Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2021

21 грудня 2020

Jeep Compass 2021 року - компактний позашляховик. Автомобіль демонструє фантастичні позашляхові можливості, має простий у використанні інтерфейс інформаційно-розважальної системи і достатньо місця в салоні.

Новий позашляховик Jeep Compass 2021 на AutoMoto.ua

Проте, у Jeep Compass є численні недоліки: значний крен кузова на поворотах, не найкраща керованість і помірне прискорення. 

Нове в 2021 році 

  • Jeep зняв з виробництва Compass з МКПП; 
  • дебютувала ювілейна серія 80th Anniversary Edition. 

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте невеликий позашляховик, зверніть увагу на Jeep Compass. У нього доступніша стартова ціна, ніж у Jeep Wrangler, і більше місця для пасажирів, ніж у Jeep Renegade. 

Вам сподобається Компас, якщо ви шукаєте автомобіль з відмінними позашляховими якостями. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

В 2021 модельному році Jeep:

  • припиняє випуск авто з шестиступінчастою механічною коробкою передач;
  • перетасовує деякі функції для комплектацій Compass Limited і Trailhawk;
  • представляє ювілейну версію 80th Anniversary Edition.

Jeep Compass або Jeep Renegade

Jeep Renegade - малолітражний позашляховик, побудований на одній платформі з Компас. У цих двох джипів є ще кілька спільних рис: відмінні позашляхові якості, схожі оцінки витрати палива і низькі прогнозовані показники надійності. Однак є помітні відмінності. У Compass більше пасажирського і вантажного простору, зате Renegade забезпечує збалансованішу поїздку і пропонує потужніший двигун з турбонаддувом. Покупці, яким важливіша продуктивність, вважають кращим Renegade, в той час як покупці, яким потрібен додатковий простір, вибирають Compass.

Jeep Compass або Honda CR-V

Honda CR-V не вистачає позашляхових можливостей і стандартних інформаційно-розважальних функцій. Зате всі інші характеристики у Хонда краще, ніж у Джип. CR-V забезпечує більш плавний рух по асфальту з чіткішим рульовим керуванням і меншим нахилом кузова на поворотах. Honda може похвалитися кращими оцінками витрати палива, високим прогнозованим рейтингом надійності і довгим списком стандартних технологій безпеки. Серед них: допомога в утриманні смуги руху, адаптивний круїз-контроль і автоматичні фари дальнього світла. Всі ці функції є додатковими в Compass. Якщо бездоріжжя - не пріоритет, виберіть CR-V замість Compass.

Салон

Compass - дворядний позашляховик. На зручних сидіннях можуть розміститися до п'яти чоловік. Крісла досить широкі, але подушки тверді. Огляд перед автомобілем хороший, а ось видимість ззаду погіршують масивні стійки даху. Панорамний дах краде простір над головами високих пасажирів. 

Є два повних набору роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і анкера для кріплення на задньому центральному сидінні.

Гарний салон стандартного компаса непогано підігнаний, якість матеріалів хороша. Якщо хочете інтер'єр Jeep Compass зі шкіряним оздобленням, зробіть тюнінг - виберіть топову версію. 

За задніми сидіннями Compass є вантажний простір об'ємом 770 літрів. Складання задніх сидінь збільшує вантажний простір до 1693 літрів. Ці показники нижче середнього для компактного позашляховика. Проте вантажний відсік широкий, і є пристойна кількість місць для зберігання дрібних речей. Задні двері багажника з електроприводом доступні в комплектаціях Джип Компас Limited і Trailhawk.

Інформаційно-розважальна система Jeep Uconnect відома своєю зручністю. Чітку графіку дисплея добре видно під час руху. Сенсорний екран швидко реагує і має логічно організовані меню. Ви також знайдете фізичні елементи управління аудіо і кліматичними функціями. Це довгоочікуване доповнення, якому раді водії! І останнє, але не менш важливе: Android Auto і Apple CarPlay є стандартними.

