Огляд тест-драйву: Kia Soul 2021

9 березня 2021

Kia Soul 2021 - один з кращих субкомпактних позашляховиків на ринку. У автомобіля ексцентричний дизайн і такий же характер. Всередині машини зручні сидіння для дорослих в обох рядах, величезний вантажний простір і безліч додаткових функцій. 

Новий Кіа Соул 2021 року

Kia продає Soul як позашляховик, але відсутність повного приводу і обмежений дорожній просвіт роблять його схожим на великий хетчбек. 

Нове в 2021 році 

На 2021 рік Kia внесла всього кілька змін в модельний ряд Soul:

  • кожна модель оснащена системою оповіщення про пасажирів на задньому сидінні. Вона повідомляє водія різними способами (такими як звуковий сигнал і відправка повідомлення на смартфон) про те, що хтось знаходиться на задньому сидінні;
  • комплектації X-Line і GT-Line отримали нові амортизатори, які покращують ходові якості;
  • Soul GT-Line Turbo перейменований в Soul Turbo;
  • Версію EX і першокласний Turbo (раніше GT-Line Turbo) отримали брелок з вбудованим дистанційним запуском.

Кому варто купити? 

Вам варто купити новий Kia Soul, якщо потрібен продуманий кроссовер з просторим салоном і дуже яскравою зовнішністю. Головна фішка Кіа Соул 2021 - вартість. Мало хто з конкурентів по класу може запропонувати авто за такою ж ціною. Якщо вам подобається квадратний дизайн Kia Soul, обов'язково проведіть тест-драйв! 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Після повного редизайну в минулому році авто Kia Soul перейшло в новий модельний рік з мінімальними нововведеннями. Вибирайте новий Кіа Соул 2021, якщо для вас важливе інформування про пасажирів на задніх сидіннях, поліпшена підвіска в топових комплектаціях або брелок з функцією дистанційного запуску. Якщо ці зміни не мають значення, можете заощадити і купити Kia Soul 2020 року. 

Kia Soul або Hyundai Kona

Hyundai Kona - один з головних претендентів на статус кращого малолітражного SUV. І Kona, і Soul можуть похвалитися тривалими гарантіями, респектабельними прогнозованими рейтингами надійності і зручною інформаційно-розважальною системою. Обидва позашляховика також оснащені стандартними чотирициліндровими двигунами і пропонують опціональні чотирициліндрові мотори з турбонаддувом. 

Однак є деякі помітні відмінності. У Kona збалансованіша поїздка їзда, ніж у Soul, більше стандартних технологій безпеки і повний привід. 

З іншого боку, Soul пропонує значний об'єм вантажного простору і просторий задній ряд. 

Вибирайте Kona, якщо ваші пріоритети - безпека і продуктивність, Soul - якщо вам потрібно максимум простору.

Kia Soul або Mazda CX-3

Mazda CX-3 відома кращою динамікою руху в класі, гострим рульовим керуванням і сильними гальмами. Як і Kona, CX-3 пропонує більше стандартних функцій безпеки, ніж Soul, і має повний привід. Проте Soul коштує на порядок дешевше, ніж CX-3, і забезпечує набагато більше місця для вантажу і пасажирів. Якщо продуктивність не є вашим головним пріоритетом, купуйте Kia.

Салон

Kia Soul 2021 вміщує до п'яти чоловік. Сидіння одночасно просторі і зручні, тому четверо дорослих легко переносять тривалу поїздку. Крісло водія розташоване високо, що забезпечує відмінну оглядовість дороги.

У салоні Kia Soul 2021 поєднується твердий пластик і приємні на дотик поверхні, що є звичайним явищем серед недорогих субкомпактних позашляховиків. Однак у деяких конкурентів по класу матеріали оформлення кращі. У Kia Soul 2021 унікальний інтер'єр салону, який може сподобатися одним і відштовхнути інших. 

Не дозволяйте крихітним зовнішнім розмірам Kia Soul ввести в оману: у кросовера багато вантажного простору. За задніми сидіннями залишається багажник обсягами 685 літрів, а при складеному задньому ряду - 1758 літрів. Вантажна підлога Soul трохи нижче складених задніх сидінь, але доступний дворівневий борт дозволяє вирівняти його.

Стандартна інформаційно-розважальна система проста у використанні, а пункти меню, які часто використовуються, добре організовані. На додаток до стандартного сенсорного екрану є фізичні елементи керування, які спрощують водієві управління кліматом і налаштуваннями звуку під час водіння. Технологія інтеграції смартфона також є стандартною.

Відео тест-драйв Kia Soul 2021 року

Технічні характеристики 

Kia оснащує Soul декількома варіантами двигунів. Базова модель приводиться в рух 147-сильним 2,0-літровим чотирициліндровим силовим агрегатом, який працює в парі або зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою передач, або з доступною безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). Потужності вистачає для повсякденних подорожей, але прискорення повільне - 8 секунд до сотні.

Більш потужний 1,6-літровий чотирициліндровий двигун видає 201 к.с. і агрегатується з семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням доступний в комплектації Turbo. З ним кросовер стартує з місця до 100 км/год за 6.4 с. 

У Кіа Соул зі стандартним чотирициліндровим двигуном і механічною коробкою витрата палива близько 7.8 л/100 км в змішаному циклі. Ці цифри типові для свого класу. 

Поїздка нової Кіа Соул впевнена і керована, але не різка. На відміну від деяких суперників, авто не здригається, наче розвалюється на частини, коли наїжджає на нерівності. 

Безпека

Новий Кіа Соул 2021 модельного року отримав чотиризірковий рейтинг від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Kia не пропонує ніяких стандартних технологій допомоги водієві, але безліч обладнання стає стандартним, починаючи з моделі S. 

Розміри і вага 

Довжина кузова Кіа Соул становить 4.2 м. Споряджена маса компактного позашляховика варіюється від 1207 до 1377 кг.

Можливі комплектації 

Kia Soul 2021 року випускається в шести комплектаціях: LX, S, GT-Line, X-Line, EX і Turbo. Базова версія LX має солідну кількість інформаційно-розважальних технологій, але краще перейти на рівень S, щоб отримати додаткові розширені функцій безпеки. Якщо ви шукаєте потужніший двигун, доведеться вибрати Turbo. Це єдина комплектація Кіа Соул 2021, яка пропонує високопродуктивний силовий агрегат з турбонаддувом. Кросовер Soul доступний тільки з переднім приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2021
Купити нову Мазда СХ-3 2021
Нова Тесла Модель 3 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model 3 2021