Огляд тест-драйву: Honda Clarity 2021

16 серпня 2021

Honda Clarity - седан для тих, хто шукає екологічний автомобіль. Модель представлена в двох версіях: плагін-гібрид та з водневими паливними елементами. Останнія доступна тільки в деяких країнах з відповідною інфраструктурою, тому в огляді розповімо про гібридне авто Honda Clarity. І про нього дійсно є що сказати.

Купити новий автомобіль Хонда Клеріті 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Вишуканий просторий салон оснащений безліччю функцій допомоги водієві, запас ходу на електротязі складає близько 80 км, показники економії палива вражають і це далеко не все, чим дивує нова Хонда Клеріті 2021. 

Нове в 2021 році 

В 2021 році Honda Clarity не отримала ніяких нових механічних або функціональних оновлень. Виробник скоротив палітру кольорів видаленням відтінку Moonlit Forest. У всьому Honda Clarity 2021 це той самий автомобіль, що і в минулому році, з аналогічними технічними характеристиками. 

Кому варто купити? 

Honda Clarity 2021 року - це надійний автомобіль з просторими сидіннями, достатком стандартного обладнання, збалансованим управлінням і плавною поїздкою. 

Але, в першу чергу, це відмінний вибір для тих, хто шукає екологічний автомобіль. Clarity PHEV чітко демонструє переваги плагін-гібридів над електромобілями. Він спонукає водіїв експериментувати зі своїм стилем водіння, щоб домогтися максимальної ефективності. Як довго ви можете прожити без бензинового двигуна та наскільки добре ви керуєте ним, коли він працює, вже само по собі стає грою. Хонда Кларіті допомагає легко уявити зелене майбутнє.

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Немає ніяких серйозних відмінностей між моделями 2020 і 2021 років. А значить, немає серйозних аргументів, щоб купити Хонда Клеріті 2021. Подивіться пропозиції б/у Honda Clarity.

Honda Clarity або Toyota Prius Prime

Toyota Prius Prime - вартий уваги PHEV. Звичайно, повністю електричний діапазон в 40 км Тойота значно програє 80 км Хонда. Зате показники економії палива Prius Prime суттєво перевершують Clarity: умовні 1.86 л/100 км проти 2.13 л/100 км. До того ж у Prius Prime багажник більшого розміру. З іншого боку, Clarity пропонує якісніші матеріали салону та набагато більше кінських сил. Немає неправильного вибору між цими двома PHEV.

Honda Clarity або Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq доступний як гібрид, плагін-гібрид і електрокар. PHEV Ioniq не відповідає повністю електричному діапазону Clarity (45 км проти 80 км). Але він перевершує Honda з точки зору економії палива та вантажного простору. Крім того, Hyundai пропонує простіше управління інформаційно-розважальною системою. Проте обидва автомобілі претендують на попередній тест-драйв. Не робіть поспішних висновків. 

Салон

Хонда Клеріті - це п'ятимісний седан. Пасажирам в першому ряду гріх скаржитися на тісноту. А ось високим людям на задніх сидіннях явно буде мало висоти стелі. 

Коли справа доходить до інтер'єру, вам не запропонують десятки варіантів. Але це ще не привід розчаровуватися в моделі. Салон базової версії обшитий тканиною бежевого або чорного кольору. Хоча таке рішення може здатися простакуватим, текстиль якісний і практичний. Комплектація Touring замінює тканину на натуральну шкіру, правда, в тій же кольоровій гамі. Решта поверхні Honda Clarity, такі як дверні касети і приладова панель, оздоблені приємними на дотик матеріалами та прикрашені штучним деревом.

У кожній з чотирьох дверей є простора кишеня, яка доповнює чотири підсклянники, розкиданих по салону. “Бардачок” з боку пасажира і відсік в центральному підлокітнику надають місце для більших предметів, а під консоллю є відсік для зберігання телефону або гаманця.

Хонда Клеріті не підтримує тенденцію, в яку потрапляють багато гібридів, - вона не жертвує простором багажника, щоб звільнити місце для батареї. За задніми сидіннями представлені практичні 440 л вантажного простору, що більше, ніж у основних конкурентів, включаючи Honda Insight. Цього місця більш ніж достатньо для вирішення повсякденних справ або навіть для поїздки за місто. Якщо вам потрібно укласти щось нестандартного розміру, задні сидіння можна скласти в пропорції 60/40.

На тлі салону та багажника система мультимедіа цієї Хонда розчаровує. 

Інтерфейс з 8-дюймовим сенсорним екраном складний у використанні, графіка застаріла, сенсорні кнопки маленькі, а повзунок для регулювання гучності дратує. Налаштування основних функцій не повинно бути таким складним, особливо під час керування автомобілем.

З’єднання Bluetooth та порт USB є стандартними. Сумісність з Apple CarPlay та Android Auto включена. Заводська система голосового управління ефективна й розуміє розмовну мову для управління телефоном, навігацією та звуком.

Відео тест-драйв Honda Clarity 2021 року

Технічні характеристики 

Для Honda Clarity PHEV доступний єдиний варіант трансмісії, який являє собою комбінацію 1,5-літрового чотирициліндрового двигуна внутрішнього згоряння та електродвигуна. Відповідно, вони розвивають 103 к.с. 181 к.с., а загальна потужність становить 212 к.с. У Honda Clarity традиційна для гібрида КПП. Перемикання передач імітується електронною безступінчатою трансмісією (CVT). Вона спрямовує потужність тільки на передні колеса.

Електродвигун надає седану досить великий крутний момент. Це означає, що авто рушає з місця на подив швидко. Розгін до 100 км/год займає близько 7.7 секунд. 

Honda Clarity 2021 року має вражаюче економну витрату палива. У комбінованому циклі седан витрачає еквівалент 2.1 л/100 км. Плагін-гібрид має запас ходу 80 км. 

Зарядка PHEV Clarity займає близько 2,5 годин із зарядним пристроєм на 240 вольт.

Безпека

Ні від NHTSA, ні від IIHS немає оцінок безпеки для Honda Clarity. Проте Клеріті оснащена системою Honda Sensing, яка включає в себе повний набір функцій безпеки.

Розміри і вага 

Автомобіль Honda PHEV трохи товстіший та кремезніший за більшість інших седанів в цьому сегменті. Габарити Honda Clarity виглядають так: довжина 4.89 м, а ширина - 1.87 м. Як і більшість автомобілів з електроприводом, він трохи важчий, ніж здається. Споряджена базова версія важить 1837 кг. 

Можливі комплектації 

Плагін-гібрид Honda Clarity 2021 року випускається в двох комплектаціях: базовій та Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volvo V90 2021
Купити новий автомобіль Вольво В90 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Лексус Іс 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus IS 2021