Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2019

26 червня 2019

Сучасний Tesla Model S це повністю електричний, п’ятимісний хетчбек з запасом ходу від 340 км. Той факт, що він працює на електриці, просто натякає на надсучасні технології автомобіля. Всередині мінімалістичного інтер’єру домінуючу позицію займає 17.0-дюймовий екран, який контролює всі функції транспортного засобу. Компанія очолила гонку щодо розробки автономних технологій і регулярно оснащує ними свої творіння. Тим часом, декілька електричних моторів генерують вражаючий запас крутного моменту, якого вистачає для обгону деяких спортивних автомобілів. На даний момент Model S не можна назвати ідеальним автомобілем, між тим, він ознаменовує наше майбутнє.

Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2019

Вам сподобається 

Якщо вашим пріоритетом є захист і збереження навколишнього середовища, чи ви фанатієте від швидкості, чи просто захоплюєтеся сучасними автомобільними технологіями, Tesla Model S 2019 до ваших послуг.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо у вас немає можливості підживлювати автомобіль вдома чи на роботі, зарядка Tesla Model S може внести суттєві корективи у ваше життя. Крім того, Tesla не має традиційної дилерської мережі, що вимагає певної адаптації при купівлі чи проходженні технічних оглядів. 

Нове у 2019 році 

Компанія не приурочує оновлення до певного року. Але протягом 2019 року Tesla зменшили ціни і змінили структуру назв лінійки Model S. Більш того, наприкінці 2018 року була завершена кредитна компанія «Supercharger», а це означає, що нові власники електричних Model S платитимуть за використання зарядної мережі. 

Враження від їзди 

Новий Model S доступний у трьох формах, починаючи достатньо швидкою і закінчуючи швидкою до абсурду, у позитивному значенні звісно. З найспритнішою моделлю Performance розгін Model S з мертвої точки відбувається за 3.0 секунди. Витративши додатково пару десятків доларів на «Ludicrous Mode», ви досягнете показника у 2.4 секунди, що є найшвидшим показником серед усіх автомобілів. Невимушеності рухам додає неймовірна тиша салону, зокрема через відсутність гуркоту двигуна, яку підтримують відмінна якість їзди і стабільність під час входження в круті повороти. Розщедрившись ще на «Autopilot», ви зможете, за постійного контролю, звісно, перекласти обов’язки гальмувати, кермувати і набирати швидкість на автомобіль. Автопілоту все ще бракує плавності людського управління, але зі своїми обов’язками система справляється на відмінно.

Найкращі характеристики 

Мабуть не вистачить слів, щоб описати переваги і особливості «Ludicrous Mode». Активована водієм система змусить автомобіль буквально здиміти вверх, що зустрічається хіба що у сфері авіацій чи, навіть, космонавтики. Недоліки? Система доступна лише з моделлю Performance і коштує немало.

Включена у пакет «Full Self-Driving» нова функція «Enhanced Summon» дозволяє автомобілю самостійно повернуться до місця знаходження власника (наприклад, залишити місце паркування і зустріти водія біля входу в магазин).  

Детально про автомобіль Tesla Model S

Інтер’єр 

Домінуючу позицію салону Model S займає 17.0-дюймовий сенсорний екран, який контролює систему клімат-контролю, інформаційно-розважальну систему і, по факту, усі налаштування і функції автомобіля. У добре організований і зрозумілий інтерфейс легко закохатися. З типом кузова хетчбек передбачено чимало вантажного простору, особливо зважаючи на складні у співвідношенні 60/40 задні сидіння. Рівень практичності допомагають підняти відсік для зберігання під підлогою і багажне відділення у передній частині автомобіля, або «frunk», як його називає Tesla. Якщо до дрібних деталей і їх співвідношення у когось ще можуть виникнути питання, то до сучасного, чи то краще сказати, футуристичного посилу точно жодних питань. На щастя, прямуючи у майбутнє, розробники не забули про сьогоденний комфорт.  

Відео тест-драйв Tesla Model S 2019 року

Екстер’єр 

Навіть зважаючи на те, що дебют відбувся у 2012 році, Model S залишається одним з найсучасніших і виразніших автомобілів на дорогах світу. Основними моментами дизайну стали висувні дверні ручки, які з’являються в разі наближення ключа, і зарядний порт, прихований у задніх фарах. Стандартними стали 19-дюймові колеса, як опція пропонують 21-дюймові варіанти з карбону. Представлена досить широка гамма кольорів, між тим, за будь-який інший колір окрім чорного доведеться доплатити. 

Базова комплектація 

Серед стандартних елементів базових моделей Model S ви можете розраховувати на автоматичне екстрене гальмування, електропривод дверей багажника, підігрів всіх сидінь, вісім подушок безпеки, скляний дах і пневматичну підвіску, яка опускає і піднімає автомобіль. Крім того, Tesla отримав найдосконалішу систему запуску, яку можна собі уявити, немає кнопки запалювання, ви просто сідаєте в автомобіль, перемикаєте передачу і починаєте їхати. Як бонус власники можуть насолодитися відеоіграми, які відображаються на 17-дюймовому екрані. 

Опційне обладнання 

Окрім варіанту коліс, кольору кузова чи салону, єдиними опціями для Model S залишилися автопілот і пакет «Full Self-Driving Capability» з автоматичним паркуванням, функцією «Summon» і навігацією для автопілоту, яка може спрямувати Model S від в’їзду на автостради до з’їзду з неї, контролюючи процес управління. Для більшості водіїв спостереження за роботою автопілоту може стати неабияким стресом, але майбутнє вдосконалення програмного забезпечення повинно позитивно відобразитися на роботі системи. Крім того, планується поява нових функцій. Компанія анонсує появу автоматичного пересування по місту, плюс функції розпізнавання дорожніх знаків і кольорів світлофору протягом 2019 року. 

Під капотом 

Усі моделі отримали повний привід, який працює за допомогою окремих переднього і заднього еклектичних моторів. Компанія Tesla не люблять зациклюватися на конкретних числах потужності, але враховуючи приголомшливу швидкість, її більше ніж достатньо. Так, модель Long Range сотні досягає за 4.2 секунди. Максимальна швидкість складає 248 км/год. Запас ходу Tesla Model S починається від 340 км. Найпотужніша модель Performance сотні досягає за 3.0 секунди, гарантуючи максимальну швидкість на рівні 250 км/год. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2019
Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2019