Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019

22 лютого 2019

Не дозволяйте масивній зовнішності Toyota RAV4 нового покоління обдурити себе: під вражаючою обгорткою ховається компактний позашляховик з просторим салоном, високим рівнем комфорту, набором сучасних систем безпеки, хорошим рівнем економії пального та відмінною репутацією надійності і витривалості. На 2019 рік Toyota покращила ті аспекти, за які RAV4, власне, і полюбили, а саме управління, дорожній просвіт та рівень комфорту. Доступний RAV4 Hybrid пропонує більш спортивний посил у поєднанні з відмінною економією. Мікс спритності, витривалості виділяє RAV4 на фоні таких суперників як Honda CR-V, Nissan Rogue і Ford Escape.

Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2019

Вам сподобається

З новою зовнішністю, покращеним управлінням, розширеним переліком оснащення, стандартними системами безпеки, хорошим рівнем економії пального та високим рівнем комфорту Toyota RAV4 2019 гарантує безтурботне володіння будь-якому власнику. Бонусом стане легендарна надійність від Toyota. Бажаючим отримати більше потужності і кращий рівень економії є сенс поглянути в сторону RAV4 Hybrid.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Кожна наступна модель RAV4 приємно дивує розширеним переліком оснащення, проблема лише в тому, що топовий варіант обійдеться в копієчку. Гібридна модель коштує навіть дорожче. Динаміка ходу стала помітно кращою, але все одно не дотягує до рівня Mazda CX-5 і Honda CR-V.

Нове у 2019 році

Нова платформа, стилізація, покращений салон та вдосконалена динаміка це основні зміни Toyota RAV4 2019. На розсуд представлена нова гібридна модель XSE з вражаючим рівнем економії та більш потужним силовим агрегатом.

Враження від їзди

Стандартний 2.5-літровий двигун RAV4 у пару отримав восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. Треба сказати, що більшість водіїв така комбінація вдовольнить. Окрім іншого, коробка спрямована на економію пального. Трохи відчувається дорожній шум і вібрація, чого не скажеш про шум вітру, його ви не відчуєте. Підвіска зайняла вигідну позицію між комфортом і впевненою керованістю. Сидіння добре підійдуть для тривалих подорожей. Модель Adventure з найбільшим дорожнім просвітом і колесами отримала векторизацію крутного моменту, яка здатна розподілити до 50% потужності на задні колеса і контролювати розподіл моменту між лівими і правими колесами. Система стане у нагоді при їзді по бездоріжжю чи по асфальту у погану погоду, до того ж завдяки їй покращується керованість і здатність підкорювати круті повороти. Самим спортивним став гібрид RAV4 XSE HV. Він пропонує самий потужний двигун і спортивно налаштовану підвіску. Підвіска, зокрема, робить процес поглинання нерівностей жорсткішим, але додає бажаної агресивності рухам позашляховика. Потужності гібриду вистачить як на хороший старт, так і на виконання необхідних маневрів.

Найкращі характеристики

Полюбити модель, яка пропонує переваги потужності і економії легко, тому проблем з популярністю у Toyota RAV4 Hybrid немає. Привабливості додає спортивна підвіска.

Частиною пакету стала вражаюча аудіосистема «JBL» на 11 динаміків. Вона гарантує чисте, багате звучання улюблених композицій. Якщо бюджет дозволяє, зробіть вибір в її користь і ви не пожалкуєте.

Детально про автомобіль Toyota RAV4

Інтер’єр

Будучи колись нудним і похмурим всередині, сучасний інтер’єр Toyota RAV4 є одним з найкращих в класі. Салон виглядає і відчувається більш класово з м’якими матеріалами. Центральну позицію передньої частина займає яскравий 8.0-дюймовий екран (7.0-дюймовий для базової моделі), який контролює аудіо, навігацію та Apple CarPlay за допомогою звичних кнопок по обидва боки. Обшивка може бути тканинною або з матеріалу «SofTex» (шкіра не пропонується взагалі). Модель XSE вирізняється за рахунок блакитних акцентів та стіжок, в той час як Adventure потішить шанувальників помаранчевого кольору.

Відео тест-драйв Toyota RAV4 2019 року

Екстер’єр

П’яте покоління Toyota RAV4 2019 позбулося заокруглених ліній попередників, запропонувавши натомість більш різкі форми. Сучасний позашляховик став вищим і брутальнішим за рахунок збільшеної решітки радіатора. Нижня частина кузова виконана у чорному кольорі. Модель Adventure отримала унікальний бампер. Більшість комплектацій об’єднані єдиним кольором, але Adventure і гібридна XSE доступні з контрастним забарвленням даху. Стандартно позашляховик їздить на 17-дюймових колесах, як опції пропонуються 18 і 19-дюймові варіанти.

Базова комплектація

Усі не гібридні RAV4 постачаються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою та приводом на передні колеса. Моделі RAV4 отримали вісім подушок безпеки і набір «Toyota Safety Sense 2.0», до якого увійшли адаптивний круїз-контроль, система перед аварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, денна функція виявлення велосипедистів, попередження про виїзд за межі смуги руху і розпізнавання дорожніх знаків. Позашляховики також гарантують Entune 3.0, Apple CarPlay (на жаль, без Android Auto), аудіосистему на 6 динаміків, 7.0-дюймовий сенсорний екран, Siri Eyes Free і Bluetooth. У базу потрапили тканинна обшивка, механічне налаштування сидінь, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, електропривод вікон, дзеркал і дверних замків, USB порт та камера заднього виду. Базова модель LE відзначилася на 17-дюймовими колесами, світлодіодними передніми і задніми фарами та автоматичним дальнім світлом.

Опційне обладнання

Опціями стали автоматичне перемикання світла фар, панорамний люк, підігрів бічних дзеркал, двозонний клімат-контроль, обшивка «SofTex», підігрів і охолодження передніх сидінь з елементами контролю пам’яті. Нині доступними стали вентиляційні отвори задніх сидінь. В разі потреби можна додати цифрове дзеркало заднього виду, по суті камеру, кнопкове запалювання, п’ять USB портів, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, 8.0-дюймовий сенсорний екран, бездротову зарядку Qi та аудіосистему «JBL». За більший діаметр коліс та інший колір даху доведеться доплатити. Замовити можна систему векторизації крутного моменту та систему адаптації до поверхні. Система повного приводу опційна для всіх звичайних RAV4 і стандартна для XSE Hybrid.

Під капотом

За потужність звичайних моделей відповідає 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 203 кінських сили і 250 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.4, 7.1 та 8.4 л/100км відповідно. Гібрид Toyota RAV4 2019 отримав 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 218 кінських сил та електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Стандартно пропонується система повного приводу. До сотні позашляховик розганяється за 8.4 секунд. Витрата пального становить 4.8 л/100км у місті, 4.7 л/100км за його межами та 4.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Sequoia 2019
Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2019