Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2018

31 серпня 2018

Сучасний Toyota Avalon - це флагман бренду і більш вишуканий брат Camry. Седан створений для тих, хто хоче отримати повнорозмірний автомобіль з харизмою, просторим салоном, вражаючими функціями безпеки, якістю їзди і найвищим рівнем комфорту. На відміну від Chevrolet Impala, нова toyota avalon 2018 стандартно постачається з V6 двигуном і стоїть осторонь більш спортивних Nissan Maxima і Dodge Charger. Змагаючись за увагу покупця, творіння Toyota пропонує надзвичайну репутацію надійності і вишуканості.

Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте зручний, великий седан з останніми технологіями і надійністю ходу при ціні, яка лише трохи перевищує звичну для автомобілів компактних розмірів, зверніть увагу на Avalon. Новий toyota avalon hybrid готовий вражати економністю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компанія досі не адаптувала Apple CarPlay і Android Auto, отож шанувальникам цих додатків слід розглянути інші варіанти. Бажаючим отримати V8 двигун або систему повного приводу до уваги пропонуються Chrysler 300, Dodge Charger або Buick LaCrosse.

Нове у 2018 році

Після минулорічної появи набору безпеки «Toyota Safety Sense-P» (TSS-P), седан не потішив новинками цього року. Змінилися хіба що декілька варіацій моделей. Так, колишня XLE Touring стала Touring.

Враження від їзди

Останній седан toyota avalon не сильно відійшов від формули, яка стала гарантією успіху за останні два десятиліття: забезпечення водія і пасажирів комфортом і позитивним досвідом. Седан почувається наче вдома на відкритих шосейних дорогах, але і у місті йому не бракує впевненості, крім того, автомобіль відчувається меншим, ніж є насправді. Запас потужності V6 двигуна вражає. Абсолютно новий Camry пропонує більше кінських сил, але Avalon нічим йому не поступається. Плавний і невимушений розгін змусить будь-кого посміхнутися, так само як процес набору й утримання потужності. Режим «Sport» пришвидшує реакцію дроселя і робить жорсткішим реакцію керма. Ідеальною здатністю входити в повороти назвати не можна, але модель Touring отримала індивідуальну підвіску, завдяки якій можливе більш спортивне управління. На відміну від шестиступінчастої автоматичної коробки передач стандартних моделей, гібридна версія отримала варіатор і може вразити рівнем економії. Технічні характеристики тойота авалон більше спрямовані на комфорт, ніж на спортивну динаміку і гостроту керування.  

Найкращі характеристики

Забравши емблему «Avalon», можна подумати, що перед нами Lexus. На додачу до неймовірного V6 двигуна і затишку ходу, седан тішить шкіряним салоном, підігрівом передніх сидінь та вставками з дерева.

Стандартний для всіх нових тойота авалон 2018 року набір безпеки «Safety Sense-P» включає: систему передаварійної безпеки з екстреним аварійним гальмуванням, функцію виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль з радаром, автоматичне дальнє світло та систему попередження про виїзд за межі смуги руху.

Детально про автомобіль Toyota Avalon

Інтер’єр

Опинившись всередині Avalon, одразу помічаєш дві речі: перша – це простір, друга – вишуканість. Об’єм особливо помітний позаду, при майже 100 см для ніг седан перевершує показники Camry. Передні сидіння пропонують вдосталь підтримки і комфорту, а підлокітник між ними слугує для зонування. Вуглуватий центральний дисплей і сенсорні перемикачі виглядають високотехнологічно, але не поступаються простотою використання звичним кнопкам. Багажник седану гарантує 0.4 м3 простору, гібридна модель втрачає лише 0.05 м3 через батарею.

Екстер’єр

Атлетична постава і скульптурні лінії Avalon були спроектовані студією «Calty Design», розміщеною в Каліфорнії. Передні, вигнуті C-подібні стійки і похила лінія даху нагадують купе. Як не дивно, але такий дизайн сприяв збільшенню простору позаду. Головні фари це пара проекційних лінз, які компанія називає «Quadrabeams». Масивна решітка радіатора викликає сильні емоції, тому вона або сильно подобається, або сильно не подобається. Сучасну зовнішність седану доповнюють: стандартні 17-дюймові, або опційні 18-дюймові колеса, світлодіодні задні фари і хромовані вихлопні патрубки.

Базова комплектація

Седан пропонується у XLE, XLE Plus, XLE Premium, Touring і Limited комплектаціях. Гібридна версія представлена у XLE Plus, XLE Premium і Limited комплектаціях. Базовий Avalon включає: набір безпеки «Safety Sense-P», шкіряну обшивку, підігрів і електропривод передніх сидінь, підігрів бічних дзеркал, камеру заднього виду, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, двозонний клімат-контроль, 7.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи з AM/FM//HD Radio/CD програвачем, Bluetooth і два USB-порти. Під’єднувати прилади iPhones і Android можна, але Apple CarPlay і Android Auto не запропоновані.

Опційне обладнання

Опції загалом залежать від комплектації. Перейшовши до моделі XLE Plus, покупець отримає: люк даху, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду і дистанційний відмикач гаража. Модель XLE Premium включає: аудіосистему «Entune» з навігацією, бездротову зарядку телефону, пам'ять водійського сидіння і моніторинг сліпих зон. Моделі Touring потішать: більш спортивною підвіскою, 18-дюймовими колесами, перемикачами на рульовому колесі і світлодіодними головними фарами. Топова Limited має: перфоровані, шкіряні сидіння, підігрів і вентиляцію попереду, задню завісу з електроприводом, ксенонові головні фари високої інтенсивності, клімат-контроль задніх сидінь, склоочисники з сенсорами дощу й аудіосистему «JBL».

Відео тест-драйв Тойота Авалон 2018

Під капотом

Седан отримав єдиний 3.5-літровий V6 двигун на 268 кінських сил і 336 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального перебуває на рівні 11.4 л/100км у міському, 7.7 л/100км у заміському та 9.7 л/100км у змішаному циклах. За потужність гібридної версії відповідає 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на циклу Аткінсона на 200 кінських сил. Пару йому складає варіатор. Витрата пального становить 5.8 л/100км у змішаному циклі. Привід у обох версій виключно на передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018
Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda HR-V 2018