Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2019

20 березня 2019

Сучасний Nissan Murano це комфортний, надійний і компактний позашляховик. З двома рядами сидінь і можливістю легко розмістити п’ятьох людей, він посів місце між Nissan Rogue і Pathfinder на три ряди. Ще недавню Murano конкурував з Ford Edge і більш масивним Grand Cherokee. Тепер Nissan треба витримати конкуренцію ще й Honda Passport, Chevrolet Blazer та Volkswagen Atlas. На щастя, змагатися за увагу покупця допомагає стандартний V6 двигун, виняткові параметри ходу, вишуканий дизайн та розширений перелік систем безпеки. Бонусом стане приваблива стартова ціна.  

Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати п’ятимісний позашляховик з хорошим запасом потужності і комфортом пересування, Nissan Murano 2019 вартий уваги. А елегантний дизайн стане додатковою перевагою.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Технічно Murano позашляховик, але не варто очікувати масивності або витривалості, притаманних даному класу. Суперник типу Jeep Grand Cherokee, Honda Passport і Chevrolet Blazer здатні буксирувати більше. А Grand Cherokee вдаліше справляється з примхами бездоріжжя. Новий Honda Passport стандартно гарантує бажані системи безпеки.

Нове у 2019 році

Позашляховик Murano трохи освіжили на 2019 рік, а відтак трохи змінився екстер’єр і інтер’єр. Доступним є набір «Safety Shield 360» з автоматичним екстреним гальмуванням, попередженням про виїзд за межі смуги руху та моніторингом сліпих зон. Стандартними стали бічні подушки безпеки для другого ряду та колінні подушки спереду.

Враження від їзди

Новий Nissan Murano виділяється як надійний і продуманий транспортний засіб, здатний годинами пересуватися на крейсерській швидкості. Він претендує на звання самого комфортного автомобіля класу, зокрема завдяки якості ходу, при якій дорожні нерівності перестають існувати. Він ідеально підходить на роль автомобіля для тривалих подорожей чи міського пересування. Багатьом сподобається стандартний V6 двигун на 260 кінських сил. Він пропонує вдосталь потужності, крім того компонується відмінним варіатором від Nissan. Варіатор добре імітує традиційні переходи. Якщо говорити про недоліки, то позашляховик не надто впевнено себе почуває на звивистих дорогах. Азарту на поворотах очікувати не варто, що,  в принципі, за винятком Mazda CX-9, є типовим для класу. І наостанок, варто пам’ятати про чималі сліпі зони, звинувачувати за які треба похилу лінію даху.

Найкращі характеристики

Деякі позашляховики хочуть здаватися масивними і потужними, незважаючи на те, що створені на основі великих седанів. В свою чергу Murano, пропонуючи привід на всі колеса, завдяки якому покращується зчеплення за різних погодних умов, але зосередився він на комфорті і вишуканості ходу.

Стандартний 3.5-літровий V6 двигун це гарний варіант. Позитивній репутації силового агрегату сприяють достатній запас потужності та вишуканість роботи. Він не схожий на сучасні чотирьохциліндрові турбодвигуни, але власного шарму не позбавлений.  

Детально про автомобіль Nissan Murano

Інтер’єр

Одним з найкращих аспектів Nissan Murano 2019 є його просторий інтер’єр. Розробники не намагалися втиснути третій ряд сидінь, тому задні пасажири отримали вдосталь особистого простору. А якщо вам подобаються відкидні сидіння, то Nissan Murano вас приємно здивує. Складаються вони майже у рівень з підлогою. Об’єм багажника зі складеними сидіннями сягає майже 1897 літрів. Передні сидіння сподобаються багатьом, особливо якщо замовити їх зі шкіряною обшивкою. Деякі елементи управління, між тим, не дуже зручно розміщені, так кнопки перемикання гучності стирчать у лівому, нижньому кутку рульового колеса.

Відео тест-драйв Nissan Murano 2019 року

Екстер’єр

Стилізація виділила Murano з натовпу ще у момент появи, який відбувся 16 років тому. Він став першим хто знехтував різкою стилізацією традиційних позашляховиків заради плавних і заокруглених ліній і кутів. Останнє покоління вийшло ще виразнішим, зокрема завдяки ефекту «літаючого» даху та передній частині «V-Motion». Іншими змінами стали переглянуті, світлодіодні фари і задні вогні та нові протитуманні вогні. Моделям нижчої комплектації дісталися 18-дюймові колеса, моделі вищої комплектації можуть похвалитися 20-дюймовими. Задля практичності всі моделі, окрім базової, оснащені багажником на даху.

Базова комплектація

Сучасний Murano доступний у чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Найдешевша Murano S постачається з двозонним клімат-контролем, кнопковим запалюванням, автоматичним екстреним гальмуванням, 8.0-дюймовим сенсорним екраном з Apple CarPlay і Android Auto, AM/FM/CD/Bluetooth аудіо на 6 динаміків та USB портом. Між тим, вам доведеться миритися з тканинною обшивкою і механічним налаштуванням сидінь. Модель SV додає електропривод передніх сидінь, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду, шкіряне кермо, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду та універсальний відкривач гаражних дверей.

Опційне обладнання

Модель Murano SL пропонує шкіряну обшивку, функцію відкривання дверей багажника рухом ноги, підігрів передніх і задніх сидінь, підігрів керма, 20-дюймові колеса, сенсори паркування та камеру кругового огляду. Ця ж модель отримала навігацію та аудіосистему «Bose» на 11 динаміків. Топова модель Murano Platinum гарантує шкіряні сидіння, панорамний люк, електропривод керма, підігрів і охолодження передніх сидінь та систему «NissanConnect», яка дозволяє контролювати певні функції через телефон. Стандартними системами для цієї моделі також стали виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, утримання смуги руху та розумний круїз-контроль.

Під капотом

Єдиним для позашляховика є 3.5-літровий V6 двигун на 260 кінських сил та 325 Нм. Компонується він варіатором. Стандартно привід Nissan Murano на передні колеса. Витрата пального становить 11.8 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.2 л/100км у змішаному циклі. З доступним повним приводом витрата пального не змінюється.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019
Огляд тест-драйву: Lexus GX 2019
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2019