Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2021

2 квітня 2021

Infiniti Q60 - люксове двохдверне купе. Його пропорції, підкреслені довгим капотом і короткою задньою частиною, вигідно виділяють автомобіль на дорозі. Інфініті Ку 60 має два потужні двигуни V6, спортивний характер і зручні передні сидіння. Однак розкішний автомобіль не позбавлений традиційного недоліка купе - тісного другого ряду із занадто низьким дахом. До мінусів моделі можна віднести складну у використанні інформаційно-розважальну систему з двома екранами, та маленький, навіть за стандартами класу, багажник.

Купити новий автомобіль Infiniti Q60 2021

Нове в 2021 році 

  • розширено список стандартних помічників водія в деяких комплектаціях,
  • додані бічні дзеркала з електроприводом в версію Red Sport 400;
  • поповнено асортимент забарвлень кузова двома новими відтінками: сірим і блакитним. 

Кому варто купити? 

Шукаєте стильне спортивне купе? Є сенс протестувати і придбати Інфініті Ку 60. Автомобіль має стандартний твін-турбо V6 замість чотирициліндрового двигуна. Хоча його конкуренти також пропонують шістки, оновлення завищує їх цінники. У цьому сенсі Infiniti - одна з найвигідніших покупок в своєму класі.

Нове або б/у авто? 

В 2021 році Infiniti дала Q60 Luxe середнього рівня більше стандартних засобів допомоги водієві. Топова комплектація Red Sport 400 тепер може бути оснащена складними зовнішніми дзеркалами з електроприводом і зміненим оздобленням з вуглецевого волокна. У палітру кольорів також додані Slate Grey і Grand Blue.

Ці зміни не настільки істотні, щоб рекомендувати нову модель. Можна знайти на ринку Infiniti Q60 минулих років, якій зробили хороший тюнінг, і отримати більше за такі ж гроші. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Infiniti Q60 або Infiniti Q50

Infiniti Q50 - варіант Infiniti Q60 в кузові чотиридверний седан. У автомобіля та ж стилізація інтер'єру, особливості салону і вибір трансмісій. Жодна з моделей не буде найкращим вибором, але між ними седан - розумніша покупка. Його задні сидіння просторіші, а багажник - збільшений. Додатково до всього, покупка Q50 обійдеться на кілька тисяч доларів дешевше, ніж Infiniti Q60 в базовій комплектації.

Infiniti Q60 або Lexus RC

Lexus RC - ще одне люксове купе, яке має аналогічну Q60 стартову ціну. Базовий RC пропонує більше стандартних функцій безпеки, чим Q60, а також більший багажник. Високопродуктивний RC F має двигун V8, який затьмарює твін-турбо V6 від Infiniti, але для нього доведеться вибрати топову версію оснащення. Серед цих двох купе з Японії Lexus - кращий вибір.

Салон

Infiniti Q60 - купе для чотирьох людей. Як і в багатьох дводверних автомобілях, краще сидіти на передніх сидіннях. 

Салон Infiniti Q60 повний класних матеріалів, включаючи метал і м'яку шкіру. Незважаючи на те, що Q60 пропонує привабливе і високоякісне оформлення, дизайн вже виглядає застарілим, а простір здається меншим, ніж є насправді. Проте Infiniti Q60 2021 може бути оснащений рядом бажаних функцій, таких як покращена шкіряна оббивка, підігрів передніх сидінь і рульового колеса. Внутрішні відділення для зберігання речей в основному обмежені дверними кишенями і кошиком в передній частині центральної консолі. 

Багажник Q60 об'ємом 245 літрів є одним з найменших в своєму класі. 

На жаль, стандартна двоекранна інформаційно-розважальна система Q60 заплутана. Верхній і нижній екрани реагують на сенсорні вводи, але із затримкою. Верхнім дисплеєм також можна керувати за допомогою поворотного контролера на центральній консолі. З'ясування того, який екран управляє якими функціями, займе час. У конкурентів ви можете знайти сучасніші та простіші у використанні інформаційно-розважальні функції.

Інтеграція Apple CarPlay і Android Auto є стандартною.

Технічні характеристики 

Якщо Infiniti Q60 не вражає салоном, може уваги варті технічні характеристики? Стандартним в купе Інфініті є 3,0-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддувом, що розвиває потужність 300 к.с. Цей силовий агрегат працює в більшості ситуацій і володіє достатньою потужністю для поїздок по місту або шосе. Ви розженетесь до 100 км/год за 5.4 секунди.

Для кращого прискорення і більшої мускулатури зверніть увагу на Red Sport 400. Він пропонує 3,0-літровий твін-турбо V6,т який збільшує потужність до 400 к.с. і розганяє купе до першої сотні за 4.5 секунд. 

Плавна семиступінчаста автоматична коробка передач входить в стандартну комплектацію.

Інфініті Ку 60 пропонує достойні технічні характеристики. А як йдуть справи з економією палива? З заднім приводом базовий Q60 витрачає 9.8 л/100 км в комбінованому циклі. Red Sport 400 має аналогічні показники. Більшість малолітражних автомобілів класу люкс демонструють кращу економію палива, але майте на увазі, що у багатьох з них встановлені чотирициліндрові двигуни. При порівнянні V6 цифри Infiniti типові.

Купе Q60 їде плавно. Гальма потужні, а перемикання в режим руху Sport або Sport+ обмежує нахил кузова і поліпшує керованість, допомагаючи автомобілю впевнено проходити повороти. Однак доступне пряме адаптивне рульове керування створює неприродне відчуття оніміння, відволікаючи від водіння. Задній привід входить у стандартну комплектацію, а повний привід - за бажанням.

Недолік Infiniti Q60 для багатьох водіїв - відсутність механічної коробки передач. З нею водіння дводверного спортивного автомобіля було б цікавіше. 

Безпека

Купе 2021 року випуску поки не пройшло краш-тестів.  

Розміри і вага 

Купе Q60 має довжину 4.7 м. Важить автомобіль в спорядженому стані від 1700 до 1835 кг.

Можливі комплектації 

Infiniti випускає купе Q60 2021 року в трьох комплектаціях: Pure, Luxe і Red Sport 400. Варто вибрати версію Luxe для отримання додаткових функцій допомоги водієві. Якщо вам потрібен 400-сильний двигун V6 з подвійним турбонаддувом, доведеться купити Інфініті Ку 60 Red Sport. У Infiniti Q60 в початкових комплектаціях встановлений 3,0-літровий V6 потужністю 300 к.с.

Повний привід можна додати до будь-якого варіанту купе.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2021
Купити новий автомобіль GMC Acadia 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Hyundai Sonata 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2021