитячих автокрісел та верхній діагональний ремінь безпеки на задньому центральному сидінні.

У Ford Ecosport 2020 інтер'єр вийшов неоднозначним.  Комусь підходять матеріали за ціною і здається привабливим дизайн. Інші нарікають на надлишок твердого пластика і застарілий стиль.  

Вантажний відсік 590 л, складені задні сидіння збільшують простір до 1400 л. 

У Форд Екоспорт незвичайні двері багажника. Вони не піднімаються вгору, а відкидаються в сторону так, щоб завантажувати багаж з боку тротуару. 

Базова версія нового EcoSport включає в себе 4,2-дюймовий дисплей, два порти USB і точку доступу Wi-Fi. Точка доступу Wi-Fi стала новим стандартом для моделі 2020 року. 

Якщо ви можете собі дозволити, виберіть опціональное оснащення інформаційно-розважальною системою SYNC 3. Ви отримаєте 8-дюймовий сенсорний екран, інтеграцію смартфонів Apple CarPlay і Android Auto, які проектують ваші улюблені додатки на екран. 

Відео тест-драйв Ford EcoSport

Технічні характеристики 

Двигуни EcoSport не можна назвати спортивними, занадто жвавими або удосконаленими. Вам знадобиться місце і час для розгону, щоб влитися в потік на шосе. 

У стандартній комплектації нового Форд ЕкоСпорт трициліндровий двигун EcoBoost з турбонаддувом працює в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач і переднім приводом. Потужність двигуна в 123 кінські сили - одна з найнижчих в класі субкомпактних позашляховиків.

Ще один двигун EcoSport - модернізований чотирициліндровий атмосферний потужністю 166 кінських сил. Доступний тільки з повним приводом.

Ford EcoSport 2020 має середню в класі витрату палива: 8,7 л в місті і 8,1 л на шосе. 

Безпека

У стандартній комплектації Ford EcoSport передбачена камера заднього виду і система Ford MyKey. Ford MyKey - це система спільного використання авто, яка заохочує безпечне водіння. Вона додатково нагадує про ремені безпеки і дозволяє встановлювати обмеження швидкості й гучності звуку. 

Додаткові функції безпеки Ford Ecosport 2020:

  • датчики дощу, 
  • контроль сліпих зон, 
  • попередження про перехресне русі ззаду,
  • датчики паркування ззаду.

Розміри і вага 

Кросовер Ford EcoSport 2020 має компактні розміри: довжина 4096 мм, ширина 2057 мм, колісна база 2519 мм. 

Споряджена маса автомобіля - 1370-1394 кг, залежно від комплектації. 

Можливі комплектації 

EcoSport 2020 доступний в чотирьох комплектаціях: S, SE, SES і Titanium. Більшість моделей стандартно поставляються з трициліндровим двигуном і переднім приводом. Для всієї лінійки доступні віддалений запуск і вхід без ключа.

EcoSport S початкового рівня оснащений інформаційно-розважальним інтерфейсом SYNC, 4,2-дюймовим дисплеєм, двома портами USB і аудіосистемою з шістьма динаміками. Тканинна оббивка, передні сидіння з ручним регулюванням у чотирьох напрямках, точка доступу Wi-Fi, система водія MyKey і камера заднього виду також входять в стандартне оснащення.  

EcoSport SE оснащений передніми сидіннями з підігрівом, сидінням водія з регульованою потужністю в шести напрямках, шкіряним рульовим колесом і ручкою перемикання передач, автоматичним клімат-контролем, люком на даху і кнопкою запуску. Він має інтерфейс SYNC 3 з 8-дюймовим сенсорним екраном, Android Auto і Apple CarPlay. Додаткові стандартні функції включають доступ без ключа, супутникове радіо, протитуманні фари і задні датчики паркування. 

Спортивно-орієнтований EcoSport SES в стандартній комплектації поставляється чотирициліндровим двигуном, повним приводом і спортивною підвіскою. У цій комплектації Ford Ecosport 2020 інтер'єр аналогічний версії SE. У спортивному виконанні додалася стереосистема з сімома динаміками, голосова навігація, електрична розетка в домашньому стилі, зовнішнє освітлення, рульове колесо з підігрівом, чутливі до дощу склоочисники, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду.

EcoSport Titanium - найшикарніша модель, оснащена сидіннями з шкіряною оббивкою, аудіосистемою B&O з 10 динаміками і HD Radio. Версія отримала ті ж внутрішні оновлення, що і SES. 

Варіанти оснащення Форд Екоспорт для українського ринку поки невідомі. Уточнюйте характеристики кросовера у офіційного дилера. 

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q7 2020
Червона Audi Q7
Volkswagen Passat 2020 на дорозі
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Passat 2020