Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020

27 січня 2020

Хорошим варіантом серед гібридних і електричних автомобілів стане Honda Insight. На додачу до дуже помірного рівня витрати пального, автомобіль гарантує продумане управління, достатній запас потужності, високу якість збірки і містке багажне відділення. Нажаль, існують аспекти, які не дають йому вирватися в лідери класу. У Honda Insight є недоліки, зокрема він не настільки вишуканий і атлетичний, як деякі суперники, крім того, двигун працює достатньо шумно.

Огляд тест-драйву: Honda Insight 2020

Нове у 2020 році 

  • На наступний рік не передбачено значних змін 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Гарним варіантом Insight роблять збалансована стартова ціна і хороший перелік стандартного оснащення. На додачу автомобіль гарантує плавну манеру ходу і зручний салон. Але перед тим як робити остаточний вибір, варто поглянути в сторону конкурентів типу Hyundai Ioniq і Honda Accord Hybrid. У Ioniq кращий салон і більше вантажного простору, а у Accord Hybrid є більш потужні силові агрегати.

Нове чи б/у авто? 

Представили Honda оновлений Insight на 2019 модельний рік. На наступний рік значних змін не передбачено. Тому при бажанні зекономити варто залишитися з версіями 2019. Що правда, розглядаючи моделі попереднього покоління, треба пам’ятати, що вони не мають багатьох переваг, які з’явилися після нещодавнього редизайну.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Honda Insight чи Toyota Corolla Hybrid?

Як і Insight сучасний Toyota Corolla Hybrid гарантує комфортну манеру ходу, багато стандартного оснащення і сучасні технології. У обох автомобілів салон не викликає особливого захвату. Але Corolla Hybrid отримав кращий попередній рейтинг надійності і споживає менше пального на трасі. У свою чергу Insight пропонує більше вантажного об’єму. Вибір у даному випадку залежить від особистих уподобань.

Honda Insight чи Hyundai Ioniq?

В той час як Insight доступний виключно в формі гібриду, Hyundai Ioniq можна обрати і як гібрид і як повністю електричний автомобіль. До того ж, Ioniq не лише більш економний у будь-якій з форм, він ще й гарантує кращий салон і більше літрів багажника. У Insight натомість приємніша динаміка ходу і більше простору на задніх сидіннях. 

Honda Insight чи Honda Accord Hybrid?

Стартова ціна вища у Honda Accord Hybrid, але він того вартий. У творіння Accord Hybrid потужніші двигуни і краща динаміка. Плюс Accord отримав більш вишуканий салон і кращий перелік стандартного оснащення. 

Салон 

Салон Honda Insight вміщує до п’яти людей. Тим, хто опиниться попереду, пощастить насолоджуватися достатнім запасом особистого простору, заднім пасажирам варто берегти голову, особливо у моделях з люком даху. Між тим, сидіння зручні і гарантують надійну підтримку. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Загалом, інтер’єр у Insight приємний з м’якими матеріалами оздоблення, але суперники по класу мають кращі пропозиції. Стандартно сидіння обшиті тканиною. Топова модель Touring пропонує шкіряну обшивку, підігрів і електропривод передніх сидінь і шкіряне кермо. Багажник Honda Insight вміщує 425 літрів, моделі Touring мають 396 літрів. Стандартна інформаційно-розважальна система вирізняється простотою використання і чіткістю графіки. Передбачені звичайні кнопки і перемикачі для аудіо і клімат-контролю. У базу усіх Insight увійшли 5.0-дюймовий дисплей, Bluetooth, USB порт і 6 динаміків. Доступними стали Android Auto, Apple CarPlay, навігація з функцією розпізнавання голосу, супутникове і HD радіо, точка Wi-Fi, аудіосистема на 8 і 10 динаміків та 8.0-дюймовий сенсорний екран. 

Відео тест-драйв Honda Insight 2020 року

 

Технічні характеристики 

За потужність Insight відповідають 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 153 кінських сили і два електричних мотори. Пару їм складає варіатор. Привід на передні колеса, повний привід не доступний взагалі. Витрата пального перебуває на рівні 4.3 л/100км у місті та 4.8 л/100км за його межами. Седан вирізняється плавністю ходу, продуманим управлінням і маневреністю. На додачу він отримав плавну регенеративну гальмівну систему з перемикачем на кермі, завдяки якому можна налаштувати гальмівну потужність. 

Безпека 

Гібрид Honda Insight має три роки або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. На даний момент офіційних результатів краш-тестів нових моделей немає. Ідентичні версії 2019 року отримали високий рейтинг надійності. У базу автомобіля входять камера заднього виду, контроль стану водія і набір «Honda Sensing» з екстреним гальмуванням, уникненням виїзду за межі дороги, функцією розпізнавання дорожніх знаків, адаптивним круїз-контролем, попередженням про можливе зіткнення і системою допомоги руху по смузі. Доступними є система «LaneWatch» і сенсори паркування.

Розміри 

У довжину Insight має 457.2 см. Важить він від 1.355 до 1.396 кг.

Можливі комплектації 

Доступний Insight у LX, EX і Touring моделях. Базова LX постачається з 5.0-дюймовим LCD екраном інформаційно-розважальної системи, 6 динаміками, Bluetooth, USB портом і набором безпеки «Honda Sensing», до якого входять попередження про можливе зіткнення, система допомоги руху по смузі, екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі дороги, функція розпізнавання дорожніх збанків, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, камера заднього виду і контроль стану водія. Модель EX додає Apple CarPlay, Android Auto, аудіосистему на 8 динаміків, систему «Honda Link», додатковий USB порт, HD і супутникове радіо, функцію дистанційного старту, систему «LaneWatch» і заднє сидіння, яке складається у співвідношенні 60/40. Топова модель Touring гарантує 10 динаміків аудіосистеми, навігацію, функцію розпізнавання голосу, точку Wi-Fi, люк даху, LED протитуманні вогні, двозонний автоматичний клімат-контроль, шкіряне кермо, шкіряну обшивку, підігрів і електропривод передніх сидінь.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Veloster 2020