Огляд тест-драйву: Hyundai Santa FE 2022

15 грудня 2021

Hyundai Santa Fe - це вигідна пропозиція ринку. Ви отримуєте відмінний позашляховик середнього розміру за ціною компактного “німця”. Найкраще в цьому те, що він не схожий на бюджетну пропозицію. У Хендай Санта Фе 2022 елітний інтер'єр та відмінний асортимент бензинових двигунів потужністю від 191 до 281 "конячок". Ви навіть можете придбати версію плагін-гібриду. Це сильний конкурент для інших позашляховиків та гідний претендент на місце у вашому гаражі. Чи є у авто недоліки?

Купити новий автомобіль Хюндай Санта Фе 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2022 році

Хендай Санта Фе 2022 модельного року отримує нову комплектацію XRT. 

Кому варто купити? 

Нова Хендай Санта Фе 2022 заслуговує на увагу, якщо ви вибираєте дворядний позашляховик. Це практичний компаньйон для сімей та вигідне вкладення. Важко знайти привабливіший варіант у сегменті з точки зору ціни за функції. Якість матеріалів та дизайн чудові, витрата палива сподобається вашому сімейному бюджету. Подумайте над тим, щоб купити Хендай Санта Фе

Нове чи б/у авто? 

Hyundai Santa Fe 2022 не змінив своїх основних характеристик і технічно залишився торішнім авто. Додана версія XRT, яка робить зовнішній вигляд позашляховика суворим та авантюрним. Нове покоління Hyundai Santa Fe дебютувало у 2019 році, тому вам необов'язково обирати модель 2022 року. На авторинку вже є актуальні варіанти за меншу вартість. 

Hyundai Santa Fe або Hyundai Tucson

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Редизайн Tucson 2022 розмиває межі між ним і дещо більшим Santa Fe. Обидва позашляховики Hyundai мають якісний інтер'єр з п'ятьма сидіннями, однаковий пасажирський і вантажний простір, а також безліч загальних технічних характеристик і функцій безпеки. Обидва стандартно поставляються з тим самим чотирициліндровим двигуном, хоча Santa Fe налаштований на трохи більше кінських сил. Великою перевагою Хюндай Туксон є менша стартова вартість, приблизно на $2 000. З іншого боку, Santa Fe може похвалитися високою буксирною здатністю та потужним двигуном із турбонаддувом.

Hyundai Santa Fe або Kia Sorento

Kia Sorento побудований на тій же архітектурі, що і новий Хюндай Санта Фе 2022, і в результаті ці позашляховики мають багато спільного. Наприклад, розмір, параметри двигуна, набір функцій зручності та допомоги водієві, показники витрати пального. Відмінності зводяться до дизайну та ціни. Ціна Hyundai Santa Fe стандартної конфігурації в Україні приблизно на $2 000 доларів менша, ніж у Sorento. Зате у останнього розкішний салон. Кіа Соренто пропонує третій ряд, що робить цей семимісний позашляховик найкращим вибором для великих сімей.

Салон

Hyundai Santa Fe – дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння мають приємну подушку та зручну підтримку, а також достатньо місця для високих пасажирів. Задні крісла не такі зручні, але все одно тут достатньо простору для двох дорослих.

Салон Hyundai Santa Fe виглядає розкішно, навіть у базовій комплектації із тканинними сидіннями. Що стосується якості, виробник за останнє десятиліття досяг величезних успіхів. Рівень матеріалів і збірки зараз варіюється від трохи нижчого за європейських конкурентів до порівнянного з ними, але за доступнішою ціною. 

Інтер'єр Hyundai Santa Fe у версіях SE та SEL може бути чорним, бежевим або сірим і лише текстильним. Не всі варіанти можна поєднувати з усіма доступними кольорами кузова. З моделлю Limited ви отримаєте шкіряний салон тих самих кольорів, а Calligraphy дозволяє вибирати між чорним та стьобаною шкірою Nappa преміум-класу Coquina Beige. Новий XRT має лише чорний інтер'єр. Що стосується гібриду і PHEV, то базовий отримує тканину, а SEL Premium і Limited - шкіру. Тут пропонуються лише чорні та бежеві інтер'єри.

Позашляховик був розроблений з урахуванням гібридизації від початку, тому акумулятор не впливає на простір у багажнику. Вантажний об'єм Хюндай Санта Фе 2022 становить 1020 л. Як тільки ви складете задні сидіння, розділені на 60/40, доступний простір збільшиться до 2040 л. 

Моделі SE, SEL та Blue (гібридні) оснащені інформаційно-розважальною системою з восьмидюймовим сенсорним екраном, бездротовим Apple CarPlay/Android Auto та можливістю підключення через Bluetooth. Ці моделі також мають порти USB на передній та задній панелі. Крім того, у Blue та SEL є HD Radio. Варіанти комплектації SEL Premium (гібрид), Limited та Calligraphy отримують більший 10,25-дюймовий сенсорний екран, який додає навігацію з оновленням трафіку у реальному часі. 

Відео тест-драйв Hyundai Santa Fe 2022 року

Технічні характеристики 

Santa Fe доступний із квартетом силових агрегатів. Це:

  • атмосферний 2,5-літровий чотирициліндровий на 191 л. у парі з восьмиступінчастою АКПП із гідротрансформатором;
  • 2,5-літровий чотирициліндровий з турбонагнітачем, що видає 281 к.с. і працює з восьмиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням;
  • 2,2-літровий дизель на 202 к.с., який агрегатується з автоматом-восьмиступкою;
  • 1,6-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом у поєднанні з одним електродвигуном загальною потужністю 226 к.с. Він працює разом із шестиступінчастим автоматом. 

Опціональний 281-сильний двигун з турбонаддувом робить Hyundai Santa Fe чудовим варіантом для щоденних поїздок. Щоб розігнатися до 100 км/год, потрібно близько 6 секунд. Однак мотор підводить вибаглива поведінка коробки передач з подвійним зчепленням, особливо на низьких швидкостях. Перемикання іноді бувають запізнілими та незграбними.

Усі комплектації мають стандартний передній привід. Повний привід доступний для будь-якої версії, крім гібридної. 

Середня витрата палива Хюндай Санта Фе виглядає так: 

  • 2,5-літровий безнаддувний двигун – 8,7 л/100 км,
  • 2,5-літровий турбований двигун – 9,4 л/100 км,
  • дизель – 6,8 л/100 км,
  • плагін-гібрид – 6,9 л/100 км.

Безпека

IIHS дала новій моделі Хендай Санта Фе 2022 року найвищий рейтинг “Добре” у всіх 6 тестах на безпеку.

Розміри та вага 

Кузов нового Хендай Санта Фе складає 4,7 м завдовжки. Споряджена маса позашляховика коливається від 1655 до 1848 кг.

Можливі комплектації 

Hyundai випускає Santa Fe 2022 року у п'яти комплектаціях: SE, SEL, XRT, Limited та Calligraphy.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2022
Купити новий автомобіль Ніссан Фронтієр 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Субару Імпреза 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2022