Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2021

16 вересня 2021

Hyundai Santa Fe 2021 року - середньорозмірний позашляховик. Просторий салон і місткий багажник роблять модель відмінним сімейним варіантом. Після оновлення 2021 року Hyundai Santa Fe виглядає свіжим і яскравим на тлі конкурентів, хоча і не перейшов в нове покоління. Але чи є ще козирі в рукаві цього позашляховика?

Купити новий автомобіль Хюндай Санта Фе 2021 на автобазаре AutoMoto.ua

Нове в 2021 році

  • значне оновлення екстер'єру та інтер'єру;
  • повністю перероблена лінійка силових агрегатів, включаючи гібрид;
  • нова комплектація Calligraphy.

Кому варто купити? 

Шукаєте середньорозмірний позашляховик, але ще не знайшли свій варіант? Hyundai Santa Fe 2021 року може стати рішенням. Він відмінно балансує ціну, якість і набір функцій. Санта Фе завжди була затребуваною моделлю, але значно оновлена модель 2021 рік ще більше приваблива, ніж її попередниця. 

Нове або б/у авто? 

В 2021 році Хендай Санта Фе отримав оновлений екстер'єр та інтер'єр зі збільшеним сенсорним екраном, кнопковим перемикачем передач і комплектацією Calligraphy. Santa Fe 2021 року придбав надзвичайно сміливий дизайн передньої частини, зокрема широку тривимірну грати радіатора з Т-образною світлодіодним підсвічуванням. 

Двигуни Санта Фе теж нові. Примітно, що тепер Santa Fe пропонує чотирициліндровий силовий агрегат з турбонаддувом потужністю 277 кінських сил, а також гібридну трансмісію, яка вимагає окремого огляду. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Південнокорейський автовиробник продовжує створювати одні з найяскравіших автомобілів на ринку. Нова модель Хендай Санта Фе однозначно варта вашої уваги. Але, якщо ваш бюджет обмежений, подивіться на авторинку б/у авто.

Hyundai Santa Fe або Kia Sorento

Kia Sorento після рестайлінгу в цьому році - серйозний противник для Hyundai Santa Fe. Цей середньорозмірний позашляховик має багато спільного з авто від Хендай: аналогічні двигуни, серед яких є гібрид, схожі набори функцій комфорту та безпеки. Головна відмінність Соренто - розмір. Позашляховик від Кіа - трирядний. До того ж, з Sorento ви отримаєте зручну систему мультимедіа. Проте Santa Fe коштує дешевше і стане відмінним варіантом для тих, кому підходять такі габарити та досить п'яти місць в салоні. У цьому порівнянні неможливо зробити неправильний вибір. 

Hyundai Santa Fe або Hyundai Palisade

Hyundai Palisade знаходиться вище в лінійці південнокорейського виробника. Відповідно, у нього є серйозні відмінності: потужність і розмір. Палісад - це трирядний позашляховик, тому пропонує більше простору для пасажирів і вантажу, ніж дворядний Санта Фе. Palisade забезпечує плавнішу поїздку та пропонує більш надійні двигуни. Hyundai Palisade виграє. 

Салон

Хендай Санта Фе 2021 року пропонує дворядний п'ятимісний салон. Передні сидіння дуже зручні, мають широкий діапазон регулювань і можуть оснащуватися підігрівом і вентиляцією. Задній ряд теж комфортний, тому що має безліч налаштувань положення спинки. 

Hyundai Santa Fe 2021 має відмінну ізоляцію салону завдяки подвійним переднім вікнам та комплексної звукоізоляції. Клімат-контроль легко налаштовується і відмінно підтримує комфортну температуру в салоні. Цей автомобіль добре підходить для довгих подорожей.

Інтер'єр нового Хендай Санта Фе 2021 залежить від комплектації. У базовій версії салон позашляховика оформлений високоякісним пластиком і текстилем. Тим, хто бажає ще більше преміального зовнішнього вигляду, варто звернути увагу на нову комплектацію Calligraphy, яка пропонує шкіру наппа з прострочкою, повнокольоровий проекційний дисплей, обшивку стелі еко-замшею та додаткове освітлення.

Вантажний простір Санта Фе вміщує 1030 л багажу і має кілька корисних ящиків під підлогою. Якщо цього мало, скористайтеся дистанційній розблокуванням сидінь і опустіть спинки другого ряду, щоб збільшити об'єм до 2040 л. 

У салоні Санта Фе теж досить місця для особистих речей. Електронний селектор передач Hyundai звільняє значний простір під центральною консоллю. Є корисний відсік в підлокітнику і “бардачок”. Підстаканники мають гарний захист від перекидання.  

Те, що Hyundai внесла значні зміни в інтер'єр Santa Fe 2021 відразу видає торпедо і центральна консоль. Високо розташована нова консоль не тільки створює відчуття преміальності, але і допомагає збільшити простір в салоні. 10,25-дюймовий сенсорний дисплей замінює минулорічний восьмидюймовий екран, а водіям сподобається новий 12,3-дюймовий цифровий приладовий щиток. Бездротові Android Auto і Apple CarPlay тепер входять в стандартну комплектацію комплектації SE, SEL і SEL Convenience.

Відео тест-драйв Hyundai Santa Fe 2021 року

Технічні характеристики 

Hyundai Santa Fe 2021 року одержав абсолютно нові технічні характеристики. Стандартним двигуном став 2,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 191 к.с. Покупці можуть вибрати потужніший силовий агрегат. 2,5-літровий мотор з турбонаддувом розвиває 277 к.с. і розганяє позашляховик до першої сотні за 6.6 с. Обидва варіанти двигуна поєднуються з восьмиступінчастою коробкою-автомат і стандартним переднім або додатковим повним приводом. 

Гібридна модель оснащується шестишвидкісним автоматом, 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і парою електродвигунів потужністю 226 к.с. Ця версія Санта Фе стандартно поставляється з повним приводом. 

Хендай Санта Фе 2021 з оновленими технічним характеристиками вражає економною витратою палива. Santa Fe з модернізованим двигуном з турбонаддувом витрачає 9.8 л/100 км в змішаному циклі. Це відмінні показники, враховуючи вихідну потужність двигуна, який він перевершує деяких конкурентів з двигунами V6.

Santa Fe сильно нахиляється на поворотах, тому він безумовно не такий посаджений, як Mazda CX-5. Це позашляховик для круїзів по шосе, а не для спортивних поїздок. Але рульове управління Santa Fe приємно налаштоване, що забезпечує легку маневреність на низьких швидкостях і пристойну стійкість на шосе.

Безпека

Експерти NHTSA ще не проводили повномасштабних краш-тестів позашляховика. Але, це не привід сумніватися в безпеці моделі.

Передові системи допомоги водієві Hyundai - одні з кращих на ринку. Адаптивний круїз-контроль і система допомоги і утриманні смуги руху працюють плавно і знижують навантаження на водія в годину пік. Моніторинг сліпих зон і запобігання прямого зіткнення також справляються з завданнями досить добре, але деяким водіям вони можуть здатися занадто чутливими.

Розміри і вага

Новий Хендай Санта Фе 2021 зберіг розміри з минулого року. Незважаючи на редизайн, довжина кузова залишилася 4.7 м. Вага автомобіля збільшилась внаслідок оновлення лінійки двигунів. Споряджена маса позашляховика становить 1655-1848 кг.

Можливі комплектації 

Хендай Санта Фе 2021 новому кузові можна купити в одній з в чотирьох комплектацій: SE, SEL, Limited і Calligraphy.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2021
Купити новий автомобіль Альфа Ромео Джулія 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Audi Q5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2021