Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019

27 грудня 2018

Повністю оновлений у 2018 році Kia Rio перекочував у 2019. Це означає, що він і досі доступний у кузові седан і хетчбек. Обидва варіанти тішать хорошою комплектацією та внутрішнім простором, якого, до речі, більше ніж можна очікувати. Приємно вражає наявність сучасних технологій, що не так розповсюджено у автомобілях з подібним цінником. На додачу до привабливого екстер’єру маленький Kia гарантує комфортну їзду. Конкурує Rio з Honda Fit, Mitsubishi Mirage, Nissan Versa, Ford Fiesta і Toyota Yaris.

Огляд тест-драйву: Kia Rio 2019

Вам подобається

Якщо ви шукаєте привабливий, компактний автомобіль для міста з хорошим рівнем економії пального та хорошим переліком оснащення, Kia Rio 2019 вартий уваги. Автомобіль легко знаходить лазівки у насиченому місті та пропонує Apple CarPlay and Android Auto. Доступним стало автономне екстрене гальмування.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо основним критерієм відбору автомобіля є економія пального, варто пошукати ще. Сучасний Rio економний, але не найкращий у своєму класі. Не доступний Kia і у моделі гібрид.

Нове у 2019 році

Компактні седан і хетчбек були оновлені лише минулого року, тому нова модель Kia Rio точно не на часі. Здебільшого тому, що лише минулого року вони були неабияк переглянуті, отримавши нову платформу, корпус, салон та більшу кількість функцій безпеки. Що стосується 2019 року, то перестане бути доступною шестиступінчата механічна коробка передач, а хетчбек можна буде обрати лише у комплектації S.

Враження від їзди

З нещодавно переглянутим шасі, яке стало довшим, ширшим і нижчим, Rio впевненіше входить у повороти і тішить загальною стабільністю, особливо зважаючи на цінову категорію. П’ятимісний салон автомобіля виявився просторішим, ніж того можна було очікувати. Єдиний 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун компонується шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. При 123 кінських силах та 151 Нм автомобіль з легкістю виконує маневри, але перед нами точно не ракета. Між тим, компактний автомобіль тішить рівнем економії пального, у місті витрата сягає рівня 8.4 л/100км за його межами 6.4 л/100км.

Найкращі характеристики

У салоні Rio легко залишатися на зв’язку зі світом, особливо зважаючи на наявність 7.0-дюймовго екрану і Apple CarPlay/Android Auto. Супутникове радіо Sirius, Bluetooth і камера заднього огляду стандартні, так само як USB і зарядка.

Сучасний Kia Rio залишається одним з найдешевших автомобілів з автономним екстреним гальмуванням, системою, яка здатна самостійно активувати гальма. Про безпеку також дбають шість подушок, контроль стабільності та моніторинг тиску в шинах.

Детально про автомобіль Kia Rio

Інтер’єр

Компанія знається на створенні хороших салонів і Rio не виняток. Свою справу зробив рестайлінг, Kia Rio 2019 виглядає добре, як би там не було. Не зважаючи на цінник автомобіль є достатньо просторим і приємним всередині. Навіть базова модель LX потішать технологічністю. Екран інформаційно-розважальної системи вдало розміщений у верхній частині панелі, а елементи управління стерео і кондиціонеру легкі у доступі. Модель LX отримала 5.0-дюймовий сенсорний екран, модель S пішла далі з 7.0-дюймовим екраном. На додачу пропонується декілька елементів управління на кермі.

Відео тест-драйв Kia Rio 2019 року

Екстер’єр

І чотиридверні седани і п’ятидверні хетчбеки Kia Rio 2019 це привабливі автомобілі з європейською стилізацією та досить виразною зовнішністю, що не часто зустрінеш у класі. Обидва варіанти кузова мають одну і ту саму колісну базу, але у седана вона на 33 см довша. Усі Rio їздять на 15-дюймових сталевих дисках з накладками.

Базова комплектація

Стандартним оснащенням для моделі LX стали телескопічне рульове колесо, бортовий комп’ютер, кондиціонер, супутникове радіо Sirius і Bluetooth. Модель S седана додасть передній, центральний підлокітник, задні сидіння, які складаються у співвідношенні 60/40, 7.0-дюймовий екран, USB зарядний пристрій та круїз-контроль. Хетчбек Kia Rio 2019, доступний виключно у моделі S, постачається з тим самими переліком, що і седан, але гарантує 0.9 м3 вантажного простору при складених задніх сидіннях.  

Опційне обладнання

Базову модель не вдасться доповнити чимось особливим, а от комплектацію моделі S можна розширити за рахунок світлодіодних головних фар, системи допомоги при уникненні можливого зіткнення та системи UVO.

Під капотом

За потужність Kia Rio 2019 відповідає 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 123 кінських сили та 151 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Сотні автомобіль досягає за 11.2 секунд. Витрата пального становить 8.4 л/100км у місті та 6.4 л/100км за його межами.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019
Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2019
Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2019