Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2019

14 серпня 2019

Як найменший і самий доступний зі спортивних Porsche, сучасний Cayman це не якийсь посередній транспортний засіб з відомою емблемою, це істинно динамічний автомобіль, який у найкращій формі здатний змагається з Chevrolet Corvette, Ford Mustang GT350 і, навіть, Porsche 911. Харизматичний Cayman і його динамічніші близнюки Cayman S і Cayman GTS гарантують ряд потужних турбодвигунів, майже ідеальний баланс ваги і вражаюче налаштовану підвіску, завдяки якій досягається високий рівень комфорту при будь-якій манері їзди. Не надто висока, за мірками спортивних автомобілів, ціна швидко зростає при додаванні опцій, тому варто бути обережними з бажаннями. 

Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2019

Вам сподобається 

Поки Porsche 718 Cayman 2019 не здатний обігнати топові Corvette, Challenger Hellcat чи Mustang GT350, він точно потішить першокласною динамікою і маневреністю. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо потрібно щоб ваш спортивний автомобіль гарчав як представники старого покоління або демонстрував найкращий у світі час при розгоні до сотні, Cayman точно не перший у списку. З урахуванням таких побажань, є сенс поглянути в сторону Chevrolet Camaro SS або Ford Mustang GT350.

Нове у 2019 році 

У поточному році Cayman отримав новий спортивний вихлоп і деякі незначні зміни кольорової гами.

Враження від їзди 

Коли мова заходить за підкорення крутих поворотів, Cayman, Cayman S і Cayman GTS це три найкращих автомобілі. Швидкі і спритні Cayman демонструють вражаючу стабільність і баланс, без зволікання реагуючи на найменшу ініціативу водія. При чому немає значення чи це буде набір швидкості, чи проста зміна смуги руху, автомобілі орієнтуються миттєво. Як частина відродження бренду, інженери Porsche збільшили жорсткість структури Cayman шляхом розширення колії задніх коліс, більш жорсткого налаштування амортизаторів і переналаштування підвіски задля підвищення чутливості в момент агресивної їзди. Електромеханічне рульове управління перекочувало прямо з 911 Turbo, а більші гальма дозволили гарантувати кращу гальмівну потужність. Тих, хто захочуть дізнатися, як Cayman поводитиметься на межі можливостей, зацікавить система «Active Suspension Management», яка моделям Cayman S і GTS пропонує режим «Sport-spec», так само як переглянутий пакет «Sport Chrono» і систему «Torque Vectoring» від Porsche.

Найкращі характеристики 

Не звичайна механічна чи автоматична коробка, вражаюча PDK з подвійним зчепленням від Porsche переходить з передачі на передачу швидше, ніж це може зробити професіонал. Гарантуючи кращий старт і прискорення, ніж її шестиступінчаста механічна колега, PDK демонструє нижчий рівень витрати пального і краще підходить для руху в межах міста.

Модель Porsche Cayman можна доповнити «Porsche Torque Vectoring», системою підвищення продуктивності, яка залучає механічний задній диференціал і антиблокувальну гальмівну систему задля спрямування крутного моменту таким чином, щоб покращити момент входження в повороти.

Детально про автомобіль Porsche Cayman

Інтер’єр 

Знайомий і новий водночас, салон Porsche Cayman 2019 вражає красою і функціональністю. Дизайн, який нагадує кабіну літака, в першу чергу орієнтовано на водія з функціональним, спортивним кермом, позиченим у 918 Spyder, і добре піджатими передніми сидіннями, запропонованими у декількох кольорах. Інтер’єр дозволяє зручно розміститися досить високому водієві, хоча процес посадки і висадки, зважаючи на занижену структуру, може бути не таким легким як у звичайному автомобілі. Вантажного простору вистачає. 

Відео тест-драйв Porsche Cayman 2019 року

Екстер’єр 

Хоча чимало елементів кузова Cayman запозичив у Boxster, купе у сучасному дизайні настільки відрізняється від оригіналу, що поставивши два автомобілі поруч, можна сміливо сказати, що вони не мають нічого спільного. Гострі кути, сміливе освітлення і виразні бічні повітрозабірники додають динаміки образу Cayman. Свій внесок роблять агресивна задня частина, автоматичний спойлер і один або два вихлопних патрубки. Регулярні моделі їздять на 18-дюймових колесах, моделям Cayman S дісталися 19-дюймові. 

Базова комплектація 

Новий Porsche Cayman отримав зручні, вкриті шкірою сидіння з підігрівом і електроприводом спинок, рульову колонку, яка налаштовується по куту і вильоту, автоматичний клімат-контроль, аудіо на 6 динаміків з CD програвачем, SiriusXM і HD радіо, систему «Porsche Communications Management» і «Park Assist». На додачу до 8 подушок Caymans постачаються з рядом електронних систем стабільності, сумішшю для герметизації шин, повітряним компресором замість запасної шини і безкоштовною допомогою на дорозі протягом строку дії гарантії.

Опційне обладнання 

У типовому для бренду стилі, Porsche Cayman GTS і Cayman S 2019 пропонують ряд додатків. Що стосується динаміки, то її можна покращити, замовивши багатофункціональне GT кермо, систему «Porsche Active Suspension Management», систему «Porsche Torque Vectoring», пакет «Sport Chrono», адаптивний круїз-контроль з функцією «Porsche Active Safety», допомогу при зміні смуги руху і керамічні композитні гальма. Обидві моделі можна доповнити світлодіодними фарами, двозонним клімат-контролем, навігацією, модулями «Porsche Connect», рядом покращень для сидінь, включно з 18 автоматичними режимами налаштування, і аудіосистемами «Bose» і «Burmester».

Під капотом 

Сучасні Cayman, Cayman S і Cayman GTS використовують турбодвигуни з оппозитно-горизонтальним розташуванням циліндрів. Базовій моделі Cayman дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 380 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою PDK з подвійним зчепленням. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.9 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах. Модель Cayman S отримала 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 350 кінських сил і 420 Нм. У цьому випадку є можливість обрати шестиступінчасту механічну коробку передач. З нею купе розганяється за 4.6 секунди, витрачаючи 10.7 л/100км у місті,  6.5 л/100км за його межами і 8.1 л/100км у середньому. З семиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 4.4 секунди, витрата пального становить 9.5, 6.0 і 7.3 л/100км відповідно. Модель Cayman GTS може похвалитися 2.5-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 365 кінських сил і 430 Нм. З механічною коробкою автомобіль сотні досягає за 4.6 секунди. Витрата пального сягає 12.3 л/100 у міському, 7.0 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою до 100 км/год розгін відбувається за 4.3 секунди. Витрата пального становить 10.9 л/100км у місті, 6.6 л/100км за його межами і 8.2 л/100км у середньому.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford F-350 2019
Огляд тест-драйву: Ford F-350 2019
Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2019