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 7-дюймовий сенсорний екран, 
  • шість динаміків, 
  • функція розпізнавання голосу, 
  • Bluetooth, 
  • два порти USB, 
  • Apple CarPlay і Android Auto.

Доступні інформаційно-розважальні функції:

  • 8,4-дюймовий сенсорний екран, 
  • аудіосистема Alpine з дев'ятьма динаміками, 
  • навігація,
  • HD-радіо.

Jeep пропонує тільки одну додаткову стандартну функцію - віддалений вхід без ключа.

Інші доступні опції: дистанційний запуск і панорамний дах. 

Відео тест-драйв Jeep Compass 2021 року

Технічні характеристики 

Compass повільно розганяється - до сотні потрібна 9.1 секунда. Вся справа в млявому 2,4-літровому чотирициліндровому двигуні на 180 кінських сил. З ним в парі працює АКПП, так як з 2021 року Джип Компас не комплектується механікою. Шестиступінчаста автоматична коробка передач входить в стандартну комплектацію моделей з переднім приводом, а повнопривідні моделі отримують дев'ятиступеневу автоматичну коробку передач. Обидві трансмісії майже завжди підбирають правильну передачу.

Jeep Compass з переднім приводом витрачає 10.7 л/100 км в місті і 7.6 л/100 км на шосе. Це трохи нижче середнього класу. Повнопривідний Джип Компас має майже ідентичну витрату бензину: 10.7 л/100 км в місті і 7.8 л/100 км на шосе. 

Jeep Compass 2021 року потрібна ціла вічність, щоб повністю зупинитися. Педаль гальма туга і зворотний зв'язок мінімальний. До повної зупинки на швидкості 100 км/год позашляховик проїде майже 43 метри. 

Коли справа доходить до якості їзди по асфальту, Compass не хапає зірок з неба. Хоча поїздка в основному зручна, Jeep страждає вираженим нахилом кузова та поганий зворотним зв'язком рульового управління.

Позашляхові якості Compass - ось за що можна похвалити цей Jeep. У той час як більшість конкурентів пропонує задній привід, Jeep Compass - один з небагатьох компактних позашляховиків, що пропонують привід 4х4. 

Постійний повний привід і система управління Selec-Terrain, яка включає в себе налаштування Auto, Snow, Sand і Mud, доступні в перших трьох комплектаціях. Топова обробка Trailhawk стандартно поставляється з модернізованою системою повного приводу, яка включає знижену передачу і додає налаштування тяги Rock. Комплектація Trackhawk доповнює Компас позашляховою підвіскою, системо. контролю спусків, додатковими захисні пластини і двома буксирних гаками.

Безпека

Стандартна розширена функція безпеки Jeep Compass 2021 - камера заднього виду.

Доступні розширені функції безпеки:

  • адаптивний круїз-контроль,
  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • датчики паркування ззаду,
  • склоочисники з датчиком дощу,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування,
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • Lane Keep Assist,
  • автоматичне дальнє світло фар.

Розміри і вага 

Довжина кузова Компас становить 4395 мм, висота - 1640 мм, ширина без урахування бічних дзеркал - 1820 мм. Дорожній просвіт позашляховика - 20 см. Споряджена маса Компаса коливається від 1444 до 1647 кг.

Можливі комплектації 

Jeep Compass 2021 року випускається в чотирьох основних комплектаціях: Sport, Latitude, Limited і Trailhawk. Джип Компас 2021 не багато змінює в технічних характеристиках різних версій: тільки коробку передач і привід. 

Sport - відмінний вибір, тому що володіє достатнім комфортом і оснащений інформаційно-розважальними функціями. Однак, якщо ви шукаєте більше технологій безпеки, вам доведеться підійти як мінімум до версії Latitude. Вона доступна з пакетом Driver Assistance Group, який додає такі функції, як попередження про лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування і адаптивний круїз-контроль.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2021
Новий червоний Nissan Altima 2021 на AutuMoto.ua
Новий позашляховик Субару Форестер 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2021