Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2019

13 серпня 2019

Не легко залишатися на верхівці роками, але Mercedes-Benz S-Class це під силу. Як флагман компанії S-Class продовжує диктувати умови того, яким саме має бути розкішний автомобіль, дотримуючись власних параметрів безпеки, комфорту і продуктивності. Якщо BMW 7 Series і Lexus LS трохи динамічніші, коли мова йде про дизайн, то S-Class виграє за рахунок елегантності і вишуканості, притаманних лише йому. Тим, кому стандартна лінійка здається не достатньо вишуканою, є сенс поглянути в сторону варіанту Mercedes-Benz S-Class AMG 2019 чи версій Mercedes-Maybach. 

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz S-Class 2019

Вам сподобається 

Якщо вам потрібно всіма можливим і неможливими засобами підкреслити власний статус, Mercedes-Benz S-Class 2019 це саме той автомобіль, який вірно донесе послання. Окрім непорушного статусу, S-Class ще й вражаюче динамічний автомобіль з бажаним запасом потужності і рівнем розкоші. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо бренд автомобіля не настільки важливий для вас, майже всі елементи S-Class можна зустріти у дешевших Lexus LS, Genesis G90 чи Volvo S90. У тій самій лізі грають BMW 7 Series і абсолютно новий Audi A8, але коштують вони менше.

Нове у 2019 році 

Загалом,  S-Class не зазнав помітних змін. Між тим, пізніше цього року очікується початок продажу гібридної моделі S 560e. За її потужність відповідатиме 3.0-літровий V6 у парі з електричним мотором і батареєю.

Враження від їзди 

Незалежно від обраної моделі ви не будете розчаровані. Це лише справа водійського смаку. Опинившись за кермом базової моделі S 450, ви отримуєте можливість насолодитися потужністю 367 коней V6 турбодвигуна. Його перевагою, окрім потужності, є економічність. Сотня досягається за 5.1 секунд, чого цілком достатньо для будь-яких маневрів. Між тим, якщо у вас є необхідні кошти щоб придбати S 560, будьте готові до подиву від одного з найкращих V8 турбодвигунів, 469 кінських сил якого дозволяють сотні досягти за 4.7 секунди. Обидва двигуна можна доповнити системою повного приводу. Відмінною рисою всіх S-Class є те, що вони набагато краще почуваються під час тривалих подорожей і на шосейних дорогах, ніж під час підкорення крутих поворотів. Активувавши адаптивний круїз-контроль і систему гідропідсилювання, ви даєте змогу автомобілю буквально керувати самим собою. Він спокійно утримує безпечну дистанцію до транспортних засобів попереду і змінює смугу руху за одним рухом водія. Між тим, якими б досконалими технології не були, варто пам’ятати, що вони покликані допомагати водієві, а не замінити його, принаймні, поки.

Найкращі характеристики 

Вперше застосована у Mercedes-Benz система управління комфортом «Energizing Comfort Control» була створена щоб асистувати водіям, підлаштовуючись під їх настрій. Система здатна розслабити вас за допомогою музики або аромату салону, активувати масажну функцію сидінь і, навіть, стати персональним тренером, продиктувавши вправи на розтяжку, які можна робити за кермом. 

Для тих, хто планує їздити на місці пасажира, а не на місці водія, перевагою стануть задні сидіння з індивідуальними режимами налаштування, функцією масажу і підніжкою з електроприводом. Кожна позиція доповнена складним столиком і тримачем напоїв з підігрівом і охолодженням. 

Детально про автомобіль Mercedes-Benz S-Class

Інтер’єр 

Якщо не зважати на седани Rolls-Royce і Bentley, салон Mercedes-Benz S-Class 2019 утримує першість за рівнем розкоші. А у версії Mercedes-Maybach автомобіль навіть здатний обійти манірних британців. Кожен міліметр інтер’єру оздоблений шкірою, деревом або металом. Навіть аромат салону особливий, все завдяки стандартній системі ароматизації «Air Balance» зі змінним флаконом у бардачку. Стандартний 12.3-дюймовий центральний дисплей вражає, підсилити враження можна за допомогою подвійного екрану приладів ліворуч. Моделі S-Class пропонують більше ніж достатньо особистого простору позаду. Ще більший об’єм пропонує версія Mercedes-Maybach з подовженою колісною базою. За природою Mercedes-Benz S-Class Сoupe 2019 не такий просторий, між тим, використовувати задні сидіння цілком можливо. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz S-Class 2019 року

Екстер’єр 

У минулому році S-Class трохи освіжили, між тим основний мотив «статусу на колесах» нікуди не зник. Перед нами великий, елегантний і консервативний автомобіль. Тут не передбачена величезна решітка радіатора і недоречна зовнішня екстравагантність, флагман Mercedes-Benz залишився вишукано стриманим. Трикомпонентні передні фари і світлодіодні задні фари, які компанія називає ефектом зоряного пилу, вражають. Усі сучасні моделі отримали решітку радіатора, яка раніше передбачалася для колишнього V12 S-Class. При 523.2 см у довжину варто перевірити, чи зможе ваш гараж вмістити седан S-Class. При майже 508 см у довжину купе і кабріолет трохи менші, але все одно не малі як для автомобілів з двома дверима. Найбільшим вийшов Mercedes-Benz S-Class Maybach 2019, чия подовжена колісна база витягнула автомобіль до 546 см.

Базова комплектація 

Модель седану S 450 пропонує пневматичну підвіску, підігрів передніх сидінь з 16 автоматичними режимами налаштування, шкіряну обшивку, електропривод дверей багажника, функцію м’якого зачинення дверей, двозонний клімат-контроль і підписку на сервіс «Mercedes Me Connect». Стандартна інформаційно-розважальна система включає 12.3-дюймовий центральний екран, навігацію, Apple CarPlay і Android Auto та відмінну аудіосистему «Burmester». Для підвищення рівня безпеки передбачені система утримання смуги руху, моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування і система, яка контролює стан водія.

Опційне обладнання 

Навряд чи вистачить часу щоб описати всі опції S-Class, адже розширити комплектацію можна за рахунок холодильника для задніх сидінь, точки Wi-Fi і масажної функції сидінь. Якщо зосередитися на основному, то варто згадати про пакет «Driver Assistance», який гарантує ряд напівавтоматичних функцій. Іншою рекомендацією є пакет «Premium» з камерою кругового огляду, вентиляцією і масажем передніх сидінь, функцією відкривання багажника без рук і системою допомоги при паркуванні. 

Під капотом 

Базовій моделі S 450 дістався 3.0-літровий V6 турбодвигун на 367 кінських сил і 500 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач G-Tronic. Привід стандартно на задні колеса. Сотні седан досягає за 5.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.2 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом автомобіль розганяється за 4.9 секунди, витрачаючи 9.6, 6.0 і 7.3 л/100км відповідно. Модель S 560 потішить 4.0-літровим V8 турбодвигуном на 469 кінських сил і 700 Нм. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 4.7 секунди, витрата пального становить 8.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом до 100 км/год Mercedes розженеться за 4.6 секунди, витративши 8.5 л/100км у середньому. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2019
Огляд тест-драйву: GMC Acadia 2019
Огляд тест-драйву: Ford F-350 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford F-350 2019